مهندس «همایون مظاهری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» در سال جاری سازمان جهادکشاورزی نسبت به تدوین برنامههای وزارتخانه اقدام کرده به طوری که تمام برنامههای این سازمان بر حول 3 محور «تامین امنیت غذایی»، «استفاده بهینه از هدفمندی یارانهها» و «افزایش بهرهوری از امکانات موجود» منظور شدهاند.
وی با بیان اینکه در بخش تامین امنیت غذایی 10 پروژه مهم در سطح وزارتخانه تدوین شده است، افزود: این 10 پروژه با توجه به ظرفیت استانها تعریف شدهاند و ما نیز با در نظر گرفتن پتانسیلهای استان ایلام یک سری پروژههای راهگشا و تاثیرگذار در بحث تولید و اشتغال جوانان پیشبینی کردهایم.
مظاهری با اشاره به اینکه تامین اعتبارات استانی، پرداخت تسهیلات به موقع و همکاری ادارات دیگر در این زمینه از جمله الزامات اجرای طرحها هستند، تصریح کرد: تحقق پروژههای بخش کشاورزی نیازمند همکاری دستگاههای دیگر است.
وی با بیان اینکه در بخش معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان 5 پروژه شاخص به صورت عملیاتی پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: کلزا، توسعه کشت چغندرقند پاییزه، احداث گلخانه، نوسازی ناوگان ماشینآلات بخش کشاورزی و توسعه باغات پسته در مناطق مختلف استان از جمله این طرحها هستند.
چرا گلخانهداران ایلامی قبلا شکست خوردند؟
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در بحث گلخانهها نیز با توجه به خشکسالیهای سنوات اخیر و کمبود منابع آبی، طرح کاشت خصوصا سبزی و صیفی را باید از مزارع باز به گلخانهها انتقال دهیم، تاکید کرد: کاهش قابل توجه مصرف آب و دارا بودن بیشترین عملکرد در کمترین سطح از مزایای این طرح است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی ایلام افزود: در سالهای گذشته کسانی که وارد این جریان شدند به دلیل اینکه اطلاعات کافی نداشتند و زیرساختهای لازم در این بخش وجود نداشت، موفقیتی حاصل نشد ولی الان استانهای دیگر خیلی پیشرفت کردهاند و سطح زیر کشت گلخانههای برخی استانها به 1 هزار هکتار نیز رسیده است که استان ایلام نیز با توجه به کمبود منابع آب و خاک باید به این سمت برود.
مظاهری با اشاره به اینکه در بخش معاونت تولیدات دامی نیز پروژه دو منظوره پرورش «سمین تال» در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: اجرای این طرح دو مزیت دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش تولید گوشت قرمز و همچنین افزایش تولید شیر در استان اشاره کرد که در همین راستا پروژه اصلاح و بهینهسازی مصرف عامل انرژی در واحدهای تولیدی نیز از دیگر طرحهای منظور شده در این بخش است که مزیت اجرای آن، این است که هزینه تولید را کاهش داده و تولید را اقتصادی میکند.
وی تصریح کرد: معاونت آب و خاک این سازمان نیز پروژههای ایستگاههای کوچک تامین آب را برای سال جاری در برنامه خود قرار داده که در صورت تامین اعتبار اجرای این طرح، 12 هزار هکتار از اراضی دیم استان آبی و توسعه باغات محقق خواهد شد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: احیای اراضی کرخه ایلام و طرح سامانه گرمسیری نیز از طرحهای تدوین شده معاونت آب و خاک استان است که 10 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز خواهند شد.
مظاهری با اشاره به اینکه در حوزه شیلات نیز بحث پروژه پرورش ماهی در قفس و صیادی در پشت سدهای احداثی استان مطرح شده است، تصریح کرد: در حوزه صنایع روستایی نیز تکمیل زنجیره تولید در بخش دام در نظر گرفته شده و توسط شرکت تعاونی 1911 آبدانان اجرایی و امکان صادرات را برای استان فراهم خواهد کرد.
وی تصریح کرد: شرکت فرآوردههای لبنی «سفید غرب چرداول» نیز در بخش صنایع روستایی پروژه خط تولید آن را تغییر خواهد داد و در نظر دارد تولید 6 هزار تن شیر میوهای با ماندگاری بالا را در دستور کار قرار دهد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تامین نهادههای دامی مورد نیاز نیز از دیگر طرحهای تدوین شده بخش صنایع روستایی است، گفت: با اجرای این طرح کودی که به صورت گیاهی تولید میشود جایگزین کودهای شیمیایی خواهد شد.
مظاهری تصریح کرد: در سایر بخشها و ادارات تابعه سازمان جهاد کشاورزی نیز برنامههای متنوع و تاثیرگذاری در حوزههای آبخیزداری، آبخوان داری، دامپزشکی، امور عشایری و سایر قسمتها در نظر گرفته و در مجموع موجب افزایش تولیدات استان و زمینهساز اشتغال جوانان خواهد شد.
مظاهری به اقدامات صورت گرفته در بخش کشت پسته اشاره و عنوان کرد: کاشت پسته در استان از سال 88 و 89 به صورت الگویی و محدود در مناطق مختلف استان که امکان کاشت در آنجا وجود داشت صورت گرفت که بعد از آن وارد مرحله پیوندزنی شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: گونه پستههای «اکبری»، «عباسی»، «کله قوچی» و «احمد آقایی» از جمله گونههایی هستند که در سطح استان ایلام کشت و به گل و ثمر نشستهاند که نشان میدهد که استان ایلام قابلیت توسعه باغات پسته را دارد که این موضوع چندی پیش با حضور متخصصین و خبرگان کاشت پسته کشور تایید شد و امیدواریم به یکی از استانهای صادر کننده پسته در کشور تبدیل شویم.
46
نظر شما