معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان کهگیلویه وبویراحمد با اعلام اینکه در حال حاضر جنس خودکشی تغییر کرده است گفت:در گذشته بیشتر زنان اقدام به خودکشی می کردند اما اکنون آکثریت آمار خودکشی مربوط به مردان است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یاسوج،هوشنگ سیاوش پور در نشست خبری با موضوع سلامت روان و پیشگیری از خودکشی افزود: گاهی افراد به بن بست می رسند و در این مواقع می توانند قبل از هر اقدامی به شماره های 123 تماس بگیرند و با صحبت و مشاوره نسبت به هر تصمیمی که می خواهند بگیرند آرامتر می شوند.

سیاوش پور اضافه کرد: طبق آمار در حال حاضر بالای 60 درصد از خودکشی مربوط به مردان است و همچنین در گذشته آمار خودکشی افراد بی سواد بالا بود اما اکنون آمار تحصیلکرده ها بالات رفته است به نحوی که از آمار 18.3درصد آمار افراد بی سواد که قربانی خودکشی شده اند به 4.7درصد رسیده ایم.

وی تاکید کرد :در سال 83 بیشتر خودکشی به صورت خودسوزی بود اما الان در میان آقایان طناب دار و اسلحه گرم و در میان خانم ها دارو و سموم بیشترین عامل است.

وی تاکید می کند: احتمال خودکشی در خانواده هایی که یکی از افراد آن قبلا دست به خودکشی زده بیشتر است و کادر اورژانس 123 برای پیشگیری از اقدام به خودکشی در این خانواده ها نیز آموزش دیده اند.ضمن آنکه در اورژانس 123 سال گذشته 45 نفر افکار خودکشی داشتند که با دریافت مشاوره صددرصد منصرف شدند.

هوشنگ سیاوش پور ادامه داد: در گذشته بیشتر بی سوادان اقدام به خودکشی می کردند اما اکنون خودکشی در میان تحصیلکردگان و دانشجویان در حال رشد است.

به گفته سیاوش پور خودکشی درمیان مشاغل آزاد و بیکاران بیشتر از کارمندان است تاجایی که در میان کارمندان نزدیک به صفر است. و در شهرها 59 درصد و در روستاها 41 درصد است.

معاون امور اجتماعی استان افزود :خودکشی یک پدیده چند عاملی است که هر بخش را حل کنیم عامل دیگری از در وارد می شود

وی اضافه می کند: آمار خودکشی های 14 تا 25 سال در حال رشد است و در افراد بالای 50 سال تقریبا به صفر رسیده است.که این نشان می دهد خودکشی یک پدیده هیجانی است.ضمن آنکه اقدام به خودکشی در میان خانم ها بیشتر از آقایان است اما مردان موفقتر هستند.

به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی باورهای غلطی در جامعه وجود دارد که باید اصلاح شود. به عنوان مثال مردم بر این باورند فردی که ادعا می کند می خواهد خودش را بکشد نمی کشد و یا فردی که خودکشی ناکام داشته دوباره اقدام به خودکشی نمی کند.

وی یادآور می شود : اینکه گفته می شود افرادی که خودکشی می کنند شجاعند و یا افراد ترسو خودکشی نمی کنند نیز باور غلطی است چرا که معمولا آدم هایی که شجاعت زنده ماندن و برخورد با مسایل را ندارند اقدام به خودکشی می کنند که به نظر آسان ترین و در دسترس ترین راه است.

سیاوش پور روابط بین فردی یکی از مهمترین دلایل خودکشی دانست و افزود:کسانی که خودکشی می کنند بارها و بارها این موضوع را در خانواده های خود اعلام کرده اند اما چون روابط بین فردی در برخی خانواده ها ضعیف است این موضوع جدی گرفته نمی شود.

وی یادآور شد: شورای اجتماعی کشور متشکل از سران سه قوه و دستگاه های مختلف رسما وزارت بهداشت را متولی خودکشی می دانند اما بهزیستی رسالت خود را در این زمینه فراموش نکرده و به عنوان سازمان همکار فعالیت دارد و حتی از طریق مراکز علوم پزشکی در مراکز درمانی اقدام به مشاوره با افرادی که خودکشی های ناموفق داشته می کنیم.

هوشنگ سیاوش پور با اشاره به آداب و رسوم اشتباه فرهنگی و اجتماعی می افزاید: در گذشته خانواده ها از اینکه فرزندانشان خودکشی کنند شرم داشتند و بزرگان نیز به مراسم های ختم این افراد نمی رفتند اما اکنون مراسم هایی گرفته می شود که خود به نوعی ترغیب کننده است در حالی که خانواده ها برای کم کردن بار عذاب وجدان خود چنین مراسماتی برگزار می کنند.

سیاوش پور گفت: نباید از افرادی که خودکشی می کنند قهرمان بسازیم چرا که این افراد نتوانسته اند با مشکلات زندگی بجنگند و اقدام به خودکشی کرده اند.و برای این کار نیاز به اقدامات فرهنگی داریم و باید از ظرفیت روحانیون و بزرگان در مراسم ها و مساجد برای تبیین و تشریح ابعاد شرعی و اجتماعی این مساله استفاده کنیم.

46

کد خبر 578961

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین