به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ازنوشهر،فرماندار شهرستان نوشهر در این همایش با تقدیر از برگزار کنندگان این همایش گفت: امروزه جامعه دارد تحولاتی را تجربه می کند و امنیت باید در کنار این تحولات رشد کند.
دکتر عالی شادمان با اشاره به علاقه روزافزون افراد جامعه به حضور در فضای مجازی، تدوین قانون فضای مجازی در کشور را ضروری توصیف کرد.
او ادامه داد:اینک بسیاری از افراد و خانواده ها درگیر آسیب های استفاده ی نادرست از فضاهای مجازی هستند و نبود یک قانون جامع و کامل در این خصوص به وخیم تر شدن اوضاع انجامیده است.
فرماندار نوشهر همچنین تهدید و توهین های بسیار در این فضا را از جمله آسیب های رایج در فضای مجازی نام برده و افزود:
اکثر کسانی که در فضاهای مجازی فعالیت دارند از تخصص لازم برخوردار نیستند و به همین خاطر هم برخی اوقات، مطالبی را منتشر می کنند که به نوعی تهدید، توهین و ... محسوب می شود و آموزش به آنان می تواند به کاهش این مشکلات بیانجامد.
شادمان اهالی رسانه را بهترین و شایسته ترین افرادی خواند که تهدیدها، افتراها و دروغ پراکنی را بخوبی تشخیص می دهند و واقعیات و انتقادهای سازنده را منعکس می کنند.
فرماندار نوشهر با تاکید بر آسیب "هر شهروند یک خبرنگار" گفت:پس جایگاه تخصص چه میشود و این یک واقعیت است که هر شهروند یک ناظر است با نگاه تحلیلی و منتقدانه.
دکتر علی شادمان تاکید کرد:برای جابجایی اطلاعات در فضاهای هوشمند و مجازی باید خودامنیتی بوجود آید و در این راستا باید یاریگر پلیس هم باشیم.
در ادامه این نشست، بر علمی شدن مقوله رسانه تاکید شد تا جرایم مختلف منشعب از روند رو به گسترش آسیب های فضای مجازی تحت کنترل در آید.
در همین زمینه "عشرت کراری" به نمایندگی از خبرنگاران غرب استان، به ارائه یادداشتی که توسط خبرنگاران غرب استان تهیه شد پرداخت و در آن، به گوشه ای از مشکلات و آسیب های موجود حاکم بر فضای رسانه ای اشاره کرد:
نهضت جهانی اینترنت و روند رو به رشد حوزه فناوری اطلاعات و ظهور انواع نرم افزارها و برنامه ها منجر شده تا طی سال های اخیر سبک زندگی و نحوه ارتباطات انسانی با دگردیسی عمیق و همه جانبه ای روبرو شود.
اکنون برخی از مشاغل و حرفه ها تحت تاثیر این عامل، دستخوش تغییرات و تحولات شگرفی شده اند که از آن جمله می توان به حرفه خبرنگاری و اطلاع رسانی اشاره کرد، به طوری که تفکر و جریان "هر شهروند؛ یک خبرنگار" حالا به یک باور عمومی تبدیل شده که این امر، بی شک کمک شایانی به حوزه اطلاع رسانی کرده است.
البته شایان ذکراست که شاید جریان "هر شهروند؛ یک خبرنگار" در رسانه های تصویری مصداق داشته و حتی به انعکاس بهتر و سریع تر وقایع کمک کرده باشد، اما نمی تواند در کارکرد دیگر رسانه ها مخصوصا رسانه های مکتوب خللی ایجاد کند و به عنوان رقیب مطرح شود بلکه می تواند در کنار رسانه ها قرار گیرد و به دریافت بهتر مطالبات اطلاعاتی مخاطبان و پاسخ گویی مسئولان و رفع مشکلات و در نهایت به توسعه درست و واقعی تر رکن چهارم دموکراسی یعنی رسانه ها بینجامد.
امروزه فضاهای مجازی نظیر واتس آپ، وایبر، تلگرام، تانگو، وی چت، لاین، فیس بوک، توئیتر، گوگل پلاس، یوتیوب، اینستاگرام و ... مشهورترین و محبوب ترین شبکه های اجتماعی و ارتباطی فضای مجازی هستند که میلیون ها کاربر را در دنیا و کشورمان به خود جذب کرده اند و همه گیر شدن تلفن های همراه هوشمند و دسترسی آسان همه به اینترنت، این نگرانی را برای برخی ها به وجود آورده که روابط مجازی قرار است به تدریج جایگزین روابط انسانی در دنیای واقعی شود.
فضای مجازی و امکانات به روز آن رقیبی جدی برای صدا و سیما و سایر رسانه ها شده اند اما به واسطه پخش و انتشار اخبار کذب و بعضا تائید نشده، کاربران را به سمت استفاده از تولیدات خبرگزاری ها هدایت کرده و در لحظات مختلف شاهد به اشتراک گذاشتن خبرها و رویدادهای انتشار یافته در خبرگزاری ها و رسانه های مورد تایید هستیم.
--------------------------------------------------
گفتنی است بدلیل ضیق وقت قسمتهای پایانی یادداشت خبرنگاران و بواقع گلایه آنان و مطالبات بحق ایشان، ارائه نشد. بخش های پایانی یادداشت حاکی بود:
نکته قابل تامل اینجاست که فضای مجازی و به خصوص شبکه مجازی تلگرام، سبب شده است تا برخی به دنبال عقده گشایی ها و بعضا تسویه حساب های شخصی باشند و برای دستیابی به هدف خود، اخلاق را زیرپا گذاشته و اقدام به هتک حرمت به ساحت قلم و خبرنگاران بی مدعا می کنند.
آنچه در این بین بیش از هر چیزی موجب شگفتی می شود، سکوت برخی مسئولان و بعضا همراهی با این افراد هتاک است. به کارگیری واژگان روزمزدنگار و علف هرز برای خبرنگارانی که عمر و جان خود را در راه اطلاع رسانی صحیح همراه با رعایت اصول اخلاقی صرف کردند از جمله بداخلاقی هایی است که متولیان و مسئولان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه در قبال آن سکوتی معنادار پیشه کرده اند تا دایره هتک حرمت و بی احترامی به خبر و خبرنگاران روز به روز گسترده تر شود.
در قسمت پایانی این یادداشت هم آمد:
باشد که مراجع ذیصلاح برای جلوگیری از رشد قارچ گونه خبرنگارنماها و هتاکان به ساحت خبر و خبرنگاری اقدام عملی را در دستور کار خود قرار داده و در میدان عمل به صورت پایدار فضای آرامش را برقرار سازند؛ پر واضح است که در این برهه از زمان که شبکه های مجازی و ماهواره ای متنوعی رو به فزونی رفته و سرعت مخابره اطلاعات را به اندازه سرعت نور افزایش داده است مسائلی مانند افزایش بیش از پیش سواد رسانه ای و مسئولیت پذیری اجتماعی در حال حاضر بعنوان مسکن های موضعی جلوه کند .
همچنین در این باره اساسی ترین راهکار، سپردن مسئولیت امر به دست تک تک کاربران و استفاده کنندگان از رسانه های مجازی باشد تا هر فردی بر اساس وجدان خود خوبها را از بد تشخیص داده و به جای دامن زدن به نقاط منفی به سمت و سوی نقاط مثبت رفته و آن را بال و پر دهد تا به این ترتیب از بار استرس و نگرانی های رسانه ها و مطبوعات در خاموش کردن آتش شایعات و درگیری های ذهنی کنونی کاسته شود.
در ادامه این همایش همچنین رستم کیا رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نوشهر به آسیب های این حوزه اشاره کرد و سروان ابراهیم اشکوری کارشناس ارشد مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتا استان مازندران نیز(از سخنرانان این برنامه) به شرحی از وظایف این حوزه در برخورد قانونی با تخلفات فضای مجازی پرداخت.
46
نظر شما