به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، استفن اوبراین، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در این جلسه اظهار داشت: درگیریها در یمن منجر به فاجعهای شده که بیش از ۲۱ میلیون تن نیاز به هر نوع کمک انسانی دارند.
اوبراین تصریح کرد: ۸۰ درصد یمنیها (۲ / ۲۱ میلیون تن) نیاز به کمک دارند و این آمار در برگیرنده آن است که بیش از دو میلیون تن از سوء تغذیه رنج میبرند.
اوبراین تصریح کرد: یمن در یک قدیمی فروپاشی است و خشونتی که از ۱۹ ماه پیش شروع شده یمنیها را از زندگی باز داشته و امید و حق آنها را برای داشتن زندگی با عزت قطع کرده است.
اوبراین تصریح کرد: هزاران تن طی این درگیریها کشته، دهها هزار تن زخمی، بیش از سه میلیون تن ناگزیر به ترک خانههایشان شده و هفت میلیون تن دیگر نمیدانند که باید از کجا غذا تهیه کنند و همواره نگران تامین قوت خود هستند.
این مسئول سازمان ملل از طرفهای مربوطه خواست به توافق صلحی به منظور نجات بقیه زیرساختها، اقتصاد، خدمات اجتماعی در این کشور دست یابند.
شورای امنیت در جلسه روز دوشنبه خود به اظهارات اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن که در آن طرح خود در زمینه حمایت از روند سیاسی را ارائه کرد، گوش فرا داد.
در این نشست پیشنویس طرح نماینده انگلیس که به شورای امنیت ارائه شده با هدف حمایت از روند سیاسی در یمن و پایان درگیریها بررسی شد.
ولد شیخ احمد در این نشست از جزئیات طرح خود پرده برداشت و گفت: این طرح نقشه راه جدید سازمان ملل برای حل درگیریها است.
از مهمترین بندهای این طرح تعیین معاونی برای رئیس جمهور جدید یمن و تشکیل دولت وفاق ملی برای اداره مرحله انتقالی قبل از برگزاری انتخابات است.
ولدشیخ افزود: طرح نقشه راه متمرکز بر ایجاد کمیتههای نظامی و امنیتی برای نظارت بر عقب نشینیها و تحویل سلاح در صنعا، حدیده و تعز است.
وی خاطرنشان کرد: کمیتههای نظامی ماموریت تضمین پایان خشونت نظامی، نظارت بر امنیت و حفظ جان شهروندان و موسسات کشور را دارند.
این فرستاده سازمان ملل ادامه داد: این تدابیر شامل نظارت بر از سرگیری روند سیاسی، تکمیل روند تدوین قانون اساسی و بعد از آن برگزاری انتخابات از سوی دولت وفاق ملی است.
پیش از این منابع سیاسی گفته بودند که طرح نقشه راه سازمان ملل در خصوص در حاشیه قرار دادن نقش عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن است به طوری که اختیارات او به معاون رئیس جمهور جدید داده خواهد شد که او نخست وزیر جدید دولت وفاق ملی را تعیین خواهد کرد. به موجب این طرح علی محسن الاحمر، معاون کنونی عبدربه منصور هادی نیز کنار گذاشته خواهد شد.
به رغم اتهامات دولت منصور هادی مبنی بر اینکه این طرح نقشه ملزم به قطعنامههای بینالمللی نیست، ولد شیخ تاکید کرد: این طرح نقشه همسو با قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت، قطعنامههای مربوطه، طرح شورای همکاری خلیج فارس، سازوکار اجرایی آن و خروجیهای کنفرانس مذاکرات ملی یمن است.
وی تصریح کرد: این طرح شامل سلسله تدابیر امنیتی و سیاسی همزمان است که به بازسازی یمن و گذار سیاسی منظم کمک میکند.
ولد شیخ در اظهارات خود در مقابل شورای امنیت گفت: اخباری به من رسیده مبنی بر اینکه طرفهای مربوطه این طرح نقشه راه را رد کردهاند، این دلیلی بر ناتوانی نخبگان سیاسی یمن برای حل اختلافات و در نظر گرفتن منافع ملی و منافع شخصی است. زمان آن رسیده که گروهها دریابند صلح بدون چشم پوشی از خواستههایشان محقق نمیشود. آنها باید امنیت و ثبات یمنیها را اولویت قرار دهند.
در این جلسه ویتالی چورکین، نماینده سوریه در سازمان ملل نیز اعلام کرد: فاجعه انسانی یمن از سوریه بیشتر است اما کسی به آن توجه نمیکند.
سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز بدون در نظر گرفتن حملات ائتلاف سعودی که منجر به کشتار تعداد زیادی یمنی بیگناه شده ادعای عربستان مبنی بر حمله موشکی انصارالله به شهر مکه را برجسته کرده و به آن پرداخت.
وی گفت: نیاز به توقف درگیریها از سوی تمامی گروهها وجود دارد و یمنیها بایدبه مذاکرات بازگردند.
سفیر اروگوئه در این جلسه نیز با انتقاد از موضع شورای امنیت گفت: این شورا هیچ اقدامی درباره حمله ائتلاف سعودی در ماه اکتبر به مجلس ختمی در یمن نکرد.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم حملات هوایی در سوریه را محکوم کنیم اما در مورد یمن سکوت کنیم.
این سفیر فاش کرد که بمبهایی که در حملات علیه یمن استفاده میشود یک شرکت تولید کرده و کشوری به کشوری دیگر با بهای اندکی فروخته است.
سفیر اروگوئه در ادامه سیاست یک بام و دو هوا در شورای امنیت را محکوم کرد.
سفیر ژاپن نیز در این جلسه اظهاراتی را با محوریت اوضاع انسانی یمن مطرح و بر تامین نیازهای غذایی، بهداشتی و آموزشی مردم یمن تاکید کرده و آن را اولویت ژاپن در زمینه حمایت از یمن دانست.
سفیر مصر نیز حمایت خود را از طرح نقشه راه سازمان ملل اعلام کرد.
52310
نظر شما