دكتر نيك اقباليان افزود: طبق آمارهاي وزارت بهداشت، در حال حاضر درصد بالايي از مردم اضافه وزن دارند و روند چاقي در كشور و استان روبه افزايش است و اگر وضعيت موجود به همين منوال پيش برود يك دهه ديگر كبد چرب جزء يكي از مهمترين دلايل پيوند كبد در كشور مي شود و اين قضيه مي تواند هزينه هاي بسياري را به سيستم سلامت تحميل كند.
اين فلوشيپ فوق تخصصي جراح پيوند اعضا يادآور شد: رژيم هاي غذايي نامتناسب از جمله مصرف بي رويه فست فودها، استفاده از انواع روغن هاي غيراستاندارد، كم تحركي و زندگي ماشيني همه جزء عواملي است كه زمينه را براي بروز مشكل كبد چرب و نياز به پيوند كبد به اين دليل فراهم مي كند و به همين دليل مردم بيش از وضعيت موجود بايد به فكر داشتن الگوي زندگي مناسب درخصوص نحوه تغذيه و ميزان تحرك بدني باشند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: به منظور دستيابي به راهكارهايي كه از بروز كبد چرب پيشگيري مي كند، فرهنگ سازي اهميت بسزايي دارد و در همين خصوص مردم بايد كم تحركي را با ورزش جبران و مواد غذايي مطلوب و سالم مصرف كنند.
دكتر نيك اقباليان ادامه داد: استانداردسازي مواد غذايي كه در كشور به فروش مي رسد از جمله روغن، لبنيات، پنير و كره ضروري است و بايد مانند برخي كشورهاي پيشرفته از ورود مواد غذايي غيراستاندارد به كشور پيشگيري كرد.
اين عضو تيم پيوند دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: به طور ميانگين سالانه بين 500 تا 800 پيوند كبد در شيراز به عنوان يكي از فعال ترين و بزرگترين مراكز پيوند جهان انجام مي شود كه اين ميزان در سال گذشته 550 مورد بوده و بيماران از سراسر كشور براي درمان به بيمارستان نمازي مراجعه مي كنند.
46
نظر شما