کوثر فخری: سیدمهدی طالقانی دارای سه دوره عضویت درشورای استان و ریاست در دور سوم و چهارم شورای استان می باشد. وی دبیرمقطع متوسطه آموزش و پرورش سنقر است و مدرک تحصیلی اش کارشناسی ارشد حقوق است. طالقانی مدیرنمونه کشوری سال85، رییس خانه ترویج نمونه کشوری وزارت جهادسازندگی سال77 و معاونت آموزش و پرورش شهرستان سنقر و کلیایی از سال 85 بمدت سه سال و نیم را در کارنامه دارد.
ریاست شورای اسلامی استان کرمانشاه با اظهار خرسندی از حضور در شهر پاوه و در جمع شهرداران استان گفت: شوراهای پایه شامل شوراهای شهر و روستا هستند ، شوراهای فرا دست نیز شامل شوراهای بخش شهرستان، استان وعالی استانها می باشند. شورای اسلامی بخش و سپس شهرستان تشکیل میشود. پس ازتشکیل شورای اسلامی شهرستان شورای اسلامی استان و شورایعالی استانها شکل میگیرد و شورای اسلامی استان متشکل از نماینده گان شورای اسلامی شهرستانها و شورایعالی استانها ازنماینده گان شورای اسلامی استانهاتشکیل می شود.
وی ادامه داد: شورای اسلامی استان متشکل از نمایندگان شهرستانهای تابعه استان و به تعداد 14 نفر میباشند . استان کرمانشاه دارای 29 بخش، 32 شورای شهر و شهردار و 14 شورای شهرستان است که در نهایت یک شورای اسلامی در استان فعالیت دارد.
جلسات شورای اسلامی استان در مرکز استان و در دبیرخانه شورا واقع در میدان مصدق و در جنب اداره کل تعاون تشکیل می شود.
طالقانی افزود: مجموع همکاران ما در شورای اسلامی شهر و روستای استان 5150 نفر می باشند و شورای اسلامی شهر و روستاهای استان، بزرگترین نهاد مدنی و مردم سالاری است که در سطح شهرستانهای استان فعالیت می کند.
وی گفت: با توجه به اینکه در سال پایانی فعالیت شوراها هستیم متاسفانه آنگونه که انتظار می رفت و در قانون اساسی به صراحت به بحث شوراها پرداخته شده است.
امروزه ما شاهد عملیاتی شدن اصول قانون اساسی در شوراها نیستیم. اصولی ازقانون اساسی از اصل یکصدم تا یکصد و هفتم بطور مستقیم به بحث شوراها می پردازد. و در این اصول درخصوص نحوه شکل گیری شوراها و واگذاری امور مردم به خود مردم از طریق انتخاب نماینده گان انها یعنی شوراهای اسلامی شهر و روستا سخن میگوید.
ولی شوراهای ما متاسفانه شوراهای شهرداری و در روستاها شورای دهیاری هستند، زمانی ما می توانیم ادعا کنیم که شورای خوبی هستیم که مدیریت یکپارچه شهری در همه شهرها حاکم بشود.
منظور این است که واگذاری کار مردم به شوراها باعث می شود که دولت فراغت بال بیشتری داشته و کوچک تر شود و به مسائل کلی تر بپردازد.
مدیریت یکپارچه شهری از آرزوهای دیرینه ماست، از مجمع نمایندگان استان وسایر نمایندگان در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که لایحه تقدیمی دولت درخصوص مدیریریت یکپارچه شهری را با رای قاطع خود به تصویب برسانند. که با این اقدام از وجود دستگاه های موازی کاسته می شود. کاری که شهرداری انجام می دهد، ادارات آبفا، مخابرات ،گازرسانی و... کارهایی مرتبط با شهر و خدمت رسانی را انجام می دهند که اگر یکپارچه سازی صورت پذیرد و به شورا و شهرداری سپرده شود، بودجه ها به هدر نمی رود و هم اتلاف وقت کم می شود، درآمدسازی درست صورت می گیرد.
طالقانی در ارتباط با جایگاه شوراها در سطح کشور گفت: در کشورهای اروپایی اگر یک بررسی صورت بگیرد،بعنوان مثال روسای جمهور فرانسه یا عضو شورا یا شهردار بوده و هستند. اما در کشور ما متاسفانه قانون شوراها برای شوراها عملیاتی نشده و حتی نیاز به تصویب قوانین جدید احساس میشود.
آنچه که ما انتظار داریم نماینده گان محترم مجلس شورای اسلامی و دستگاههای اجرایی شورارا بعنوان بازوان اجرایی خود تلقی کنند نه نقطه مقابل خود. چنانچه شوراها تقویت شوند بسیاری از مشکلات مردم بدون مراجعه به دستگاههای اجرایی مرتفع می شود .
دربرنامه ششم توسعه آنچه ما انتظار داشته و داریم خواست شوراها محقق نگردیده و این باعث دلسردی 117 هزار واحد شورایی درسطح کشور خواهد شد، الان لایحه استخدام شهرداران و کارمندان شهرداریها توسط دولت محترم تقدیم مجلس شده ازنماینده گان محترم درخواست داریم که لایحه تقدیمی را برای بالای خود به تصویب برسانند، مضافا بحث استخدام دهیاریها هم در دولت درحال بررسی هست انتظارم داریم دولتمردان ما این لایحه را هم برای تصویب به مجلس ارسال کنند.
طالقانی افزود:مشکل اشتغال ازمباحث کلیدی ومشکل اساسی وریشه ای استان هست.
جای تاسف دارد با وجود 900 هزار هکتار زمین کشاورزی، وجود زیر ساختها ،ظرفیتها ،پتانسیلها ،مرزهای مشترک، بازارچه های مرزی،اثار متعدد میراث فرهنگی ،مناطق گردشگری بک رو فراوان، نیروی جوان، مستعد و خلاق بایستی رتبه نخست بیکاری را در سطح کشور داشته باشیم، انتظاری که میرود دولت و نماینده گان محترم در خصوص تبدیل منطقه قصرشیرین و اورامانت به مناطق ویژه اقتصادی و ازادگامی در جهت حل مشکل اقتصادی مردم بردارند.
اگرچه جا دارد از پیگیریهای جناب اقای دکتررازانی استاندار محترم و مجمع نماینده گان استان دراین خصوص تشکر نمایم.
پایان سخن الحق والانصاف از زمانیکه جناب اقای دکتررازانی بعنوان استاندار استان کرمانشاه انتخاب و مشغول بکارشده اند تمام سعی و تلاش خود را جهت حل مشکل و معضل بیکاری و اشتغال جوانان مبذول داشته اند و از نظر تعامل و تشکیل جلسات با شورای اسلامی استان بصورت فصلی عملا ثابت کرده اند به نهادهای مردمی علی الخصوص نهاد مقدس و مردم سالار شورا اعتقاد قلبی دارند صمیمانه تشکر نمایم.
ازجناب اقای مهندس نیک کردار معاون محترم امور عمرانی استانداری،مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری سرکارخانم مهندس هاشمی و همکاران دفتر شهری که بجد پیگیر مسائل و مشکلات شوراها و شهرداران هستند قدردانی بعمل اورم.
چون این مصاحبه در پاوه شکل گرفته از نماینده معززولی فقیه در شهرستان و امام جمعه محبوب مردمی و بزرگوار پاوه حاجی ماموستا ملا قادر قادری نماینده معزز مردم در مجلس شورای اسلامی جناب اقای نادری ، فرماندار پرتلاش جناب مهندس ایده پور. بخشداران. نماینده شهرستان در شورای استان جناب اقای صالحی. اعضاء شورای اسلامی روستا .شهر . شهرستان .شهرداران و دهیاران کمال تشکر و قدرانی بعمل اورم.
خدایا چنان کن سرانجام کار..تو خشنود باشی و ما رستگار . وسلام علی عبادالله الصالحین.
46
نظر شما