«خبرجنوب» نوشت: در حالی که کمبود نقدینگی مشکل اصلی کشور است و تمام تلاش مسئولان صرفه جویی در هزینه هاست، در فارس به دلیل برخی اهمالها، صدها میلیون تومان پول صرف پروژههایی میشود که ماه هاست در تعطیلات به سر میبرد.

فارس بالغ بر 2800 طرح نيمه تمام، ناتمام و بعضاً راكد دارد، طرح هايي كه در دولت قبل بيوقفه كلنگ آن به زمين خورد بي آن كه پيش بيني تامين اعتبار آن محقق شود.
در اين ميان صدها پروژه در فارس به دليل كمبود نقدينگي ماه ها و حتي دو- سه سالي است تعطيل است اما تعطيلي آن پاي دولت روزانه كنتور مياندازد، به گونه اي كه اين هزينهها براي هر پروژه روزانه به 2 ميليون تومان، ماهيانه 50 ميليون تومان و ساليانه 600 ميليون تومان پاي دولت آب مي خورد.
مدير نظام فني و اجرايي سازمان برنامه و بودجه فارس در اين خصوص به سرويس اقتصادي «خبرجنوب» گفت: پس از احياي سازمان مديريت و برنامه ريزي در استان يكي از برنامه هاي مهم و دغدغه اين سازمان بحث ساماندهي پروژه هاي عمراني در دست اجرا بوده و همچنان هست.
محسن رباني زاده اظهار داشت: در اين راستا در دو سال اخير با اتخاذ تصميمات لازم در شوراي برنامه ريزي و توسعه استان تلاش شده تا حتی المقدور از شروع پروژه هاي جديد جلوگيري شود و از طرفي ديگر به منظور ساماندهي پروژه هاي در دست اجرای اين سازمان با روش هاي مختلف از جمله تخصيص بهينه اعتبارات تلاش كرده كه پروژه هاي مهم و ضروري را در اولويت برخورداري از اعتبارات قرار دهد.
وي يادآور شد: علي رغم تصريح قانون در برنامه هاي چهارم و پنجم توسعه كشور مبني بر رعايت ضوابط و مقررات بهتر انتخاب و اجراي پروژه هاي جديد متاسفانه پروژه هاي زيادي در سال هاي قبل شروع شد و باعث گرديد هم اكنون با تعداد كثيري پروژه نيمه تمام مواجه باشيم به گونه اي كه در فارس هم اكنون حدود 350 پروژه ملي و 2500 پروژه استاني در دست اجرا وجود دارد.
وي بيان داشت: در حالي 2850 پروژه نيمه تمام در سطح استان وجود دارد كه ظرفيت اعتباري فارس از منابع مختلف جوابگوي 20 درصد اين تعداد پروژه هم نيست.
رباني زاده تصريح كرد: هر چند مديران ارشد استان به طور پيوسته در حال پيگيري و رايزني براي جذب اعتبارات بيشتر هستند اما نبايد واقعيت هاي موجود در كشور را ناديده گرفت. متاسفانه در كشور كمبود نقدينگي شديد وجود دارد و بارها رئيس محترم سازمان برنامه و بودجه و معاونت اين سازمان در جلسات مختلف و در گفت و گو با مطبوعات از كمبود بودجه استان سخن گفته و حجم بالاي مطالبات عوامل اجرايي پروژه هاي عمراني را گزارش داده اند.
مدير نظام فني و اجرايي سازمان برنامه و بودجه فارس با يادآوري آن كه در گزارشهاي اعلام شده بارها پيرامون عدم تناسب بين منابع و نيازها و همچنين اعتراض و گله مندي مردم مناطق مختلف از طولاني شدن اجراي پروژهها صحبت گرديده است افزود: پيرو برنامههاي رئيس سازمان برنامه و بودجه به عنوان دبير شوراي فني استان، سامان دادن به پروژههاي عمراني فارس در دستور كار قرار گرفته و مقرر گرديده گزارشي از وضعيت كليه پروژههاي استان تهيه شود و سپس با تعيين شاخص هاي مناسب علاوه بر تعيين اولويت براي هر يك از پروژهها با در نظر گرفتن شرايط موجود و همچنين صرفه و صلاح لازم پيشنهادات كارشناسي شده از قبيل خاتمه پيمان، خلع يد، واگذاري پروژه، اجراي مشاركتي و ساير روش هاي ديگر ارايه شود تا جايي كه امكان دارد نسبت تعداد پروژه با اعتبارات به حد منطقي و قابل قبول برسد.
رباني زاده با بيان اين كه در بررسي اين پروژه ها گاهي متاسفانه با مواردي مواجه هستيم كه موجب تعجب و حيرت مي شود افزود: منطقي است پروژه اي كه فاقد اعتبارات و اميدي در حال حاضر به تامين اعتبار آن نيست نبايد پيمانكار داشته باشد اين در حالي است كه متاسفانه در برخي از پروژه ها شاهديم كه بدون هيچ پيشرفت فيزيكي از پيمانكار صرفاً به عنوان نگهبان استفاده مي شود اما با ضرايب و طبق محاسبات پيمانكاري، صورت وضعيتها محاسبه مي شود و برخی از مديران هزينه ده ها برابري روي دست دولت مي گذارند.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال هزينه يك پروژه تعطيل كه هنوز پيمانكار در آن حضور دارد ماهيانه 50 ميليون تومان است در حالي كه با تسویه حساب با پيمانكار مي توان با هزينه ماهيانه 3-2 ميليون توماني از نگهبان استفاده كرد اما متاسفانه با بي درايتي مسئولان دستگاههاي اجرايي و در شرايطي كه با كمبود شديد نقدينگي مواجه هستيم شاهديم هزينه هاي گزافي روي دست دولت گذاشته مي شود.
مدير نظام فني و اجرايي سازمان برنامه و بودجه فارس اظهار داشت: همچنين از نمونههاي ديگر اين معضلات مي توان به عدم تمايل مديران دستگاه هاي اجرايي به واگذاري پروژههاي ناتمام به بخش خصوصي اشاره كرد در حالي كه علي رغم استقبال بخش خصوصي براي خريد و يا مشاركت جهت تكميل پروژه ها رو به رو هستيم اما متاسفانه در برخي موارد مديران دستگاههاي اجرايي با طرح دلايل غيركارشناسي حاضر به همكاري در تعيين تكليف اين پروژه ها نيستند.
وي تاكيد كرد: راه برون رفت از اين وضعيت نابسامان پروژه هاي استان، استفاده از خرد جمعي و همراهي همه مسئولين استان است.
رباني زاده اظهار اميدواري كرد با اجراي طرح پيمايش پروژه هاي عمراني ناتمام فارس از ادامه اين بي تدبيري ها و بي ملاحظگي ها كه هم هزينه هاي سنگيني روي دست دولت گذاشته و همچنين جلوی اتمام پروژه ها توسط بخش خصوصي را مي گيرد جلوگيري به عمل آورد.
وي همچنين با اشاره به سفارش مقامات سياسي براي ادامه اجراي برخي از پروژه هاي فاقد اولويت و فاقد توجيه گفت: اميد است سفارش سياسيون به حداقل برسد و با اين كار ساماندهي پروژه هاي ناتمام زودتر به نتيجه برسد.
رباني زاده همچنين بر لزوم قاطعيت كارگروه ها و شوراهاي فني و اقتصادي در استان براي ختم پيمان پروژه هاي ناتمام غير ضروري در سطح استان گفت: گاها ديده مي شود مديران براي اتمام پروژه هاي اين چنيني در معذوريت قرار مي گيرند و اين معضل باعث مي شود نتوان اعتباراتي كه قطره چكاني تخصيص مي يابد را به طور متمركز صرف پروژه هاي توجيه دار و اولويت دار استان كرد.

46

کد خبر 585481

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین