۰ نفر
۲۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۵

اقتصادنیوز در یادداشتی از کیوان خلیجی، مدیر اداره امور مناطق سازمان نوسازی شهر تهران نوشت: آمارها نشان می‌دهند در سال 1395 صدور پروانه‌های تخریب و نوسازی در کل شهر تهران و به تبع از آن بافت‌های فرسوده کاهش یافته است.

در پنج ماهه ابتدای سال جاری در کل شهر و بافت‌های فرسوده به ترتیب 2784 و 463 پروانه صادر شده که منجر به تولید 22754 واحد مسکونی در شهر تهران و 3037 واحد مسکونی در بافت فرسوده شده است. این گزارش‌ها نشان می‌دهند بافت فرسوده از سهم 16‌درصدی در پروانه‌های صادره و 13‌درصدی از واحدهای مسکونی تولیدی نسبت به کل شهر تهران برخوردار است.

این درحالی است که بررسی وضعیت نوسازی طی مدت مشابه در سال 94 نیز نشان می‌دهد از میان 3502 پروانه، 657 پروانه در بافت‌های فرسوده صادر شده است. صدور این میزان پروانه منجر به تولید 4266 واحد مسکونی در بافت فرسوده شده که با توجه به تولید 30889 واحد در کل شهر تهران طی این مدت و در آن سال، نشان‌دهنده سهمی حدود 14‌درصد از کل واحدهای تولیدی در شهر است.

مجموع بررسی تطبیقی آمارهای مربوط به سال 95 نسبت به سال 94 مبین کاهش 30‌درصدی پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده و 21‌درصدی پروانه‌های صادره در کل شهر است. این کاهش بر اساس آمارهای پیش‌گفته و در زمینه تعداد واحدهای مسکونی تولیدی در بافت معادل 29 درصد و در کل شهر 26 درصد است. با این همه و با توجه به سهم بافت از کل وسعت شهر (پنج درصد) این میزان نوسازی همچنان نشان‌دهنده سهم مناسب بافت از نوسازی شهر تهران است.

در مقابل کاهش کلی قابل رصد در پنج ماه اخیر بررسی روند نوسازی طی پنج ماه گذشته به تفکیک هر ماه نشان می‌دهد برای اولین بار تعداد پروانه‌های صادره طی سه سال اخیر در مردادماه نسبت به ماه مشابه خود در سال قبل (94) رشد 28‌درصدی را تجربه کرد. تعداد پروانه‌های تجمیعی نیز با رشد 30‌درصدی مواجه شده است. به گواه آمارهای استخراج‌شده از سامانه صدور پروانه شهرداری تهران به دلیل افزایش 41‌درصدی پروانه‌های صادره (در مردادماه سال گذشته 511 پروانه صادر شده در حالی که در سال جاری 721 پروانه در شهر تهران صادر شده است) این رونق در کل شهر نیز قابل مشاهده است، اما در بافت‌های فرسوده با صدور 134 پروانه تخریب و نوسازی، این میزان رشد، قریب به 62 درصد است. علاوه بر آن شاخص تعداد واحدهای مسکونی تولیدی به رشد 75‌درصدی در بافت دست یافته است. قیاس شاخص رشد تعداد پلاک‌های نوسازی‌شده در این بافت‌ها (56 درصد) نسبت به رشد این شاخص در کل شهر (27 درصدی)، نیز گواه بر افزایش اقبال به نوسازی در این بافت‌ها نسبت به سایر نقاط شهر است.

از این رو روند بهبود شاخص‌های اشاره شده بارقه‌هایی از امید به رونق نوسازی بافت‌های فرسوده را موجب شده است. دلایل این امر را می‌توان از سویی به اعمال سیاست‌های دولت در حوزه مسکن نسبت داد و از سوی دیگر نیز می‌توان رشد قابل ملاحظه نوسازی در بافت‌های فرسوده را متاثر از همکاری این دو در تهیه و اجرای بسته تشویقی ویژه بافت فرسوده شهر تهران دانست.

استمرار اجرا و عمل به تعهدات از سوی نهادهای دولتی، عمومی و حتی خصوصی، همراهی بانک‌ها خصوصاً بانک مسکن در تسهیل فرآیند و کاهش زمان اعطای تسهیلات، همراهی شهرداری در کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی و نیز همکاری سازمان نظام مهندسی در اعطای تخفیفات لازم به ساکنان بافت‌های فرسوده، می‌تواند نه‌تنها به نوسازی سریع‌تر بافت‌های فرسوده منجر شود، بلکه در نوع خود به تجربه‌ای بدیع از مدیریت هماهنگ شهری بدل شود.

 

22339

 

 

کد خبر 579700

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
    18 4
    بافت فرسوده چیه بیایید تو آیت الله کاشانی مهران،شهرداری مجوز می دهد 4 طبقه زیر 10 سال ساخت می کوبند که 5 طبقه بسازند اینها هم فرسوده اند؟
    • حیدری A1 ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      5 12
      من خودم کارمند شهرداریم وضعیت واحد صدور پروانه های ساختمانی اینقدر کساد است که چندین نفر از همکاران بنده در این حوزه به دلیل بیکاری به قسمتهای دیگر منتقل شدند وقتی قیمتها اینقدر بی حیا و دروغین است و مشتری نمی خره کسی ساخت وساز نمی کنه مگر اینکه دولت برای کاهش قیمتها برنامه ریزی ویژه ای بکند و قیمتها پایین بیاید و مردم بخرند
  • ناشناس GB ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
    16 7
    مردم نقدینگی وپول زیادی دردست دارندومعمولا هم همه انکارمیکنندومیگویند نداریم بله این دروغ روشایدنزدیکان واشنایان قبول کنندولی به دولتی که نقدینگی هامون روتوبانکهاش سپرده کردیم نمی تونیم دروغ بگیم.پول وقدرت خریدمردم دراین 3سال حداقل 2برابرشده نسبت به سال 92 نمونش هم همین فضای سایت هاوخبرگزاری هاست تایک خبردرموردمسکن میادششصدنفرحمله می کنندومیگن مسکن مرد .مسکن سقوط میکنه .مسکن کاهش قیمت خواهد داشت.و.....یک سوال شماکه اینقدرخوب پیش بینی می کنیدمسکن تا5سال اینده راکده پس ازچه می ترسید؟.....99درصدثروت دنیادست 1درصدافراده ..چرا؟چون 99درصدمردم همه مثل هم فکرو عمل میکنند.
    • مشاور املاك راشد A1 ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      6 16
      اقاي عزيز ،،من خودم هم املاكي هستم وهم صاحب شش دشتگاه اپارتمان در مشهد مقدسم،،ببين عزيز جان متاسفانه پولي در دسترس مردم نيست كه بخاد چند برابر بشه ،،بعدشم هرچقدر سود هم گرفته باشن رو هم صرف هزينه خوراك و،،،مردم شده ،،من موندم چطور شما گراني حاصل از دلار كه در هنه چيز غير از مسكن رخ داده مثل گراني چند برابري بنزين خوراك رخ داده وبيكاري عظيم وهمچنين بيكاري زياد وامار فاجعه اميز ميزان ازدواج وطلاق ،،اينا نشون دهنده چيه ،،خواهش ميكنم بچه گانه حرف نزنين
    • مرشد A1 ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      5 14
      کافر همه را به کیش خود پندارد همین یک جمله برا همه دلالهای محتکر مال اندوز کافیه
    • بصیری A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      5 14
      مردم پول هم داشته باشند اگه قرار باشه آتیشش هم بزنن بهتر از اینه که بدهند به یک مشت دلال محتکر مفتخور
    • شکری A1 ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      5 15
      یکی نیست به این بابا بگه توکه توهم افزایش قیمت برت داشته به من بگو اگر مردم کلی پول و نقدینگی دارند چرا نمیاند املاکی که رو دست توی دلال و امثال تو باد کرده بخرند
    • ناشناس GB ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
      3 15
      دوست خوب س÷رده گذاربرای گفتن نظرت لازم نیست حتمابگویی مشاوراملاکی هستی؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین