دكتر حسين فرامرزي گفت: با توجه به اين كه تعداد محدودي واكسن آنفلوآنزا از سوي وزارت بهداشت در اختيار دانشگاه علوم پزشكي شيراز قرار گرفته، آن ها را به شهرستانهاي استان ارسال كرده ايم. وي ادامه داد: با توجه به اين كه در فصل آنفلوآنزا قرار داريم به افراد پرخطر و مبتلا به بيماري هاي زمينه اي از جمله مادران باردار و آن هايي كه دچار مشكلات تنفسي مانند آسم هستند توصيه مي كنيم واكسن آنفلوآنزا بزنند.
دكتر فرامرزي يادآور شد: به افرادي كه از داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني استفاده مي كنند و يا دچار مشكلات بدخيمي هستند و آنهايي كه بيماري هاي روماتولوژي دارند، همچنين ديابتي ها و كودكان زير 5 سال، سالمندان و پرسنل بهداشتي- درماني و افرادي كه بسيار چاق هستند توصيه مي كنيم از واكسن آنفلوآنزا استفاده كنند.
اين مسئول دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: با اين وجود براي نوزادان زير 6 ماه واكسن آنفلوآنزا تجويز نمي شود و والدين بايد اين مساله را جدي بگيرند. دكتر فرامرزي ادامه داد: به منظور ايمن كردن افراد پر خطر و داراي بيماري هاي زمينه اي با واكسن آنفلوآنزا، اواخر شهريور و اوايل مهر ماه بهترين زمان تزريق آن است و مردم مي توانند آن را از داروخانه ها تهيه كنند. وي يادآور شد: براساس پروتكل هاي وزارت بهداشت به 50 هزار نفر كه داراي بيماري هاي زمينه اي و مشكلات مختلف از جمله تنفسي هستند توصيه مي شود واكسن آنفلوآنزا بزنند.
دكتر فرامرزي گفت: تاكنون موارد محدودي مبتلا به آنفلوآنزا به مراكز بهداشتي- درماني استان مراجعه كرده اند و نگراني وجود ندارد و به افراد داراي بيماري هاي زمينه اي كه امكان بروز عوارض آنفلوآنزا در آن ها بيشتر است توصيه مي كنيم واكسينه شوند.
وي افزود: در حال حاضر دارو به اندازه كافي در اختيار ماست و اگر فردي نياز به آن پيدا كند مصرف مي كنيم. آن هایي كه دچار سرما خوردگي و يا شبه آنفلوآنزا مي شوند بايد بهداشت فردي و اجتماعي را رعايت كنند و از دست دادن و روبوسي با ساير افراد بپرهيزند و مرتب دست هايشان را با آب و صابون بشويند.
دكتر فرامرزي يادآور شد: افرادي كه با علايم سرماخوردگي و يا آنفلوآنزا دچار تنگي نفس و يا احساس فشار بر روي قفسه سينه مي شوند بايد به اورژانس بيمارستان ها مراجعه كنند.
46
نظر شما