ایرنا نوشت: رئیس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هرساله از بین پنج تا هشت هزار مورد مرگ مغزی تنها اعضای 800بیمار مرگ مغزی به نیازمندان اهدا می شود.

 دکتر کتایون نجفی زاده روز یکشنبه در مراسم آغاز به کار دوره آموزشی فراهم آوری اعضای پیوندی از بیماران مرگ مغزی در اصفهان افزود:هر 2 تا سه ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور جان خود را بدلیل نرسیدن عضو پیوندی، از دست می دهد در حالی است که 75 درصد اعضای بدن قابل اهدا از افراد مرگ مغزی در کشورمان به زیر خاک می رود.

وی با بیان اینکه سالانه از حدود 800 مرگ مغزی در کشور اهدای عضو روی می دهد ، اظهار کرد: این تعداد یک چهارم ( 25 درصد) افرادی است که می توانند اهدای عضو داشته باشند.

نجفی زاده تعداد بیماران نیازمند پیوند عضو در کشور را حدود 25 هزار نفر اعلام و تصریح کرد: روزانه هفت تا 10 نفر از میان این افراد جان خود را از دست می دهند و هر 12 ساعت یک بیمار موفق به دریافت عضو پیوندی می شود.

وی گفت: سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می افتد که بیشتر آنها بین 20 تا 40 سال سن و 50 درصد آنها شرایط اهدای عضو را دارند.

رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در مجموع بین دو هزار و 500 تا چهار هزار نفر از افراد مرگ مغزی در کشور شرایط اهدای عضو را دارند که فقط حدود یک چهارم آنها منجر به اهدای عضو می شود.

وی رتبه ایران در زمینه اهدای عضو از افراد مرگ مغزی را 31 اعلام و اظهار کرد: اهدای عضو در کشورمان در طول 15 سال گذشته تا کنون روند رو به رشدی داشته است.

وی با بیان اینکه ایران در این زمینه در سال 84 در رتبه 42 دنیا قرار داشت، خاطرنشان کرد: در این سال 120 مورد اهدا داشتیم.

وی پی ام پی (تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر در یک سال ) در کشور را 10.47 اعلام و تصریح کرد: این عدد باید 30.8 و در شرایط ایده آل 48 باشد.

نجفی زاده همچنین با اشاره به وجود مراکز اصلی پیوند قلب و ریه در تهران، گفت: حدود 90 درصد از بیماران در فهرست انتظار برای این پیوندها قبل از رسیدن عضو پیوندی، فوت می کنند.

وی تاکید کرد: کبد و کلیه را می توان تا 18 ساعت بیرون از بدن انسان نگه داشت اما برای قلب و ریه زمان نداریم و باید بلافاصله پیوند زده شوند بهمین دلیل هرچه خانواده های افراد مرگ مغزی، دیرتر رضایت دهند، افراد نیازمند بیشتری از دست می روند.
به گفته وی سال گذشته از 808 مورد اهدای عضو فقط 16 مورد، اهدای ریه هم داشت.

وی با تاکید بر اینکه مرگ مغزی بطور دقیق مساوی با مرگ است و با ' کما ' تفاوت دارد، گفت: هر فرد مرگ مغزی می تواند با اهدای ارگان ها و نسوج خود جان یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد و یک تا 53 تن را از معلولیت برهاند.

این فوق تخصص بیماری های ریوی افزود: فرد مرگ مغزی را نمی توان بیش از 14 روز نگه داشت زیرا پس از مرگ مغزی، مواد سمی در بدن فرد تولید شده و منجر به از بین رفتن اعضای بدنش می شود.

وی برخی مشکل های موجود در زمینه اهدا و پیوند عضو در کشور را فقدان امکانات مناسب برای بیماران نیازمند پیوند عضو و خانواده های آنها، دور بودن بسیاری از بیماران از مراکز پیوند و وجود نداشتن شبکه هماهنگ و فراگیر اهدای عضو عنوان و اضافه کرد: مساله تعرفه مربوط به کارکنان تیم های پیوند عضو نیز از سال گذشته حل شده است.

نجفی زاده به اقدام هایی که در کشور برای افزایش اهدای عضو صورت گرفته است اشاره و اظهار کرد: فرهنگ سازی، کسب تجارت سایر کشورها، اجرای برنامه های آموزشی و تشکیل شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی در وزارت بهداشت از جمله این اقدام هاست.
وی افزود: شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی در وزارت بهداشت (IRNOPT) با هدف ایجاد عدالت و مساوات برای بیماران نیازمند، استفاده بهینه از ارگان های مرگ مغزی، ثبت دقیق اطلاعات و نظارت و بازرسی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه این دوره آموزشی با هدف اثربخشی و ایجاد تغییر عمده در اصفهان برگزار می شود، گفت: شش دوره آموزشی نیز پیش از این در استان های دیگر برگزار شده که اثربخشی سه برابری را در اهدای عضو بهمراه داشته است.

 56 درصد پیوند کلیه در ایران از افراد مرگ مغزی

رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، همچنین گفت: اکنون حدود 56 درصد از پیوندهای کلیه در کشور از طریق اهدای عضو از سوی افراد مرگ مغزی صورت می گیرد و فقط 44 درصد آنها از افراد زنده است.

نجفی زاده افزود: ما روند رو به کاهش پیوند کلیه از افراد زنده را در سال های گذشته داشتیم.

وی رتبه ایران در اهدای کلیه از افراد زنده در دنیا را ششم و در اهدای کلیه از افراد مرگ مغزی را 35 اعلام و تصریح کرد: اگر اهدای عضو از افراد مرگ مغزی در کشور دو برابر شود دیگر نیازی به اهدای کلیه از افراد زنده نداریم.

 رتبه 27 اصفهان در اهدای عضو

رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، به جایگاه اصفهان در زمینه اهدای عضو نیز اشاره و رتبه این استان را 27 اعلام کرد.

نجفی زاده گفت: پارسال 43 مورد اهدای عضو از افراد مرگ مغزی ( با پی ام پی 9.8) در این استان صورت گرفت درحالیکه تعداد موارد قابل اهدای عضو می توانست 110 مورد باشد.

وی افزود: در شش ماه نخست امسال نیز در این استان 15 مورد اهدای عضو از افراد مرگ مغزی ( با پی ام پی 6.9 ) صورت گرفت.
نجفی زاده رتبه استان اصفهان در اهدای عضو در سال 94 را 19 و در سال 93 را 22 اعلام کرد.

وی با اشاره به یکهزار و 750 بیمار دیالیزی خونی، 200 بیمار دیالیزی صفاقی و 600 نفر در فهرست انتظار پیوند کلیه در استان اصفهان، گفت: اگر اهدای عضو در این استان افزایش یابد هزینه بیماران دیالیزی نیز به یک چهارم هزینه های فعلی کاهش می یابد.

نجفی زاده افزود: نظام اهدای عضو در اصفهان هنوز سنتی است درحالیکه باید به سمت روش های جدید حرکت کند.

وی همچنین خواهان اقدام های فرهنگی بیشتر در این استان از سوی مسئولان دستگاه های اجرایی برای نهادینه شدن بیشتر فرهنگ اهدای عضو شد.

اعضای قابل اهداء از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه ها، کبد، روده ها، لوزالمعده و کلیه هاست.

علاوه بر این، برخی از بافت های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

 

۴۸

کد خبر 598014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =