به گزارش خبرآنلاین؛ روی آوردن بانوان به رشته های رزمی می تواند آموزش مناسبی در مقابله با خشونت های خانگی و خیابانی باشد چراکه با روی آوردن به آن آموزشهای دفاع شخصی در تمام حالات درگیری، زورگیری و نوع برخورد دفاعی صحیح نمایش داده میشود که می توان گفت امروزه همین امر باعث شده تا بانوان رشته های رزمی را بیشتر از سایر رشته ها استقبال کنند.
سالهاست به رشته رزمی روی آورده و حالا به عنوان یک مربی در کنار رزمی کاران قرار گرفته است. «سارا جمشیدی» میگوید: چند سالی که در رشته وشوو مربیگری می کنیم نفراتی می آمدند و تعریف می کردند که قربانی مزاحمان خیابانی شده بودند؛ باید بگویم برای خود من هم سال 83 چنین اتفاقی افتاد. منطقه «سه راه باهنر» بودم كه چند تا پسر به من حرف زشت و ناسزا زدند. این حرفشان عصباني ام کرد که رفتم با یکی از آنها برخورد کردم؛ چهار نفر بودند که متاسفانه نتوانستم از خود کامل دفاع کنم که در نهایت باعث كتك خوردن من شد. آن موقع هنوز وارد رشته رزمی نشده بودم، اما بعد از آن ماجرا تصمیم گرفتم رشته ای انتخاب کنم که دفاع شخصی را به خوبی آموزش دهد.
او ادامه می دهد: با کمک دوستان و آشنایان که همیشه به من لطف داشتند، رشته وشوو را معرفی کردند و من هم از این رشته استقبال کردم و تا جایی که امروز همچنان این رشته را پیگیری می کنم و حالا به عنوان مربی در کنار رزمی کاران هستم و تا جای که ممکن باشد به علاقه مندان این رشته کمک می کنم تا بتوانند هم افتخار آفرین برای استان باشند و هم اینکه اگر ماجرای که سال های گذشته برای ما پیش آمد، آنها بتوانند به خوبی از عهدهاش برآیند.
دیگری اینگونه می گوید: «برای من چنین موضوعی پیش نیامده، اما باید بگویم یکی از دلایل روی آوردن دختران به رشته های رزمی دفاع از خود در برابر زورگویی مردها و یا دفاع کردن از ترس هایشان است.»
«شادی علیدادی» از رزمی کاران فعال و مدال آورد استان است که در ادامه می گوید: «برخی بر این باورند که با روی آوردن به رشته های رزمی می توانند از حقشان در جامعه دفاع کنند. ضمن باید گفت عده ای هم که مثل من از کودکی وارد رشته رزمی شدند، بخاطر علاقه و نیز گرفتن مدال های خوش رنگ بوده است.
علیدادی اظهار می کند: «به اعتقاد من دفاع شخصی و یادگیری فنونش خیلی به جنسیت ارتباط ندارد، دفاع شخصی هم برای زنان و هم برای مردان لازم است. درواقع میخواهم بگویم ما هرگز نباید بگذاریم بعد از آسیب دیدن روحمان و تجربه یک حادثه تلخ به فکر جبران باشیم، بلکه میتوانیم با یادگیری قوانین و فنون دفاع شخصی از حوادث ناگوار پیشگیری کنیم.»
مزاحمت علیه زنان در جامعه کمرنگ می شود؟
براساس آخرين تحقيقاتي که توسط يک مرکز
تحقيقاتي خصوصي انجام شده است، هر زن يا دختري در جوامع شهري ايران به ميزان
مسافتي که طي ميکند يا مدت زمان حضورش در سطح خيابانها، در هر تردد شهري، بين يک
تا ٢٠ بار به لحاظ مزاحمتهاي کلامي، فيزيکي و چشمي از سوي برخي مردان مورد آزار و
اذيت قرار ميگيرد.
خشونت، امری فرهنگی است و ممکن تعریف هر فردی نسبت به آن متفاوت باشد. اگرچه در برخی از مواقع قانون در جایگاه خود بازدارنده است و تاثیرگذاری خاص خود را دارد اما تصور اینکه بهصرف وجود قانون، خشونت و مزاحمت علیه زنان در جامعه کمرنگ شده، قطعا تصوری نادرست است، به این معنی که قربانیان خشونت، مزاحمت، آزار جنسی و تجاوز بیدفاعترین افراد جامعه هستند، چراکه خشونتهای این چنینی به دلیل ماهیت پنهانشان بیشتر از آنکه بر جسم و جان خط بیندازند، روح زنانه یک «زن» را خراش میدهند.
46
نظر شما