اگر برنامه‌های توسعه‌ای در عسلویه نبود...

*سید حسین میرافضلی

عسلويه اكنون پايتخت اقتصادي ايران است. سالانه ده ها ميليارد دلار درآمد ارزي كشور از آن منطقه استراتژيك  كشور تامين مي شود .

منطقه اي كه در ابتداي دولت اصلاحات و وزارت مهندس زنگنه در نزديكي روستايي كوچك و بيابان برهوت بود ، اكنون نام عسلويه پايتخت انرژي ايران و به تبع آن نام صنعت گاز و پتروشيمي ايران در جهان پرآوازه شده ، اكنون اغلب فازهاي نوزده‌گانه پارس جنوبي به بهره برداري رسيده و توليدات آنها در رگ هاي حيات اقتصاد كشور خون گرم و انرژي زاي خود را جاري نمودند .

گاز متان آن، گرمابخش خانه هاي سرد در زمستان و روشني بخش نيروگاه هاي برق و مايه حيات پتروشيمي هاي با پايه متان از جمله پتروشيمي هاي آمونياك اوره و متانول و زير شاخه هاي آنها مي باشد و گاز اتان محصولات ارزشمندي چون الماس هاي سفيد پلي اتيلن ، پلي پروپيلن و مشتقات مختلف اتيلن و پروپيلن را بر سفره اقتصاد ملي نهاده و كشور را در شرايط سخت تحريم از توطئه و بحران كمبود ارز محفوظ داشته است .

اگر اكنون تحولات عسلويه در حوزه گاز و پتروشيمي نبود، امكان تحقق بخشي از اغراض شيطاني دشمنان عليه نظام ارزشمند ايران اسلامي وجود داشت، توليدات ارزشمند ميادين گازي در عسلويه همچنان رويش هاي ارزشمند و رو به توسعه خويش را نصيب ملت شريف ايران خواهد نمود و با بهره‌برداري از ظرفيت‌هاي بالاي كشور در توليد گاز بوتان و پروپان در آينده نزديك شاهد رويش و باردهي واحدهاي بزرگ پتروشيمي با خوراك بوتان و پروپان خواهيم بود كه البته با تعيين قيمت منطقي و رقابتي خوراك هاي يادشده نسبت به رقباي منطقه اي و جهاني بستر چنين تحول بزرگي فراهم خواهد شد .

اخيرا بحثي در خصوص آزاد نمودن خوراك  مايع پتروشيمي ها مطرح شده كه اين موضوع بر روي برخي از پتروشيمي ها اثرات منفي زيادي دارد از جمله پتروشيمي هاي اراك و تبريز اما بر روي برخي از پتروشيمي‌ها كه بخش قابل توجهي از محصولات خود را به شركتهاي ديگر مي فروشند همچون پتروشيمي جم كه خوراك مايع و گاز مصرف مي كنند اما بخشي از محصولات خود را به شركتهاي ديگري مي فروشند و به دليل بالاتر بودن قيمت محصول نسبت به قيمت خوراك تاثير منفي كمتري خواهد داشت .

تصميم گيرندگان بزرگ اقتصاد انرژي از جمله وزارت نفت و كميسيون هاي تخصصي مجلسي نشست هاي مشتركي با حضور صاحب نظران اين حوزه برگزار مي كنند و اين اميد وجود دارد كه يك تصميم جامع بلند مدت و فرمول منعطف و عالمانه اي براي قيمت خوراك پتروشيمي ها تصويب شود كه نتيجه آن جذابيت براي سرمايه گذاري خارجي و رشد روزافزون صنعت مهم و بنيادي پتروشيمي در كشور باشد . با وجود نقدهاي منتقدان، معدل عملكرد ايشان در حوزه بالادستي نفت و گاز و توسعه ميادين مشترك بسيار ستودني است چنانچه عسلويه و ميادين مشترك توسعه نمي يافت اكنون صنعت پتروشيمي در عسلويه وجود نداشت كه بر روي نرخ خوراك آن بحث شود.

 

 

22335

کد خبر 596438

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
    1 0
    به نظرم روی انشاشون بیشتر کار کنند نویسنده . از خبر آنلاین هم بعیده متن دست و پا شکسته ای که برای چاپ در نشریه داخلی هم نیاز به ویرایش سنگین دارد ، فقط بخاطر جایگاه و سمت نویسنده به راحتی منتشر کند .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین