۰ نفر
۲۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
سوارکاری؛ جذاب اما گران

همشهری زنجان نوشت : سوارکاری جزو رشته‌های جذاب و گران ورزشی به شمار می‌رود. هزینه‌های بالای این رشته ورزشی موجب شده تا بسیاری از افراد با وجود علاقه بالا نتوانند به آن ورود پیدا کنند. از سویی دیگر ناتوانی در خرید اسب، هزینه‌های نگهداری، دور بودن باشگاه‌های اسب سواری از شهر موانع پیش روی علاقه‌مندان به این رشته ورزشی است.

در این میان مسئولان ورزش اسب‌سواری برای رسیدن به جایگاه این رشته ورزشی علی رغم تمامی مشکلات، برنامه‌‎ریزی‎هایی انجام داده‌اند تا بر تعداد علاقه‌مندان به آموزش این رشته افزوده شود. در حال حاضر 4 باشگاه اسب سواری در استان مشغول فعالیت هستند و روزانه به فعالان سوارکاری خدمات ارائه می‌دهند.
«کمیل جوادیان» یکی از باشگاه داران در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: آبان سال 94بود باشگاه اسب سواری را افتتاح کردیم و تصمیم گرفتیم در این مکان اسب نیز نگهداری کنیم؛ چرا که آموزش سوارکاری منوط به داشتن اسب است. در دیگر باشگاه‌های استان آموزش سوارکاری وجود ندارد. وی ادامه می‌دهد: تمام تلاش ما این است که سدهای پیش روی علاقه‌مندان به اسب‌سواری را از میان برداریم تا آموزش و استفاده از این رشته ورزشی تسهیل شود. چرا که می‌دانیم بسیاری از افراد توانایی خرید اسب را ندارند.

دوندگی برای اخذ مجوز
جوادیان اخذ مجوز، راه‌های پر پیچ و خم اداری و مسائل مربوط به آن را به سختی پشت سر گذاشته‌ است. او در این باره می‌گوید: یکی از مواردی که موجب شد مجوز به سختی اخذ شود نزدیکی باشگاه به شهر بود. مسئولان عقیده داشتند مرکز اسب‌سواری و نگهداری اسب باید خارج از شهر مستقر شود، اما ما هم معتقد بودیم که دوری راه نباید عامل دوری علاقه‌مندان به این ورزش به خصوص دختران باشد.

گران ترین و ارزان ترین اسب
قیمت اسب‌هایی که در باشگاه‌های سوارکاری وجود دارد متفاوت است. باشگاه دار زنجانی در این باره می‌گوید: هم اکنون در باشگاه ما گران ترین اسب از نژاد هلندی با نام فریزینا است که 200 میلیون تومان قیمت دارد. اسب‌های ترکمن هم قیمتی بین 15 تا 30 میلیون تومان دارند. اسب‌های نژاد عرب هم که از زیبایی خاصی برخوردارند بین 20 تا 100 میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند.

شرایط نگهداری
نگهداری از اسب کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی است و باید مدام آن را مورد پایش قرار داد. جوادیان در توضیح این مطلب ادامه می‌دهد: اسب با تمام زیبایی و توانایی که دارد حیوان حساسی است. تا جایی که با یک بیماری ساده «کولیک» جانش به خطر می‌افتد و در کمتر از چند ساعت از پای درمی‌آید. تهیه خوارک، ورزش در 3 نوبت و شست‌وشو به صورت هفتگی از جمله شرایط لازم نگهداری اسب به شمار می‌رود. وی هزینه نگهداری اسب را در هر ماه 700 هزار تومان برآورد می‌کند.
این باشگاه‌دار جوان در پاسخ به این سوال که آیا تعداد علاقه‌مندان به این رشته ورزشی افزایش یافته یا خیر، عنوان می‌کند: هم اکنون استقبال خوبی از این رشته ورزشی انجام می‌شود و هزینه حضور در کلاس‌های آموزشی برای یک دوره 10 روزه 280 هزار تومان است.
جوادیان ادامه می‌دهد: ما می‌خواهیم که ورزش اسب‌سواری را در میان تمامی اقشار جامعه رواج دهیم و بگوییم که سوارکاری ورزش گران و متعلق به قشر خاصی نیست. وی ادامه می‌دهد: تاکید برای جذاب‌تر برگزار شدن دوره‌های آموزشی این رشته ورزشی و ایجاد رقابت‌ میان علاقه‌مندان باعث شده در حال حاضر مسابقات پرش به صورت دوره‌ای در باشگاه انجام ‌شود و افراد تحت آموزش ما در مسابقات استانی شرکت و مقام کسب کنند.

فعالیتی که راکد بود
«رحیم حسنی» که به تازگی بر صندلی ریاست هیات سوارکاری استان نشسته است، در گفت و گو با همشهری با اشاره به فعال نبودن هیات استان طی 3 سال اخیر می‌گوید: امسال تلاش‌های زیادی انجام شده که هیات سوارکاری استان فعالیت‌هایش را از سر بگیرد. وی با تاکید بر این این‌که باشگاه‌های سوارکاری زنجان از تجهیزات و امکانات مطلوبی برخوردارند، می‌افزاید: هم اکنون 2 باشگاه در زنجان، یک باشگاه در ابهر و یک باشگاه سوارکاری در خرمدره فعال هستند. اما تمامی این‌ها خصوصی هستند و هیچ باشگاه دولتی برای سوارکاری در استان وجود ندارد و همه مسابقات پرش با اسب نیز در همین باشگاه‌های خصوصی انجام می‌شود.
حسنی با تاکید بر این که شرایط تمرین در تمامی ماه‌های سال برای سوارکاران زنجانی وجود ندارد، می‌گوید: در حال حاضر9 مربی سوارکاری و 200 سوارکار فعال در استان حضور دارند اما به دلیل نبود میدان کورسی در شمال‌غرب کشور سوارکاران در روزهای سرد سال از تمرین محروم هستند.
رئیس هیات سوارکاری ادامه می‌دهد: بخش دولتی تاکنون اقدامی برای ساخت میدان کورس انجام نداده اما انتظار دارد که بخش خصوصی در این میدان وارد عمل شود و برای تحقق این موضوع، زیرساخت‌های آن را فراهم کنند. حسنی می‌افزاید: ورزشکاران زنجانی در این رشته توانسته‌اند به عنوان نائب قهرمانی در کشور برسند و ادامه مدال‌آوری در سوارکاری نیاز به امکانات، تجهیزات و حمایت دارد. تاکنون هیچ اعتباری به هیات سوارکاری استان تعلق نگرفته تا بتوانیم از ورزشکاران حمایت کنیم و از سویی دیگر نیز علاقه‌مندان این رشته به دلیل نداشتن اسب و تمکن مالی از ادامه راه منصرف می‌شوند. در حال حاضر هم کمتر کسی پیدا می‌شود که اسب خود را برای آموزش در اختیار افراد دیگر قرار دهد. چون اسب‌ها سریع با صاحبان خود اخت می‌شوند و نفر جدید را به راحتی قبول نمی‌کنند.

پرورش اسب
رئیس هیأت سوارکاری می‌گوید: برای نخستین بار باشگاه پرورش اسب در خرمدره افتتاح شده که 145 راس اسب در آن وجود دارد و در آینده نزدیک شاهد فروش آنها نیز خواهیم بود. هم اکنون 200 رأس اسب ورزشی در استان در اختیار علاقه‌مندان به سوارکاری قرار دارد. «رحیم حسنی» ادامه می‌دهد: در دومین سفر رئیس جمهور سابق قرار شد مجموعه سوارکاری با اعتبار 14 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی ساخته شود. اما از آنجا که بخش خصوصی وارد عمل نشد این طرح هم مانند بسیاری از طرح‌های دیگر تنها در کاغذ نقش بست و رنگ واقعیت نگرفت.

 

کد خبر 579155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =