روزنامه ایران نوشت:قاتل ستایش در زمان ارتکاب جرم17ساله بود، با این حال با رأی قضات به قصاص، پرداخت دیه و حبس محکوم شد. در حال حاضر نیز این رأی برای بررسی نهایی به دیوان عالی کشور فرستاده شده و باید منتظراعلام نظر قضات عالیرتبه بود.

 قبل و پس از صدور حکم، این حکم با اما و اگرهایی از سوی کارشناسان و صاحبنظران حقوقی و قضایی همراه شده است.درهمین حال قاضی اصغرعبداللهی یکی از قضات باسابقه دادگاه کیفری استان تهران در این باره به خبرنگار حوادث«ایران» گفت: «در بررسی کارشناسی این پرونده، توجه به مهم‌ترین تغییرات در قانون جدید مجازات اسلامی حائز اهمیت است. تا پیش از تغییرات این قانون، حکم قاتلان زیر 18 سال قصاص بود اما با افزوده شدن ماده و تبصره‌های جدید بویژه ماده 90 قانون مجازات‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی اطفال و نوجوانان مسائل دیگری مطرح شده است که در بررسی رأی صادر شده این پرونده می‌تواند برای اذهان عمومی قابل توجه باشد. براساس این ماده قانونی، اطفالی که به سن بلوغ شرعی رسیده‌اند(دختران 9 سال و پسران 15 سال) اما زیر 18 سال هستند، چنانچه در کمال عقلی و رشد آنها شبهه‌ای وجود داشته باشد، حدود و قصاص برای آنها اجرا نمی‌شود.»
وی افزود: «همچنین بر اساس این مصوبه مجازات‌های تعزیری برای بزهکاران زیر 18 سال با مجازات‌های تعزیری متهمان بزرگسال متفاوت است. در واقع می‌توان گفت این بزهکاران کم سن و سال به زندان محکوم نمی‌شوند و به مراکز تربیتی همچون کانون اصلاح و تربیت انتقال می‌یابند و پس از گذراندن دوران تربیتی چنانچه والدین صلاحیت نگهداری از آنها را نداشته باشند، برای تربیت به شخص حقیقی یا حقوقی صالحی سپرده می‌شوند.»
قاضی عبداللهی در تشریح چگونگی تشخیص رشد عقلی بزهکاران در قانون نیز گفت: «در مواردی مانند این پرونده قاضی می‌تواند به طور عمده با نظر پزشکی قانونی رشد و کمال عقلی متهمان زیر 18 سال را تشخیص دهد. مجازات اعدام برای کودکان زیر 18 سال غیرقانونی است و دولت ایران پیمان نامه جهانی حقوق کودک را در سال 1370 امضا کرده و در پایان سال 1372 این تعهدنامه بین‌المللی به تصویب مجلس رسیده و در حکم قوانین داخلی قرار گرفته است. طبق ماده 37 این تعهدنامه اجرای مجازات اعدام و حبس‌های طولانی مدت و ابد بدون امکان آزادی برای کودکان زیر 18 سال ممنوع است.»
به گفته این قاضی عالیرتبه جنایی، «قانون سابق مجازات اسلامی تا پیش از تصویب لوایح جدید با مفاد این تعهدنامه که در حکم قانون داخلی است، فرق داشته و به همین خاطر تغییراتی در آن اعمال شده است. بنابراین می‌توان گفت قانون جدید مجازات اسلامی با اینکه در مرز تشخیص بلوغ شرعی و عرفی قرار گرفته بر قانون قدیم برتری دارد. آنچه در قانون مجازات جدید اسلامی حائز اهمیت است بخش‌بندی افراد زیر 18 سال به افراد زیر 9 سال، 9 تا 15 سال و 15 تا 18 سال است که این امر از مهم‌ترین ویژگی‌های این قانون به شمار می‌رود. به همین دلیل می‌توان برای هرکدام مجازاتی در نظر گرفت و افراد زیر 9 سال هم که به‌طور کلی مسئولیت کیفری ندارند.»وی با استناد بر این تغییرات درباره حکم پرونده قاتل 17 ساله دختر افغان گفت: «با جمع‌بندی مطالب مطرح شده و نگاهی به پرونده قاتل نوجوان ستایش 6 ساله می‌توان نتیجه گرفت که رأی صادر شده درباره این قاتل نوجوان با تشخیص رشد و کمال عقلی او در زمان وقوع جنایت بوده و قضات با استناد به همین امر متهم را به قصاص محکوم کرده‌اند.»

 

23302

کد خبر 585556

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۱
    7 8
    باید این نکته رو هم در نظر داشت که این پرونده جنجالی موجب تشویش اذهان و بر بر زدن نظم عمومی شده است
  • بی نام IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۱
    12 7
    کار درستی کردن.... اعدام کمه برای جنایات این جاندار بی مصرف......
  • بی نام A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۱
    7 3
    پسر 17 ساله واقعا در شرایط خاص حسی و جنسی نمی تواند تصمیم بگیرد اگر چند کارش بسیار وحشت آور بوده ولی کی میگه من بهتر از اون عمل می کردم .نبایداعدام بشود باید اصلاح شود شهوت چیزی نیست که بشود دست کم گرفته شود مثل این که به یک گرسنه وقتی نان دزدی می کند که سیر شود بگویید دزد و بخواهید دستش را قطع کنید سن کم این انسان پاسخ گوی اشتباهش است این دختر ستایش واقعا مثل یک فرشته بود و من برایش بارها گریه کردم ولی این پسر هم در شرایط بد قرار گرفته به حال او هم باید گریست
    • نسرین IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
      0 0
      چقدر راحت بیان میکنین که یه نفر جانی بالفطره هست، در حالی که هیچ کس اجازه نداره در مورد فطرت دیگری قضاوت کنه. شما می تونین عملکرد آدم ها رو نقد کنین اما در مورد فطرت و ذات آدم ها خیر... امیدوارم با این همه اعتماد به نفس فرزند خودتون رو خوب تربیت کنین که یه وقت یه روزی کس دیگه ای در مورد فطرت فرزندتون مثل شما نظر نده...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین