۰ نفر
۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۶
ورزش بانوان روشندل دیده نمی‌شود

روزنامه همشهری زنجان نوشت؛ این روزها درباره ورزش بانوان و ضرورت توسعه آن حرف‌های بسیاری شنیده می‌شود. به راستی ورزش بانوان و ملزومات پیشرفت آن در کجای سیاست‌های کلان ورزش ما قرار گرفته و مسئولان چقدر به فراهم بودن زیرساخت‌ها توجه می‌کنند. بانوان در عرصه‌های ورزشی با وجود همه ظرفیت‌هایی که دارند با دنیایی از مشکلات ریز و درشت روبه‌رو هستند.

این ظرفیت و استعدادهای ورزشی در میان بانوان ورزشکار روشندل هم به خوبی قابل مشاهده است. کمبود امکانات و فضای تمرینی مسیر قهرمانی در رقابت‌های مختلف کشوری را برای آنها سخت کرده است. بیشتر این ورزشکاران از قشر کم‌درآمد جامعه هستند و تأمین هزینه‌های روزمره ایاب و ذهاب برای حضور در رقابت‌ها، آنها را در مضیقه قرار داده است.
«زهرا ضرابی» نایب رئیس هیات نابینایان و کم‌بینایان استان در گفت‌وگو با همشهری تنها راه امید ورزشکاران روشندل برای ادامه ورزش و حضور در میادین ورزشی را حمایت‌های بهزیستی استان اعلام می‌کند و محدودیت‌های مالی را سد راه توسعه این فعالیت‌ها می‌داند. صحبت‌های ضرابی را در زیر بخوانید.

در حال حاضر چه تعداد بانوی ورزشکار در استان فعالیت می‌کنند؟

500 پرونده برای بانوان نابینای عضو انجمن نابینایان استان وجود دارد اما فقط 30 بانوی نابینا در رشته‌های مختلف ورزشی از جمله دوومیدانی، شنا، گلبال و شطرنج فعالیت دارند.

آموزش دیگر رشته‌های ورزشی به این ورزشکاران را هم مدنظر دارید؟

فعالیت در سایر رشته‌ها مستلزم ابراز علاقه بانوان ورزشکار است. اگر این علاقه در میان آنها مشاهده شود حتما برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته و با سایر هیات‌ها برای جذب مربی همکاری خواهیم داشت.

بانوان روشندل ورزشکار سالن اختصاصی برای تمرین دارند؟

سالن اختصاصی ویژه برای این ورزشکاران وجود ندارد و آنها برای تمرین با موانعی زیادی روبه‌رو هستند. در حال حاضر هم که استخر شنای حجاب در دست تعمیر است،‌ جایی برای تمرین وجود ندارد. اگر بخواهیم مکان جدیدی برای تمرین در نظر بگیریم اول باید منابع مالی فراهم شود. این در حالی است که هیات جانبازان و معلولان استان استخر اختصاصی و سالن برای تمرین دارد که در اختیار ما نیست.

یعنی هیات نابینایان و کم‌بینایان استان حامی مالی ندارد؟

تنها حامی مالی این هیات سازمان بهزیستی استان است که هزینه‌های ایاب و ذهاب ورزشکاران را برای تمرین و اعزام به رقابت‌ها تامین می‌کنند اما در بیشتر موارد حتی در اعزام ورزشکاران به مسابقات هم با مشکلاتی روبه‌رو هستیم.

تاکنون اقدامی برای مذاکره با بخش خصوصی انجام نشده است؟

با وجود قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی که ورزشکاران زنجانی دارند، بخش خصوصی تا به حال وارد فاز حمایت از تیم‌ها و باشگاه‌های ورزشی نشده و این حلقه مفقوده در ورزش تداوم فعالیت را برای مسئولان ورزشی دشوار کرده است. هیات استان بارها با صاحبان صنایع برای سرمایه‌گذاری در ورزش وارد مذاکره شده اما به نتیجه مثبتی نرسیده‌ایم و به نظر می‌رسد که در استان هنوز ارتباط بین صنعت و ورزش مانند سایر استان‌ها شکل نگرفته است.

اکنون که استخر حجاب تعطیل شده، بانوان شناگر کجا تمرین می‌کنند؟

در حال حاضر بانوان نابینای شناگر جایی برای تمرین ندارند. هیات، رایزنی‌هایی را برای تخصیص سئانس ویژه با مدیران استخرهای شهر انجام داده که نتیجه نداشته است. ما خواستار ارائه سئانس ویژه رایگان برای ورزشکاران‌ هستیم اما مسئولان این استخرها زیر بار چنین پیشنهادی نمی‌روند و ما هم به دلیل مشکلات مالی هیات توان پرداخت هزینه‌های اجاره استخر را نداریم.

این موضوع را با اداره کل ورزش و جوانان استان مطرح کرده‌اید؟

آنها هم به دلیل مدیریت خصوصی استخرها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. با وجود همه این مشکلات و پیش‌رو بودن رقابت‌های کشوری، ورزشکاران ما هنوز نتوانسته‌اند خود را به آمادگی کامل برسانند.

درباره تخصیص سالن اختصاصی که متعلق به خود فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان باشد تا به حال مذاکره‌ای با اداره کل داشته‌اید؟

اداره کل ورزش و جوانان استان سالن کوچکی را پشت مجموعه ورزشی انقلاب به ما اختصاص داده است اما این سالن هیچ گونه امکاناتی برای تمرین ندارد. در حال حاضر اصلا قادر به برگزاری تمرینات در این سالن نیستیم چرا که تجهیز شدن آن هزینه زیادی می‌خواهد.

سایر هیات‌های ورزشی استان با شما در این زمینه همکاری می‌کنند؟

هماهنگی و همکاری‌هایی با سایر هیات‌های استان داریم. به طوری که در سالن دوومیدانی استاد ایپکچی تمریناتی برگزار می‌شود اما در همین سالن هم زمین برای پرتاب وزنه ورزشکاران در اختیار نداریم.

بانوان ورزشکار نابینا در کدام رشته‌های ورزشی خوش درخشیده‌اند؟

استان ورزشکاران نابینای مستعدی دارد که با وجود محدودیت‌های بسیاری که برای تمرین و اعزام به رقابت‌ها داریم،‌ باز هم خوش می‌درخشند. به طور مثال در رقابت‌های دوومیدانی کشور بانوان نابینای استان صاحب عناوین ارزنده شدند.

بیشتر ورزشکاران در چه رده سنی هستند؟

ورزشکاران ما تقریبا از تمامی رده‌های سنی در تمرینات حضور پیدا می‌کنند و محدودیت سنی نداریم. از بانوان نابینای خانه‌دار تا دانشجو و دانش‌آموز و شاغل ورزشکار داریم.

بانوان ورزشکار نابینا و کم‌بینا از بیمه ورزشی برخوردارند؟

حق بیمه ورزشی هر سال افزایش می‌یابد که ورزشکاران به تنهایی قادر به پرداخت آن نیستند و فقط در صورتی که در رقابت‌ها شرکت کنند از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان بیمه می‌شوند.

اتفاقی برای ورزشکاران در رقابت‌های کشوری افتاده است؟

تا این لحظه اتفاق خاصی روی نداده است، ولی این دلیل نمی‌شود که نسبت به ورزشکاران و پیگیری بیمه آنها، بی‌تفاوت باشیم.

هیات نابینایان برای ترویج ورزش در میان این قشر از بانوان در سایر شهرستان‌ها اقدامی انجام داده است؟

فعالیت‌های ورزشی هیات نابینایان و کم‌بینایان استان در شهرستان‌ها وابسته به اقداماتی است که اداره ورزش و جوانان شهرستان‌ها انجام دهند. با مشارکت بهزیستی شهرستان‌ها می‌توان برای ترویج ورزش در میان بانوان نابینا و کم‌بینای شهرستان‌های استان هم وارد عمل شد.

تا کنون کدام شهرستان‌ها به موضوع ورزش بانوان نابینا و کم‌بینا وارد شده‌اند؟

اوضاع بانوان ورزشکار نابینا و کم‌بینا در خدابنده مطلوب است و در ابهر و خرمدره نیز قدم‌هایی برداشته شده است. در سایر شهرستان‌ها نیز با پیگیری‌های ادارات تابعه زمینه‌های لازم برای فعالیت در حال فراهم شدن است.

چرا ورزش بانوان نابینا در استان چندان مطرح نیست؟

با این‌که محدودیت‌های جسمی سدی برای این ورزشکاران نیست و با تلاش خستگی‌ناپذیر علایق و استعدادهای خود را نشان داده‌اند، اما از حواشی ورزش دور بوده و خواسته‌های خود را در سکوت سرد به گوش مسئولان رسانده‌اند. توزیع نابرابر امکانات ورزشی و نبود حمایت‌های مالی باعث شده که در روند رو به رشد ورزش در میان این ورزشکاران موانع زیادی وجود داشته باشد. اما این محدودیت‌های مالی مانع ما نیست و با رایزنی‌ها و نامه‌نگاری خواسته‌‌ها و نیازهای آنها را پیگیری می‌کنیم.

46

کد خبر 580001

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین