هوا را برای کودکان پاک کنید/ یونیسف؛ سالانه ۶۰۰هزار کودک زیر ۵سال به علت آلودگی هوا می‌میرند

یونیسف با اعلام این اینکه آلودگی هوا سالانه بیش از مجموع مالاریا و ایدر منجر به مرگ کودکان می شود از رهبران جهان خواست که آلودگی هوا را کاهش دهند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ آنتونی لیک، مدیر اجرایی یونیسف در مقدمه گزارش جدید یونیسف به نام "هوا را برای کودکان پاک کنید" نوشته است: سالانه حدود 600 هزار کودک زیر 5 سال به علت بیماری های ناشی یا تشدید شده از طریق آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، بیشتر این کودکان هم در کشور های فقیر زندگی می کنند.

او همچنین با اشاره به اینکه اگر آلودگی هوا منجر به مرگ کودکی هم نشود حتما به کودک آسیب وارد می کند، گفت: آلاینده ها فقط به ریه های در حال رشد کودکان آسیب وارد نمی کند، در واقع آلاینده ها می توانند با عبور از خون به مغز کودکان و در نتیجه به آینده آنها آسیب وارد کند. هیچ جامعه ای نمی تواند از آلودگی هوا چشم پوشی کند.

کنفرانس تغییر اقلیم و گزارش منتشر شده توسط یونیسف

علت انتشار این گزارش یونیسف در رابطه با آلودگی برگزاری بیست و دومین اجلاس تغییر اقلیم است که هفته دیگر قرار است در مراکش برگزار شود.

البته به کنفرانس قبلی تغییر اقلیم که در پاریس برگزار شد توجه بیشتری شد، دلیل اصلی آن هم حضور رهبران کشور های مختلف در آن اجلاس بود. در آن اجلاس هدف اصلی هم پیدا شد؛ رسیدن به توافقی که اجازه ندهد دمای کره زمین بیش از دو درجه سلسیوس افزایش یابد.

یونیسف چه خواسته ای دارد ؟

یونیسف از سران شرکت کننده در اجلاس مراکش می خواهد این سه قدم را بردارند:

- آلودگی را با کاهش سوزاندن سوخت های فسیلی و سرمایه گذاری روی افزایش بهره وری انرژی کاهش دهید.

- دسترسی کودکان را به مراقبت های بهداشتی افزایش دهید.

- با دور کردن مدارس از کارخانه ها و دیگر مناطق آلوده کننده هوا، اجازه ندهید کودکان در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند.

- روش اندازه گیری آلودگی هوا را بهبود دهید.

شدت آلودگی هوا در چه مناطقی بیشتر است ؟

در این گزارش یونیسف با استفاده از اطلاعات ماهواره ای مشخص کرده است که بیش از دو میلیارد کودک در مناطقی زندگی می کنند که شدت آلودگی هوای آن از حد مشخص شده توسط سازمان جهانی بهداشت بیشتر است. گفتنی است بیشتر این کودک ها از کشورهایی هستند که شرایط اقتصادی ضعیف و یا متوسطی دارند.

یعنی 620 میلیون نفر از این کودکان در جنوب آسیا، 520 میلیون نفر در آفریقا و 450 میلیون نفر در شرق آسیا زندگی می کنند.
آنتونی لیک در رابطه با شرایط آلودگی هوا در کشور های توسعه یافته گفت: کشور های توسعه یافته گام های بزرگی برای کاهش آلودیگی هوا و مراقبت از کودکان برداشته اند. کشور های در حال هم می تواممد و باید این کار را انجام دهند.

*بر اساس این نقشه 92 درصد جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که کیفیت هوا بدتر از استاندارد سازمان جهانی بهداشت است.

آلودگی هوای خانگی

یکی از مسائل دیگری که در رابطه آلودگی هوا وجود دارد و نمی توان آن را با ماهواره ها مشاهده کرد هم خطرات ناشی آلودگی هوای خانگی است؛ در منطقه کم درآمد و یا روستایی مردم از چوب یا ذغال برای گرما و آشپزی استفاده می کنند که این پیامدهای نامطلوبی هم دارد.

یونیسف می گوید بیش از یک میلیارد نفر در خانه هایی زندگی می کنند که دقیقا به همین شکل از سوخت های فسیلی استفاده می کنند. برای مثال 81 درصد خانوارهای روستایی در هند به همین شکل از سوخت ها استفاده می کنند زیرا این کار برای آنها ارزان و آسان است.

این تحقیق به ارتباطی میان میزان درآمد یک کشور و استفاده از سوخت های مختلف به این روش در خانه پی برد.

کودکان آسیب پذیر نسبت به آلودگی هوا

آلودگی هوا یک تهدید جدی برای کودکان به علت رشد ریه ها و سیستم ایمنی بدن آن ها است، همچنین آلودگی هوا به کودکان هنوز به دنیا نیامده هم آسیب وارد می کند.

یونیسف در این رابطه نوشته است: مراقبت کودکان از آلودگی هوا فقط برای آن ها یک اتفاق خوب نیست، بلکه برای جامعه یک اتفاق خوب است. این اتفاق باعث می شود هزینه های قسمت سلامت کاهش کاهش پیدا کند و جامعه در یک محیطی پاکتر و امن تر زندگی کند.

منبع: سی ان ان/ 31 اکتبر/ ترجمه: نیو صدر 

47237

کد خبر 595939

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین