پاسخ کاربران خبرآنلاین به پرسش مهر روحانی:‌ خشونت؛ نتیجه فقر مادی و فرهنگی

با درج پرسش مهر رییس‌جمهور در آغاز سال تحصیلی، نظرهای مختلفی از سوی کاربران مطرح شد و از زوایای مختلفی به این پرسش پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پرسش مهر كه هر سال با شروع سال تحصیلی از سوی رییس‌جمهور مطرح می‌شود، امسال نیز سوم مهر ماه همزمان با روز آغازین سال آموزشی 96-1395 بیان شد. دكتر حسن روحانی، پرسش امسال را به موضوع خشونت اختصاص داد و از دانش آموزان سوال کرد: خشونت از کجا نشات گرفته است؟ چگونه عده‌ای خشونت را می‌آموزند؟ در برابر خشونت چگونه باید ایستادگی کرد؟

رییس جمهور در تکمیل پرسش خود از دانش‌آموزان سراسر کشور سوال کرد: چگونه می‌توانیم کشور و جامعه‌ای دارای رحمت اسلامی و نبوی داشته باشیم؟ چگونه می‌توانیم جوامع، منطقه و جهان را از خشونت برهانیم؟

در پاسخ به این سوال كه در نظرسنجی خبرآنلاین نیز مطرح شد، هرچند بعضی از كاربران از طرح چنین سوالی برای دانش‌آموزان انتقاد كرده و نوشتند: «چهل تا استاد تاریخ و روانشناسی و اقتصاد هم بنشینند و چهل تا کتاب بنویسند نمی‌تونن جواب این سئوال رو بدهند»، بعضی دیگر پاسخ دادند: «رییس جمهور سوال مناسبی را مطرح کرده‌اند. این که ذهن جوانان موضوع خشونت را در جامعه و محیطی که در آن بسر می‌برند بدیهی و عادی فرض نکند و به آن به دیده تردید نگاه کند و آن را به عنوان مشکل و نابهنجاری ببیند که باید از وجود فرد و جامعه زدوده شود مهم است. این که پاسخ درست یا قطعی چه باشد چندان مطرح نیست.»

در ادامه نگاهی می‌اندازیم به برخی از موارد مشترك مورد اشاره در نظر كاربران، با این توضیح كه كامنت‌های تایید شده، الزاما نظر خبرآنلاین نیست و تنها به انتشار كامنت‌ها اقدام شده است.

فقر: خشونت از فقر نشات می‌گیرد فقر هم از استثمار انسان از انسان ... من خشمگینم واقعاً خشمگینم چون نهصد هزار تومن حقوق میگیرم ولی دوبرابر خرج دارم ... در یک کلمه فقر. شامل، فکری، فرهنگی و اقتصادی ... فقر، نابرابری‌های اجتماعی و دلایل مشابه به تدریج انسان را مانند بشکه باروتی می‌کند که فقط با یک جرقه می‌ترکد ...

فرهنگ: خشونت ریشه در بی‌فرهنگی دارد و هرچه در جامعه‌ای فرهنگ تحمل و خویشتنداری در برابر یکدیگر کمتر نهادینه شده باشد، احتمال ابتلا به خشونت در آن جامعه بالاتر است ... خشونت در جامعه ما عمدتاً متکی بر باورهای عامیانه حماسی ما است؛ البته اینها در زمان خاص خود کارکرد دفاعی قبایل بوده و اینک بازی‌های زبانی مردم که نهاد آنها و رفتار اجتماعی‌شان را می‌سازد به جای تفکر مدرن هنوز در باورهای عامیانه است ... خشونت ناشی از عدم آگاهی و تعصب است.

شرایط اجتماعی و سیاسی: خشونت از تحمیل عقاید شخصی به مردم، از نبود آزادی، از اختلاف طبقاتی، از فقر و بیکاری و از سیستم آموزش و پرورش بیمار کشور سرچشمه می‌گیرد ... بستگی داره خشونت در کجا باشه. خشونت در سیاست از نبود منطق نشات می گیره ... خشونت به عوامل زیادی بستگی داره از جمله فقر فرهنگی و فقر اقتصادی و عدم رعایت قانون در کلیه سطوح جامعه ... خشونت از انجام كارهای اداری میاد ... خشونت از دو عامل شروع میشود یکی فرهنگ به میراث رسیده ما و تاخر فرهنگی و دوم سیستم سرمایه داری در جامعه.

جالب اینجاست كه بیشتر كاربران، به خشونت در جامعه اشاره كرده و پاسخ‌های كمتری برای خشونت در منطقه بیان كرده‌اند به گونه‌ای كه این موضوع مورد اشاره بعضی كاربران هم قرار گرفته و نوشته‌اند: گفته خشونت در منطقه نه خشونت در ایران .... سوال رییس جمهور در سطح جامعه مطلقا نبوده که دوستان فقط از این منظر جواب دادن. خشونت بزرگی که الان مطرحه در سطح بالاتر یعنی منطقه و جهان. خشونتی که الان در منطقه هست به مراتب بیشتر از خشونتی هست که در جامعه دیده میشه. خشونت منطقه از کجا نشات گرفته؟

شما هم می‌توانید با مراجعه به این خبر، نظر خودتان را در این زمینه اعلام كنید.

توجه: نظراتی که در خبر اصلی و این خبر منتشر شده، هیچ کدام نظر و رای خبرآنلاین نیست، خبرآنلاین تنها نظرات مخاطبان خود را منتشر می‌کند.

47234

کد خبر 583823

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین