رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: دنیای امروز به صلح، ثبات و هم‌زیستی نیاز مبرم دارد جمهوری اسلامی ایران تجربیات موفقی برای انتقال به دیگران درباره همزیستی مسالمت آمیز اقوام و پیروان ادیان مختلف در اختیار دارد.

به گزارش خبرآنلاین مراسم افتتاحیه چهارمین مجمع اسلامی مسیحی با عنوان «احترام و حفظ کرامت انسان؛ زمینه ساز صلح و امنیت جهانی» با حضور ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،‌ آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد رییس گروه اسلام فرهنگستان علوم ایران، آیت الله محمدعلی تسخیری، علامه مهدی صمیدعی مفتی اهل سنت از عراق ، کاردینال جان اونایکان، اسقف اعظم اوبایجا از نیجریه (مسیحی کاتولیک)، اسقف جان برایسون چین از آمریکا (مسیحی انگلیکن) و سایر اندیشمندان کشورهای گوناگون عصر امروز(16 آبان ماه) در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم ابراهیمی ترکمان طی سخنانی عنوان کرد: با توجه به شرایط جهانی عنوان اصلی مجمع چهارم احترام و حفظ کرامت انسان انتخاب شده است امروز گردهم آمده‌ایم تا با رایزنی و هم فکری خویش برای یکی از مهمترین چالش‌های انسان امروز یعنی تنزل چشمگیر معنویت در جوامع انسانی و رشد و توسعه افراط گری و ترویج اندیشه‌های خشونت‌زا و تروریستی که کرامت انسانی و صلح جهانی را نشانه گرفته است، راهکاری پیدا کنیم.

وی با اشاره به سخن داستایوفسکی که به هر میزان که از دستاورد بشر متنفر می‌شوم، عشقم به بشریت افزایش می‌کند، گفت: امروز متأسفانه تنفر جهانی از رفتارهای خشونت آمیز برای آحاد بشر شدت گرفته اما نباید بگذاریم این تنفر عشق به بشریت را کمرنگ کند.

ترکمان در ادامه افزود: مشکل جهان امروز ندانستن بسیط نیست بلکه ندانستن در عین آگاهی است که از آن به جهالت مدرن تعبیر می‌شود این نوعی جهل در عصر اطلاعات و دانش است که منشأ پیدایش جهان مدرن شده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توضیح داد: ناباوری به آموزه‌های عقل و خرد تعبیر دیگر از جدال بین داشتن و شدن است آنچه که دین از بشر انتظار دارد، شدن ، پرهیزگار شدن و شدن‌های دیگر است اما راهی که امروز افراط گرایان طی می‌کنند به شدن منتهی نمی‌شود بلکه راه‌های به داشتن قدرت برای پیشگیری از شدن است.

وی با بیان اینکه امروز دنیا به صلح،‌ ثبات،‌ هماهنگی و همزیستی نیاز مبرم دارد،‌گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران تجربیات موفقی برای انتقال به دیگران درباره همزیستی مسالمت آمیز اقوام و پیروان ادیان مختلف در اختیار دارد.

ترکمان با اشاره به اینکه ادیان آسمانی ارزش‌هایی چون عدالت، صلح ، همزیستی مسالمت آمیز را در همه آموزه‌های خود در همه ابعاد زندگی بشر ترویج می‌دهند، افزود: این گوهرها با توجه به مغز اصلی و باطن دین به دست می‌آید.

وی در ادامه اظهار داشت: به اعتقاد بنده گفت‌وگوی عاقلانه مسیر نیل به تفاهم میان ادیان و دستیابی به راهکارهای مشترک به منظور مقابله با رفتارهایی که صلح و امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد فراهم می‌کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر بپذیریم که بنیادگرایی بنیادهای افراط گرایی و خشونت فرهنگی است نقش رهبران ادیان در تقویت جریان عقلانیت و اعتدال به روشنی معلوم می‌شود و هم گرایی به عنوان ضرورت زندگی انسان نه تنها بین پیروان ادیان مختلف بلکه در بین پیروان مذاهب مختلف ضروری و لازم است.

/6262

کد خبر 598366

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین