ایسنا نوشت: گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر صبح امروز به علت اعتراض به قانون سنوات در این دانشگاه دست به اعتراض و تجمع زدند.

یکی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص این تجمع گفت: سیاست‌گذاری‌هایی در دانشگاه‌های دولتی صورت می‌گیرد که دانشگاه‌ها در حال پولی شدن و تبدیل شدن به بنگاه‌های اقتصادی هستند که این امر در همه حوزه‌ها مشهود است. برای مثال دانشجویان پولی که وارد دانشگاه می‌شوند و با رتبه‌های پایین و تنها با پرداخت هزینه به دانشگاه‌های سراسری می‌آیند که سال به سال نیز ظرفیت پذیرش این دانشجویان بالا می‌رود.

وی ادامه داد: سال 93 قانونی مصوب می‌شود که تحصیل رایگان تنها هشت ترم است و بعد از آن سنوات رفاهی آموزشی به دانشجویان تعلق نمی‌گیرد و بندی دارد که بر اساس آن به صلاحدید دانشگاه می‌تواند برای ورودی‌های ماقبل عطف به ماسبق کند؛ این امر باعث شده برای ورودی‌های 91، 92 و 93 نیز اعمال شود. به طوری که سنوات آموزشی 9 ترم شده است و دانشگاه با تخفیفاتی که داده است، از ترم 10 به بعد از دانشجویان پول دریافت می‌کند.

این دانشجو ادامه داد: کسی که تغییر رشته داده است یا دو رشته‌ای است، نباید برای ترم‌هایی که به مدت زمان تحصیلش اضافه می‌شود هزینه‌ای پرداخت کند. در بعضی دانشکده‌ها بعضی از دروس سالی یک بار ارائه می‌شود که اگر دانشجو نتواند آن را اخذ کند، به ناچار 10 ترم می‌شود.

وی گفت: بعضی از دانشجویان کارشناسی به ناچار مدت‌زمان تحصیلشان طول می‌کشد و به 9 یا 10 ترم می‌رسد و چون در دانشگاه دولتی هستند، نباید هزینه‌ای پرداخت کنند. پنج ساله شدن مقطع کارشناسی برای دانشجویان موضوعی معمولی است و دانشگاه باید این را در نظر بگیرد.

این دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه امیرکبیر گفت: در ابتدا نمایندگان شورای صنفی و نمایندگان دانشجویان با مسؤولین صحبت کردند و زمانی که با عدم توجه آنها مواجه شدند، این تجمع صورت گرفت.

وی معتقد است که دانشگاه دولتی نباید هزینه‌ای از دانشجویان دریافت کند و باید برای کارشناسی پنج سال و کارشناسی ارشد پنج ترم مدت‌زمان تحصیل در نظر گرفته شود.

احسان اسماعیل زاده، دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تجمع برخی از دانشجویان امیرکبیر در اعتراض به قانون سنوات اظهار کرد: دانشجویان کارشناسی ارشد در ترم 5 نباید هزینه‌ای پرداخت کنند، در حالی که این اتفاق در حال رخ دادن است و دانشجویان باید هزینه آموزشی و خوابگاه را پرداخت کنند که این مبلغ گاهی به حدود سه میلیون تومان هم می‌رسد و این هزینه به صورت پلکانی افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: برای دانشجویان کارشناسی این گونه بوده است که ورودی‌های 91 وقتی به دانشگاه آمدند، با قانونی مواجه شدند که بر اساس آن تا 10 ترم تحصیل رایگان است. در این میان برای مثال دانشجویی ممکن است برنامه‌ریزی کرده باشد تا مقطع کارشناسی را در مدت 10 ترم تمام کند؛ اما به دلیل تصویب آیین‌نامه‌ جدید، این دانشجو یا باید به مدت هشت ترم کارشناسی خود را تمام کند و یا برای ترم‌های 9 و 10 هزینه‌ای پرداخت کند. البته در دانشگاه امیرکبیر ترم 9 رایگان است؛ ولی هزینه‌های غذا و خوابگاه دو برابر می‌شود.

دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر از دانشجویان ترم 5 کارشناسی ارشد و دانشجویان ترم 10 کارشناسی هزینه‌هایی دریافت می‌شود. حرفی که ما داریم، این است که وقتی سیستم دانشگاه‌های برتر مانند امیرکبیر، شریف و... بر اساس هیات امنایی می‌چرخد، آنها می‌توانند تصمیم بگیرند که از دانشجویان پولی دریافت نشود. زیرا دانشگاه دولتی بوده و نباید دانشجویان هزینه‌ای پرداخت کنند. قرار نیست دانشگاه با کم کردن دانشجویان سراسری و با بالا بردن دانشجویان بین‌المللی برای خودش درآمدزایی کند و از بچه‌ها پول بگیرد و منبع درآمدش این باشد.

پاسخ رییس دانشگاه

دکتر سید احمد معتمدی، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص تجمع دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به قانون سنوات اظهار کرد: در حال حاضر هنوز سنوات را اعمال نکرده‌ایم و برای مقطع کارشناسی در ترم 9 شهریه‌ای دریافت نمی‌کنیم. در بحث خوابگاه‌ها نیز با کمبود خوابگاه مواجه هستیم که در صورتی‌که دانشجویان ورودی‌های قبل خوابگاه‌ها را تخلیه نکنند، امکان پذیرش دانشجویان جدید را نداریم.

وی ادامه داد: در بحث خوابگاه‌ها کدام یک از اولویت برخوردارند؛ کسانی که امسال وارد دانشگاه می‌شوند و یا کسانی که 9 ترم در تهران بوده‌اند؟ اگر بخواهیم حقی قائل شویم، افرادی که ورودی جدید هستند واجب‌ترند. ما نمی‌توانیم مدت زیادی خوابگاه در اختیار آنها قرار دهیم.

معتمدی افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که کارشناسی چهار سال باید باشد و در هیچ کجا ذکر نشده که کارشناسی پنج سال است. زمانی که می‌گوییم دانشجو می‌تواند 10 ترم در دانشگاه بماند؛ یعنی دانشجو را اخراج نمی‌کنیم؛ ولی در قانون چهار سال برای کارشناسی، دو سال برای کارشناسی ارشد و دو سال هم برای دکتری در نظر گرفته شده است. با این حال دانشگاه برای ترم 9 شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌کند؛ گرچه قانون این اجازه را می‌دهد ولی جریمه‌ای صورت نمی‌گیرد و تنها در ترم 10 این اتفاق می‌افتد.

وی همچنین ادامه داد: اگر دانشجویی تا آخر مهر از پایان‌نامه خود دفاع کند، هزینه‌ای از وی دریافت نخواهیم کرد؛ ولی اگر از موعد مقرر بگذرد، به ازای هر 15 روز 125 هزار تومان از اول آبان از آنها دریافت می‌شود. بنابراین اگر کسی در آبان‌ماه از پایان‌نامه خود دفاع کند، 250 هزار تومان و اگر تا پایان ترم ادامه دهد، این رقم به 750 هزار تومان خواهد رسید. البته برای کسانی که پروژه‌ آنها ساخت باشد، هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.

معتمدی با بیان اینکه ما امسال بودجه دو و نیم میلیاردی برای پژوهانه دانشجویی اختصاص داده‌ایم، گفت: پژوهانه دانشجویی با تایید استاد به دانشجویان پرداخت می‌شود و ما این را در مقابل سنوات قرار داده‌ایم که اگر دانشجویی کار می‌کند و نوع پروژه‌اش به گونه‌ای است که مدت‌زمان تحصیلش طولانی شده است، استاد بتواند از محل پژوهانه هزینه‌های وی را پرداخت کند. بنابراین آنچه که ما انجام داده‌ایم، نسبت به سال‌های گذشته به نفع دانشجویان شده است.

وی با اشاره به اینکه دانشجویی که زمان تحصیلش از موعد مقرر می‌گذرد باید هزینه‌های خود را پرداخت کند، گفت: ما قصد درآمدزایی از دانشجویان نداریم، بحث این است که دانشجویان را تشویق کنیم که خوابگاه را زودتر تخلیه کنند تا برای ورودی جدید هم جایی باشد. با این حال دانشجویی را اخراج نکرده‌ایم و صرفاً برای دانشجویان ترم 9 کارشناسی، هزینه خوابگاه و تغذیه حدود یک‌ونیم تا دو برابر شده است.

رییس دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: ظرفیت خوابگاه‌ها را امسال حدود 13 درصد افزایش داده‌ایم و گفته‌ایم کسی را اخراج نکنند و به جای آن هزینه‌هایی برای دانشجویانی که مدت زمان معین تحصیلشان گذشته، اندکی افزایش یافته است.

ترم ۹ برای دانشجویان نیمسال اول دانشگاه اصفهان رایگان می شود

مهر نوشت: رئیس دانشگاه اصفهان گفت: قانون سنوات برای دانشجویان این دانشگاه از ترم تحصیلی آینده و از بهمن ماه اجرایی می شود.

هوشنگ طالبی گفت: با تصویب هیات رئیسه دانشگاه اصفهان و برای اینکه دانشجویان دچار مشکل اقتصادی نشوند اجرای قانون سنوات که اخذ شهریه برای ادامه تحصیل از دانشجویانی است که نمی توانند طی زمان مشخص فارغ التحصیل شوند از بهمن ماه در این دانشگاه اجرایی می شود.

وی افزود: با تصویب هیات رئیسه در صورتی که دانشجویان در نیمسال تحصیلی مهرماه بتوانند ترم ۹ دوره کارشناسی خود را اتمام کنند در آخر این ترم از این دانشجویان شهریه دریافت نمی شود.

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: درخصوص اجرای قانون سنوات به دانشجویان اطلاع رسانی شده بود اما باتوجه به اینکه برخی از دانشجویان اعلام کردند که از اجرای این قانون بی اطلاع هستند بنابراین بستری را فراهم کردیم تا دانشجویان بتوانند برای ترم ۹ دوره کارشناسی ثبت نام کنند و تحصیل در این ترم هزینه ای را برای این دانشجویان نخواهد داشت.

طالبی تاکید کرد: صحبت های دانشجویان از سوی مسئولان دانشگاه شنیده شد و براین اساس در جلسه هیات رئیسه دانشگاه تصویب شد که اجرای قانون سنوات در این دانشگاه به ترم بهمن ماه موکول شود.

وی گفت: دانشجویان دوره کارشناسی بعد از اتمام ۸ ترم تحصیلی باید فارغ التحصیل شوند چراکه طبق قانون در ترم ۹ تحصیلی به این دانشجویان بودجه دولتی اختصاص داده نمی شود.

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: باتوجه به اینکه بودجه تحصیل دانشجویان در دانشگاه های دولتی به صورت سرانه ای است بنابراین در صورتی که دانشجویان نتوانند در مدت مشخص شده تحصیل خود را به اتمام برسانند دولت هزینه ای بیشتری برای ادامه تحصیل این افراد پرداخت نمی کند.

۴۷۴۷

کد خبر 583175

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    16 0
    در دانشگاه تربیت مدرس در دانشکده شیمی استاد راهنمایی هست که می فرماید من پروفسورم و دانشچویان من باید 2 مقاله با این پکت 6 به بالا بفرستند و به این نحو حالا حالا ها فارغ التحصیل نمی شوند هر کس مقاله بدهد 6 ماه نگه می دارد هیچ کامنت علمی روی آن نمی گذارد و هیچ کمکی در طول دوره به دانشجو نمی کند حتی مشاوری که تعیین می کند کار نمیکند مشاور دیگری تعیین نمی کند دانشجو باید از صفر بدون راهنما و مشاور کار کند تازه انقدر کارها را جدید انتخاب می کند که نه خودش نه مشاورش در باره موضوع اشراف ندارند . و به این نحو هر کدام از دانشجویان باید کلی چریمه دیر کرد بدهند .بودجه پروپوزالپژوهانه فرصت مطالعاتی در قاموس او معنی ندارد . دانشجویی که حق کار راهم ندارد از کجا بپردازد
  • بی نام IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    15 0
    در مقطع کارشناسی زمان فارغ التحصیلی دست خود دانشجو هست اما در ارشد که اساتید نقش به سزایی در این مساله دارند باید قانون عواملی مثل کمکاری اساتید و یا انتظار طولانی مقاله و همچنین در اختیار نبودن وسایل آزمایشگاهی برای دانشجویان را در نظر بگیرد
  • بی نام A1 ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 33
    اولا دانشجویی که بخواد ده ترمه شه بهتره ترک تحصیل کنه... مملکت آدم تنبل نمیخواد ثانیا توی دانشگاه امیرکبیر روز ثبت نام ورودی جدیدها رفتن جلوی پدرمادرها اعتراض.. این خارج از شان یه دانشجوی فرهیختس ثالثا رئیس دانشگاه راست میگه. کمبود خوابگاه داریم. اونایی هم که داریم همشون نیاز به بازسازی دارن... اگه یه خیر وارد نشه خود دانشگاه توان مالی بازسازی خوابگاه ها یرو نداره چه برسه تهیه خوابگاه جدید. لطفا یکی بیاد کمک. رابعا آقای دکتر معتمدی، انتظار داری با دو نیم میلیارد چه کار کنن؟ اپولو هوا کنن برات؟ خامسا دمت گرم خبرآنلاین با پوشش مراسم. فقط ای کاش عکس هم داشتی ببینی چه تعداد کثیری دانشگاه امیرکبیر جمع شده بودن... از پنجاه نفر متجاوز نمیشدن.
    • دانشجو A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
      13 0
      شما چنانچه توی یک دانشگاه دولتی توی تهران درس می خوندید این حرف رو نمی زدید
    • ایمان A1 ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
      6 0
      اقای بی نام تو اگر بی مغزی به کسی چه مربوطه.تا کسی بیاد در مورد چیزی حرفی بزند آقایان دهن گشاد پیداشون میشه
  • دانشجو A1 ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    9 0
    آقای دکتر معتمدی حرف شما درست ولی برید تحقیق کنید ببینید چند نفر از اساتیدتون به دانشجو حق پژوهانه می دهند. تازه چیز اضافه ای از دانشجو نگیرن شاهکار شده.
  • بی نام A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    10 0
    دانشگاه سمنان خیلی وقته پولی شده ولی کسی حال اعتراض نداره.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین