سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام خبر انتشار رتبه‌بندی جهانی سال 2017-2016 از سوی تایمز، از حضور 13 دانشگاه ایرانی در این رتبه‌بندی خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی‌ است که دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می­‌کند. نتایج رتبه‌بندی سال 2017-2016 تایمز نشان از حضور پنج دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، یزد و زنجان برای اولین بار را دارد.

وی اظهار کرد: در سال 2015-2014 از ایران تنها دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان حضور داشتند؛ در سال قبل این تعداد به هشت دانشگاه افزایش یافت و بدین ترتیب در سال جاری 13 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع 978 دانشگاه برتر جهان از 79 کشور حضور یافتند که این موضوع نویدبخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاه‌های توانمند ایران در رتبه‌بندی‌­های معتبر بین المللی است.

سرپرست ISC افزود: بر این اساس در رتبه‌بندی تایمز در سال 2017-2016 از جمهوری اسلامی ایران دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه شیراز، تهران، علوم پزشکی تهران، فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، شهید بهشتی، یزد و زنجان توانستند در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا قرار گیرند.

دانشگاه های ایران در رتبه‌بندی سال 17-2016 پایگاه رتبه‌بندی تایمز

 

تعداد دانشگاه‌های حاضر از ایران در سال‌های 12-2011 تا 17-2016

دهقانی اظهار کرد: در سال جاری، ایران با 13 دانشگاه برتر در دنیا توانسته است بعد از کشور ترکیه با 18 دانشگاه رتبه دوم خاورمیانه را کسب کند. در این بین مصر دارای 8 دانشگاه، پاکستان 7 دانشگاه، رژیم اشغالگر قدس با 6 دانشگاه و عربستان سعودی با 4 دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر خاورمیانه هستند. به این ترتیب رتبه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشگاه‌های برتر در سطح جهان از 23 در سال قبل به 17 ارتقاء یافت. ضمنا جایگاه ایران در رتبه‌بندی سال 2013 میلادی در دنیا 33 بود.

وی گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال 2004 میلادی مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است. این رتبه‌بندی از 13 شاخص به شرح جدول زیر در قالب 5 معیار کلی آموزش با وزن 30 درصد، پژوهش با وزن 30 درصد، استنادات با وزن 30 درصد، وجهه بین‌المللی با وزن 7.5 درصد و ارتباط با صنعت با وزن 2.5 درصد بهره گرفته است.

دهقانی خاطرنشان کرد: محاسبات رتبه‌بندی تایمز در سال 17-2016 میلادی توسط شرکت خدمات حرفه‌ای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخص‌ها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت از «داده‌های ارسالی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی که به صورت خوداظهاری جمع‌آوری می‌شوند»، «داده‌های حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی» و «اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس» است.

وی ادامه داد: رتبه بندی تایمز برای بررسی اطلاعات پژوهشی اعضای هیات علمی، با استفاده از پایگاه استنادی اسکوپوس که به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه داده درجهان شناخته می‌شود، اطلاعات پنج سال را مورد بررسی قرار داده وتعداد کل استنادات مرتبط باتولیدات علمی دانشگاه‌ها را لحاظ می‌کند. در رتبه‌بندی سال 17-2016 میلادی تعداد 23000 مجله علمی با تعداد تقریبی 11.9 میلیون مقاله، مقاله کنفرانس، کتاب و فصل‌های کتاب در 5 سال گذشته و همچنین بیش از 56 میلیون استناد که به این تولیدات علمی صورت پذیرفته است، در محاسبات نمرات مورد استفاده قرار گرفته شده‌اند.

دهقانی تصریح کرد: تولیدات علمی مربوط به بازه 5 ساله 2015-2011 میلادی و استنادات نیز مربوط به بازه 6 ساله 2016-2011 است. این اولین سالی است که بیش از 500 هزار کتاب و فصول کتاب‌ها در تحلیل نتایج مورد استفاده قرار گرفته شده است و بدین ترتیب عملکرد پژوهش‌های صورت گرفته در حیطه‌های علوم انسانی و هنر بهتر از سال‌های قبل در نتایج سال 17-2016 تایمز پدیدار شده است.

 

وضعیت دیگر کشورها در رتبه‌بندی تایمز

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: در رتبه‌بندی سال 17-2016 میلادی دانشگاه آکسفورد که قدیمی‌ترین دانشگاه کشور انگلستان است، توانست با یک پله رشد نسبت به سال گذشته، برای اولین بار در رتبه‌بندی تایمز، رتبه نخست فهرست دانشگاه‌های برتر دنیا را از آن خود کند. تا کنون دانشگاه‌های کشور آمریکا رتبه نخست جدول را داشته‌اند.

دهقانی ادامه داد: موسسه فناوری کالیفرنیا بعد از 6 سال، جایگاه نخست جدول را از دست داد و رتبه 2 جهان را کسب کرد. دانشگاه استنفورد، کمبریج و موسسه فناوری ماساچوست به ترتیب در جایگاه‌های سوم تا پنجم جدول قرار گرفتند. همچنین دانشگاه‌های هاروارد، پرینستون و امپریال کالج لندن به ترتیب رتبه‌های 6 تا 8 جهان را به دست آوردند. انستیتو فناوری فدرال زوریخ سوئیس دانشگاه سوم اروپا که به عنوان برترین دانشگاه اروپا خارج از انگلستان شناخته می‌شود، توانسته رتبه 9 جهان را اخذ کند. دانشگاه کالیفرنیا-برکلی و دانشگاه شیکاگو نیز مشترکا رتبه 10 جهان را به دست آورده‌اند.

سرپرست ISC افزود: انگلستان با 91 دانشگاه بعد از آمریکا رتبه دوم جهان و اول اروپا را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر در دنیا کسب کرده است. بعد از کشور انگلستان، کشور آلمان با داشتن 41 دانشگاه رتبه دوم اروپا را کسب کرده است که از این تعداد 22 دانشگاه آن در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ توانسته به عنوان برترین دانشگاه آلمان رتبه 30 جهان را کسب کند. این دانشگاه با بیش از 500 سال سابقه جزو قدیمی‌ترین دانشگاه‌های دنیا به حساب می‌آید.

دهقانی گفت: آسیا همچنان مسیر رشد و ترقی خود را ادامه می‌دهد، به نحوی که 289 دانشگاه از 24 کشور در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا در آسیا قرار دارند. 19 کشور آسیایی توانسته‌اند در رتبه‌بندی سال 17-2016 دارای دانشگاه در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا باشند. این در حالی است که این تعداد در سال گذشته برابر با 15 دانشگاه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 17-2016 دانشگاه ملی سنگاپور با دو پله رشد نسبت به سال گذشته، رتبه اول آسیا و 24 جهان را کسب کرده است. دیگر دانشگاه سنگاپور دانشگاه صنعتی نانیانگ است که حائز رتبه 54 جهان شده است.

وی در ادامه افزود: ژاپن با داشتن 69 دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز رتبه نخست آسیا را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر کسب کرده است. دانشگاه توکیو این کشور توانسته با چهار پله رشد نسبت به سال گذشته رتبه 43 جهان را کسب کند.

دهقانی ادامه داد: چین بعد از ژاپن توانسته با تعداد 52 دانشگاه، بیشترین تعداد دانشگاه را در بین دانشگاه‌های برتر آسیا دارا باشد. دانشگاه پکینگ چین با 13 رتبه ارتقاء توانست بعد از دانشگاه ملی سنگاپور رتبه دوم آسیا و 29 جهان را کسب کند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: کره جنوبی دارای 25 دانشگاه در جمع 978 دانشگاه برتر دنیاست که از این تعداد چهار دانشگاه توانسته‌اند با رشد رتبه در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. دانشگاه برتر این کشور، دانشگاه ملی سئول است که رتبه 72 جهان را کسب کرده است.

دهقانی تصریح کرد: همچنین هنگ کنگ در مجموع دارای 6 دانشگاه در رتبه‌بندی سال 17-2016 است که همگی آنها در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. دانشگاه هنگ کنگ نیز به عنوان دانشگاه پیشرو در این بین توانست رتبه 43 جهان را کسب کند.

۴۷۴۲

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    39 55
    ماشالله دانشگاه آزاد کرج.هم در رده بندی تایمز جزء بهترین های ایران شد و هم سال پیش در رده بندی کیو اس هشتمین دانشگاه برتر ایران شد.یادمه تو خبر مربوط به رده بندی کیو اس خیلی ها باور نمیکردن که کرج جز بهترین های ایرانه و میگفتن رده بندی کیو اس به درد نمیخورهاین که دیگه رده بندی تایمزه.این رده بندی هم به درد نمیخوره؟؟؟واقعا دانشگاه آزاد کرج یک سر و گردن از بقیه دانشگاه های آزاد بالاتره.
    • بی نام IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      34 8
      پیشرفت ایران زمانی نابود شد که دانشگاه آزاد و پیام نور تاسیس شدند
    • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      7 11
      خوشحالم که دانشجوی کارشناسی ارشد معماری این دانشگاه بودم که با اجازتون خرداد ماه از پایان نامه ام دفاع کردم.
  • بی نام A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    دانشگاههای ما فقط به درد قازچرانی میخورند. دانشجویان مدرک دوست و بدون مهارت و خلاقیت نمیتوانند علم و تکنولوژی بیافرینند. چون نظام آموزشی ما از پایه غلط اندر غلطه. پول و پارتی ملاک شغل شده است. همون بهتر که از 400 دانشگاه دنیا بین 350 تا 400 قرار بگیریم.
    • بی نام RO ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      8 4
      مدرسان دانشگاه ها که به غلط استاد خطاب می شوند هم باعث همین وضع آشفته هستند. استادان بساز بنداز.
    • بی نام A1 ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      14 1
      کاملا باهات موافقم. اگر اوضاع دانشگاه ها درست بود الان یکی مثل شما «غاز» را «قاز» نمی نوشت. دانشگاه های کلی فارغ التحصیل کم سواد یا بی سواد تحویل میدن و همین ها با رابطه میرن مدیر میشن و مملکت به این روز میفته که الان ازش می نالیم.
    • بی نام A1 ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      4 5
      جالبه که افتخارم میکنیم که بین 500 دانشگاه اول دنیا هیچ جایگاهی نداریم ....کاش رتبه دانشگاه های ترکیه هم میزدین
  • بی نام A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    9 1
    اولا که خجالت نمی‌کشید با این تیترزدن تون؟ دانشگاه‌های ما بهترین‌شون بالای 600 رتبه‌شون. شرم بر شما باد. دوما تبریک به همه علم‌وصنعتی‌ها که پرچم‌شون همیشه بالاست و بهترین دانشگاه شدن.
  • محسن A1 ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    13 1
    چرا عنوان دروغ می زنید؟ در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر یا ۱۰۰۰ دانشگاه برتر؟ امان از نیاز به کلیک
  • بی نام US ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    1 4
    مرسی بچه های گوهر دشت
  • رضا A1 ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    9 2
    جدیدا در تمام رنکینگ ها منتشر شده علم و صنعت دانشگاه اول ایرانه بنظرتون علت افت رنک دانشگاه شریف چیه؟
  • بی نام A1 ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    6 1
    تیتر رو عوض کنید تو رتبندی تایمز ک هیچ کدوم از دانشگاهای ایران تو 200 تا نیستن چه برسه به 13 دانشگاه لطفا تیتر دروغی نذارید
  • کیوان A1 ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    4 0
    اینکه داریم این همه داریم به دانشگاهامو میبالیم خیلی عالیه ولی یه نگاه به این لینک هم بندازید در ساینس این موضوع مطرح شده http://www.sciencemag.org/news/2016/09/shadymarketscientificpapersmarsiransrisescience من با رنگینگ ها کاری ندارم، به نظر خودمون، مطلب این لینک به واقعیت نزدیک تره یا اون رده بندی ها؟
  • مکانیک دانشگاه تهران A1 ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    5 3
    جایگاه دانشگاه علم وصنعت واقعا عجیبه
  • محمد RO ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    6 0
    تیتر رو اشتباه زدین... 13 دانشگاه در جمع 978 تا دانشگاه دنیا داریم... نه بین 200 تای اول.
  • بی نام IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    1 3
    الکیه
  • شهین IR ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    2 3
    تهران که همیشه اولی بود این رتبه بندی چرا اینقدر متفاوت شده؟
  • محسن IR ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
    2 4
    این امارها همشون غیر واقعی و توهمی بیش نیست
  • بی نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    12 1
    حالا کدام یک از دانشگاههایی که اسم بردید در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا شدند؟ اینا که همشون رتبه بالای 500 دارند
    • بی نام IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
      0 0
      منم متوجه شدم که اینها هیچکدام در جمع 200 دانشگاه برتر جهان نیستند
  • ناشناس DK ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    9 0
    باید مسئولین وزارت علوم طبق برنامه ای مدون، فرهنگ جامعه علمی را به سمتی سوق دهند که دانشجویان فقط به دنبال انتخاب دانشگاه مثلا صنعتی ش... به خاطر برندی که قبلا داشته و هم اکنون عاملی برای انتقال اتوبوسی دانشجویان به خارج کشور و فرار مغزها شده نباشند. اتفاقا اغلب دانشجویان نخبه، وقتی در داخل جو بد آموزشی و پژوهشی این دانشگاه قرار میگیرند، به علت داشتن ذهنیت به عنوان یک دانشگاه آرمانی که در ذهنشان از قبل شکل داده اند و هیچ یک از آن ویژگیها را نمیبینند، سر خورده می شوند و اصطلاحا میگویند اگر صنعتی ش... این است پس وای به حال دانشگاههای دیگر و از ایران مهاجرت میکنند. در صورتیکه دانشگاههای دیگری چون تهران، امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت و ... هستند که به مراتب جو علمی و پژوهشی و روانی بهتری دا
  • بی نام A1 ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
    9 1
    حالا چه فرقی میکنه بین 200 تا یا 1000تا دانشگاه برتر قرار بگیره .دوستان مشکل علم تو مملکت ما اساسی تر از این صحبتها هست.ایکاش این همه هزینه ای که بابت تحقیق و پزوهش دردانشگاه ها صرف میشد حداقل یه جایی باز دهی داشت.چند درصد پایان نامه هایی که دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه میکنن گره گشای یه مشکل بوده برای یه معظل تو جامعه راهکار ارائه کرده چند درصدشون کاربردی شدن و به صنعت کمک کردن.من تو یه دانشگاه دولتی کار میکنم .هر سال این همه خروجی دانشجوی ارشد و دکتری داریم و از اونها فقط پایان نامه هایی باقی مونده که تو قفسه ها دارن خاک میخورن.پروزه های تحقیقاتی هم که توسط اساتید انجام میشه فقط برای چاپ مقاله و ارتقا رتبه هست بدبختانه.درحالیکه تو کشورهای پیشرفته علمشون با صنعت ارتباط تنگاتنگی داره