گزارش مخبرکمیسیون صنایع مجلس از جمع بندی نهایی طرح ارتقای کیفیت تولید خودرو

جلسه رسیدگی به پیشنهادات کمیسیون مشترک بررسی طرح ارتقای کیفی تولید خودرو در کمیسیون صنایع و معادن مجلس روز گذشته برگزار شد. سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح ارتقای کیفی تولید خودرو درباره جرئیات این جلسه اعلام کرد که پس از بررسی پیشنهادات ارائه شده به  جمع بندی نهایی درباره طرح ارتقای کیفی تولید خودرو رسیدیم که قرار است در صحن علنی مجلس به زودی مطرح شود.

 علی اصغر یوسف نژاد، مخبر کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: براساس ماده یک آن وزارت صنایع مکلف شده است ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب قانون مذکور برنامه و سیاست های مرتبط با ارتقای کیفیت تولید خودرو، کاهش مصرف سوخت، اجرای کامل استانداردهای اجباری 51گانه، استانداردهای موردنیاز قطعه سازی، استانداردهای ایمنی و آلایندگی و همچنین رقابت پذیر کردن و توسعه شبکه و کیفیت خدمات پس از فروش را تهیه و پس از تصویب هیات وزیران جهت اجرا به کلیه خودروسازان در مراکز ذی ربط ابلاغ کند.

  وی با اشاره به اینکه در این جلسه نام طرح مذکور به «طرح ارتقای کیفی تولید خودرو و سایر تولیدات داخلی» تغییر نام پیدا کرد، تصریح کرد:  براساس ماده 2 این طرح وزارت صنایع مکلف است از طریق موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و با استفاده از ظرفیت های قانونی استانداردهای ماده یک را اعمال و از تولید یا ورود خودروها و قطعات خودروی غیراستاندارد جلوگیری کند. همچنین نیروی انتظامی موظف است خودروهایی را شماره گذاری کند که تاییدیه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی را اخذ کند.

 یوسف نژاد گفت: در ادامه این ماده آمده است که منظور از خودرو خودروهای سواری، وانت، اتوبوس، مینی بوس، کامیونت، کامیون، لکوموتیو و موتورسیکلت است.

 وی افزود: براساس ماده 3 این قانون به منظور حمایت از تولیدات داخلی و حفظ حقوق مصرف کنندگان کلیه کالاهای وارداتی به کشور باید به تایید موسسه استاندارد برسد همچنین کلیه تولیدات داخلی در داخل کشور باید استانداردهای لازم را کسب کنند و تولیدات غیراستاندارد قابل توزیع نخواهد بود.

سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح ارتقای کیفی تولید خودرو و سایر تولیدات داخلی افزود: براساس تبصره این ماده دولت مجاز است تا یک چهارم از مبلغی که خودروسازان یا وزارت صنایع به امر تحقیق و پژوهش اختصاص می دهند از محل درآمد خود در بودجه سنواتی پیش بینی کند.

 یوسف نژاد با اشاره به ماده 4 این قانون گفت: براساس این ماده دولت موظف است تعرفه واردات خودروی سواری و کلیه اقلامی که تولیدات داخلی آنها پاسخگوی نیاز داخلی است یا واردات آنها به تولید داخلی و اشتغال آسیب می رساند و تعرفه واردات اقلام غیرضروری و کالای تشریفاتی را به گونه ای تعیین کند که تولیدات داخی و اشتغال آسیب نبیند.

 وی با اشاره به تبصره این ماده گفت: دولت مکلف به اجرای قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو است و آئین نامه اجرایی قانون توسط وزارت صنایع و با همکاری وزارت اقتصاد و وزارت بازرگانی تهیه و برای تصویب به هیات دولت ارائه خواهد شد همچنین وزارت صنایع مکلف است گزارش اجرای قانون را هر سه ماه یک بار به کمیسیون های اقتصادی و صنایع و معادن مجلس ارائه کند.

کد خبر 59421

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    گه محصولات اينها خوب است چرا اينقدر واهمه از واردات است مسلمن هيچ ايراني خودروي داخلي مطابق استاندارد هاي روز را بر خارجي در اين شرايط ترجيح نمي دهد و اگر بد است چرا مردم بايد سوار اين خودرو ها بشوند؟
  • بدون نام IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    امار توليد خودرو در سال 2009 که تازه منتتشر شده: ايران از لحاظ تعداد رتبه 18 ام وترکيه ديگر خودروساز خاورميانه رتبه 16 ام ولي نکته اينجاست ترکيه در بازار رقابتي و با تعرفه 22 % وايران با تعرفه واردات 90% و مجموع 110% است توانسته ..
  • بدون نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    در بحث ايمني مي گويند:نبايد فشار اورد در عرض چندسال کم کم .تعرفه که مطابق ميل انها رفتار مي شه در بحث الودگي باز هم نبايد محدود کرد؟!!خسته نباشيد
  • بدون نام IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    کدوم استاندارد؟استاندارد روز دنیا؟پس ماشینایی که تو این یاا تولید شدن بی کیفیتن بی خیال؟فدای سرشون؟
  • بدون نام IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    واردات 90% و مجموع 110% است توانسته باز هم دو پله از ايران جلو بزند .البته چه محصولاتي با چه کيفيتي ونکته مهمتر کره جنوبي که صنعت خودرو ان با ايران از لحاظ قدمت با ايران برابري مي کند در رده بندي در مکان 5 ام قرار گرفته تعرفه واردات 10 % است!پس اگر حمايت تعرفه اي الزامي
  • بدون نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    است چرا اينها بدون کمايت اين چنين در دنيا پيشرفت کردن؟و مسئله توليد ملي و صادرات و اشتغال وارز بري به مشکل نخورد .ايا هنوز اين نگرش صحيح است که بايد حمايت سخت تعرفه اي شود چه 110 % چه 70 يا 90% ؟ .ايا صنعت ما با پيشرفت سريع دنيا تا کي مي تواند به همين راه ادامه دهد؟
  • بدون نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    يک سوال ؟به فرض 20000 هزار دلار نفتي که متعلق به همه مردم است فروخته شود وارد کننده هر دلار به قيمت 1000 تومان خريداري کرده و مبلغ بيست ميليون تومن مي پردازد خوب در واقع يک خودرو وارد کرده خوب من هنوز معني ارز بري نا معلوم است؟اين طور که در امد بيشتري عايدش مي شود؟بعد مردم خود تشخيص مي دهند پولشان و درامدشان در کجا مصرف کنند؟
  • بدون نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۳
    0 0
    حتي موتور هاي قدرتمند است که حدود 3 يا 4 ليتر در يکصد کيلومتر مصرف دارند که مثلا قادرند در ترافيک موتور بنزيني خاموش و فقط با موتور برقي کار کرده که کاملا مناسب ترافيک هاي شهري مانند تهران است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین