محبوبه قاسمزاده : 18 سال است که طبیعت با مردم خطه خراسان جنوبی قهر کرده است و پنجه خشن خود را بر رخ اهالی روستاها و شهرها میکشد؛ پس از این سالها چهره خراسان جنوبی در اثر خشکسالی رو به پیری رفته و مردمان آن نیز خسته از رنج این سالها به ناچار روزگار میگذرانند.
روستاهای خراسان جنوبی پیر شدهاند؛ اثری از توان و قوه جوانی نیست...جوانهای روستا در شهرها مشغول به کار هستند و پیرترها در انتظار بازگشت آنها.
18 سال بیآبی به قامت یک عمر است؛ جوان 18 ساله روستایی شاید تاکنون سپیدی برف را بر تپههای روستا ندیده و باران را بر شانههای خود حس نکرده باشد.
در گوشهای از این کشور هستند مردمانی که به علت نبود آب حتی ذهنشان به زرق و برقهای امروزی خطور هم نمیکند چراکه تمام هم و غمشان تهیه آب برای آشامیدن است؛ آبی که شاید در کیلومترها آنطرفتر به راحتی زیادهروی میشود.
جان انسان شاید آخرین قربانی خشکسالی باشد؛ اثرات سوء ناشی از خشکسالی تمامی بخشها مانند کشاورزی، دامداری، مزارع، مراتع را فراگرفته و حتی دست خشکسالی به زیرساختهای استان نیز کشیده شده؛ اگر فکری برای آشتی طبیعت با این منطقه برداشته نشود تنها قربانی به جامانده برای خشکسالی جان انسانها است.
زندگی برخی از روستاییان همیشه در انتظار آب گذرانده میشود، گرد و غبار جاده در روزهایی از سال چشمروشنی برای آنهاست، تانکرهایی که حامل زندگی هستند و نشان آب بر تن دارند.
در این بین روستاهای مرزی به دلیل دوربودن از مراکز شهری رنجی مضاعف میکشند؛ مردمان این روستاها با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند تا میهن عزیزمان در مرزیترین نقاط متروکه نشود.
یکی از روستاهای مرزی خراسان جنوبی، شند ملکی است؛ این روستا در بخش مرکزی شهرستان نهبندان واقع شده که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تاکنون با تانکر آبرسانی میشده است.
14 خانوار روستای شند ملکی در نزدیکی مرز افغانستان، روزها و شبهای بیآبی را گذراندهاند تا اینکه یکی از خیران نیکاندیش از استان تهران به فکر یاریرساندن به مردم روستای محروم از آب شند ملکی میافتد.
نیت خیر یکی از هموطنان خوب کشور سبب شد تا کابوس ایام بیآبی و استقامت در برابر قهر طبیعت برای تعدادی از مردم محروم به پایان رسد.
علیاکبر بسکابادی در مورد تهیه آب موردنیاز روستای شند ملکی گفت: مردم این روستای مرزی آب موردنیاز خود را از محل چشمه تهیه میکردند که البته بهداشتی نبود بنابراین آن را به استفاده در شست و شو و سایر مصارف مصرف میکردند.
وی افزود: با توجه به اینکه جمعیت این روستا زیر 20 خانوار است لذا اعتبارات دولتی به آبرسانی آن اختصاص پیدا نمیکرد بنابراین خیر محترم خانم نیکبین از استان تهران مبلغی را برای بهتر شدن روند آبرسانی به مردم این روستا هدیه کردند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی بیان داشت: این روستا توسط خیر نیکاندیش و با کمک شرکت آب و فاضلاب روستایی نهبندان در سال 92 از آب بهداشتی برخوردار شد.
بسکابادی اذعان داشت: جایگذاری 1500 متر شبکه توزیع و خط لوله انتقال آب داخل روستا، نصب مخزن گالوانیزه 6 هزار مترمکعبی در محل ارتفاعات روستا، بازسازی و کولگذاری یک حلقه چاه در روستا و راهاندازی و نصب یک دستگاه پمپ آب ازجمله اقداماتی بود که با کمکها و حمایتهای این خیر انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: مخزن آب روستای شند ملکی در حال حاضر توسط مردم روستا نگهداری و نظارت بر آبرسانی توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی انجام میشود.
کار خیر همیشه زیباست و زمانی زیباتر میشود که به مردمی زندگی ببخشد، آب مایه حیات است و چه خوب که قدمهای خیر در زندگی بخشیدن به مردم به وسیله آب سالم و بهداشتی باشد.
انجام اقدامات خیرخواهانه و بشردوستانه در زمینه آبرسانی سالم و بهداشتی موضوعی است که به تازگی خیران را به سمت خود ترغیب کرده است.
گاهی یک قدم خیرخواهانه میتواند سالها به تعداد زیادی از مردم خیر و برکت برساند، این قدم شاید در مسیر دانش باشد و یا بهداشت و درمان و یا هر زمینه دیگری، اما قدمهای خیری که در مسیر زندگی بخشیدن به مردم محروم باشد هرگز از یادها نمیرود.
46
نظر شما