مصطفی جوادی مقدم روز یکشنبه در نشست خبری خود اظهار کرد: کاشان باید برای گرفتن پایتخت کتاب ایران با شهرهای اهواز، نیشابور، تبریز و شهرکرد رقابت کند.
وی افزود: پس از ارائه برنامهها و طرحهای انجام شده توسط شهرهای نامزد معرفی پایتخت کتاب ایران اعتبار 10 میلیارد ریالی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی درقالب های کتاب و تجهیز کتابخانه داده میشود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد کاشان تصریح کرد: عنوان پایتختی کتاب ایران کاشان را به عنوان یک شهر فرهنگی معرفی خواهد کرد و با توجه به اینکه شهرهای فرهنگی سالمترین توریستها را جذب میکنند میتواند در کنار جاذبههای تاریخی این شهر در رشد صنعت گردشگری تاثیرگذار باشند.
جوادی گفت: کاشان برای انتخاب شدن به عنوان پایتخت کتاب از سه سال گذشته برنامهها و طرحهای خود را اجرا کرده است و در سالهای گذشته که اهواز و نیشابور این عنوان را دریافت کردهاند خرید کتاب رشد 35 درصدی داشته است.
وی اظهار کرد: برا اساس آمارها سرانه مطالعه در ایران کمتر از پنج دقیقه در روز است در حالی که در کشورهای پیشرفته این سرانه به چهار ساعت در روز میرسد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان افزود: میزان استفاده از فضای مجازی در ایران چهار ساعت در روز است ولی در کشورهای پیشرفته این میزان 17 دقیقه در روز است که این اختلاف زمانی خود آسیب بزرگی برای جامعه ایرانی با فرهنگ غنی است.
جوادی خاطرنشان کرد: هنوز کار تحقیقی مناسبی برای سرانه مطالعه در کاشان انجام نشده است ولی با توجه به برنامههای انجام شده در این شهرستان برای انتخاب پایتخت کتاب ایران تاکنون 10 درصد فروش کتاب در این شهر افزایش داشته است.
وی با اشاره به برنامههای انجام شده در این اداره در مدارس کاشان گفت: از مسئولان شهر درخواست میکنم در صبحگاه یکی از مدارس حضور یافته و یک صفحه کتاب برای دانش آموزان بخوانند زیرا با نشستن پشت میز و صدور بخشنامهها وضعیت مطالعه در جامعه بهبود پیدا نمیکند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان با اشاره تشکیل کارگروه پایتخت کتاب ایران با حضور مسئولان شهرستان افزود: اداره ارشاد کاشان در هفته کتاب 20 برنامه در راستای ارتقا فرهنگ کتابخوانی مانند تجلیل از خیرین و دوستداران کتاب و تشکر از هیئت های مذهبی در نذر کتاب را انجام میدهد.
۴۸
نظر شما