جهانگیری: تبعات ناشی از خشکسالی نباید بین مردم اختلاف ایجاد کند

ایرنا نوشت : معاون اول رئیس جمهوری، به تبعات ناشی از خشکسالی و مشکلات گریبانگیر مردم اشاره کرد و گفت: این مساله با همراهی و صرفه جویی در منابع آبی قابل حل است و نباید به گونه ای بحث کرد که بین مردم ایجاد شکاف و اختلاف نماید.

اسحاق جهانگیری در جلسه اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری در سالن شهید جعفرزاده شهرکرد، تاکید کرد: در برخی مناطق زمین به دلیل خشکسالی تا یک متر نشست کرده و برخی از قنات ها و چشمه ها خشک شده و در برخی از روستاها، خشکسالی و خشک شدن قنات ها و چشمه ها باعث حرکت شن ها به سمت خانه های مردم شده است.


وی یادآور شد: برخی از شهرها مانند اهواز ، خرمشهر ، آبادان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و شهرهای دیگر کشور با کمبود منابع آبی مواجه است که باید این مشکلات با تدبیر مدیریت شود.


جهانگیری گفت: هر تصمیمی در خصوص آب چهارمحال و بختیاری گرفته شود، بدون شک مصلحت مردم این استان در آن گنجانده می شود.


به گفته وی،مگر می شود یک استان را برای تامین آب استان دیگر خشکاند؟ و اگر کسی به دنبال این مساله باشد باید به عقل آن مسئول شک کرد.


جهانگیری به خشکسالی های اخیر به عنوان یک مشکل کلی در کشور اشاره کرد و افزود: خشکسالی های اخیر بخش عمده ای از کشور را فرا گرفته است و کشور در تب خشکسالی می سوزد.


وی همچنین از اختصاص 500 میلیون دلار از محل منابع صندوق ملی توسعه برای آبرسانی مناطق روستایی کشور در سال جاری خبر داد.


معاون اول رئیس جمهوری همچنین به شتاب طرح های گاز رسانی به روستاهای کشور در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در بخش توسعه روستایی نیز با تصمیم وزیر نفت از محل فاینانس منابع بانکی و سرمایه گذاری بخش خصوصی، گاز رسانی به تمامی روستاهای فاقد گاز انجام می شود و تا سال 96 دیگر هیچ روستایی بدون گاز نخواهد بود.


جهانگیری گفت: در شورای عالی اقتصاد کشور نیز وزیر نفت اعلام کرده از محل صرفه جویی سوخت های گازوئیل و نفت سفید به همه واحدهای صنعتی گاز رسانی می شود.


معاون اول رئیس جمهوری گفت: نباید امید مردم را ناامید کرد، چرا که هیچ سرمایه ای برای کشور مهمتر از سرمایه اجتماعی و امید به آینده نیست.
جهانگیری گفت: دولت یازدهم با سیاست های اقتصادی خود تورم را از 40 درصد به 7 درصد کاهش داد، اما مهمتر از سیاست های دولت، همراهی و همدلی مردم با دولت بود که منجر شد این رکود به سرعت در کشور کاهش یابد.


معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: مردم به آینده امیدوارند و می دانند مانند گذشته، دیگر دلار در ساعت 10 صبح یک قیمت و در ساعت 12 قیمت دیگری نخواهد داشت.


جهانگیری گفت: وقتی مردم به آینده امیدوار باشند، خودشان در بروز مشکلات یار و یاور دولت خواهند بود.


وی  افزود: طرح هایی که امروز در چهارمحال و بختیاری بهره برداری شد معنایش این است که این استان به سرعت در حال حرکت به سمت صنعتی شدن است.


جهانگیری گفت: ایرانیان به مردم چهارمحال و بختیاری افتخار می کنند چرا که این استان دارای جوانان با استعداد و تحصیلکرده است و مانند دیگر مردم استانهای ایران افتخار مسئولان هستند.


معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: باید حل مشکلات استانها در دستور کار جدی مسئولان باشد، از این رو مدیران استانی برای جذب سرمایه های بخش خصوصی و سرمایه گذاری بخش خصوصی از مدیران حمایت می شوند.


جهانگیری تاکید کرد: دولت یازدهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی جدی است و مقام معظم رهبری به صورت جدی پشتیبان اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور است.


وی گفت: اقتصاد مقاومتی به عنوان مجموعه ای از سیاست های اقتصادی است که برای نخستین بار در کشور مورد حمایت هر سه قوه و تمامی ارکان نظام قرار دارد.


جهانگیری تاکید کرد: دولت تنها مخاطب تحقق اقتصاد مقاومتی نیست بلکه همه دستگاه ها و نهادها باید در تحقق اقتصاد مقاومتی پاسخگو باشند.


وی گفت: با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و ظرفیت های درونی نظام می توان بسیاری از مشکلات موجود را برطرف کرد.

 

معاون اول رئیس جمهوری افزود: ایران در بخش توسعه ای در ابعاد مختلف در حال پیشرفت است و کسی تصور نمی کرد ایران با 6 قدرت جهانی به توافق برسد و تحریم ها را یکی پس از دیگری لغو کند و با دنیا به تعامل برسد و در مسائل اقتصادی، فنی، مهندسی، صنعتی و فناوری و صادرات گامهای بلندی بردارد.


جهانگیری یادآور شد: در سال گذشته میزان صادرات کالا و تجارت خارجی از واردات پیشی گرفت و این تراز مثبت در 6 ماه نخست امسال نیز ادامه یافت.


وی تصریح کرد: کشور با کمبود منابع روبرو است و به منابع جدیدی نیاز دارد چرا که حجم دولت بزرگ شده است و با تصمیمات غیرکارشناسانه یک دولت بزرگ پر حجم شکل گرفته است که تمام درآمد نفت باید صرف بودجه جاری کشور شود.
به گفته وی،هر چقدر نفت به فروش برسد و مالیات اخذ شود باید صرف هزینه های جاری شود و کمتر صرف بودجه های عمرانی و توسعه ای می شود.


وی افزود: کشور با یک محدودیت منابع مالی روبرو است و باید شرایطی را فراهم کرد تا منابع خارجی و بخش خصوصی در بخش سرمایه گذاری برای تولید و اشتغال ورود پیدا کنند.


معاون اول رئیس جمهوری گفت: اقتصاد ایران اکنون گام های بلندی برداشته و به نقطه مطلوبی رسیده است اما متاسفانه عده ای تیتر می زنند که 'اقتصاد فقط روی کاغذ رشد داشته است'، که باید گفت برادر این خدمت به چه کسی است؟.


وی تصریح کرد: این قدر دم از بحران و رکود نزنید چرا که حداقل در همین سه هفته اخیر می شد با همین طرح هایی که بهره برداری شده است، جشن ملی برپا کرد.


جهانگیری اظهار کرد: در این چند هفته اخیر چندین طرح فولادی در کشور بهره برداری شده است.


وی به مباحث بین المللی نیز اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با مسیر صحیحی که با هدایت مقام معظم رهبری در پیش گرفته است، مسائل را با دقت و حساسیت پیش می برد و در همه بخش ها موفقیت های خوبی را کسب کرده است.


به گفته وی، ایران در منطقه پر آشوبی قرار دارد که از هر طرف این منطقه بوی باروت و خون به مشام می رسد و خیلی از گروه های تکفیری مانند داعش قبل از این که هدفشان به آشوب کشاندن منطقه باشد، هدفشان جمهوری اسلامی ایران است.


وی تصریح کرد: با تدابیر خوب و قدرت نیروهای مسلح و نظامی و امنیتی کشور در حراست و صیانت از مرزها،اکنون ایران به عنوان کانون ثبات و امنیت در منطقه تبدیل شده است.


جهانگیری اظهار کرد: این گروه های تکفیری دست بردار نیستند و نمی توانند تحمل کنند، از این رو هر از گاهی قصد نفوذ به مرزهای ایران را دارند که با صلابت جمهوری اسلامی ایران و اقتدار نظام و وحدت و یکپارچگی این حرکت ها، گروه های تروریستی دفع شده است.


به گفته وی، هفته جاری گروه های تروریستی در سامرا جمعی از زائران اربعین سید و سالار شهیدان را به شهادت رساندند که تعدادی از این زائران ایرانی بودند.


معاون اول رئیس جمهوری گفت: هیچ مولفه ای به غیر از وحدت و یکپارچگی ملت نمی تواند توطئه های دشمنان جمهوری اسلامی ایران را خنثی کند.


جهانگیری افزود: هر فرد یا شخص با هر هدفی که بخواهد انسجام ملت ایران را برهم بزند به دشمن کمک کرده است و تردیدی در آن نیست.


وزیر نیرو :آب شرب 5هزار روستا با تانکر تامین می شود


وزیر نیرو گفت: به دلیل بروز خشکسالی و کاهش بارندگی ها ، هم اکنون آب شرب 5هزار روستا با تانکر تامین می شود.

حمید چیت چیان نیز دراین جلسه افزود: این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم آب شرب 6هزار و 400روستا در کشور با تانکر تامین می شد که در این دولت آب شرب یک هزار و 400روستا تامین شده است.


وی گفت: در برخی مناطق چاه آب خشک شده است و امکان تامین اب از سفره های زیرزمینی وجود ندارد و خشکسالی مشکل اصلی وزارت نیرو در تامین منابع ابی است.


وزیر نیرو سپس به تشریح برنامه های این وزارتخانه در چهارمحال و بختیاری پرداخت و گفت:طرح های معتددی در حوزه آب و برق در این استان در حال اجراست که در حوزه آب چندین طرح ابرسانی وجود دارد و طرح آبرسانی به شهرهای مسیر بن به بروجن یکی از مهمترین این طرحهاست.


به گفته وی، متاسفانه جلساتی در این زمینه برگزار شده است و اعلام می کنند وزیر نیرو نامه ای نوشته است که طرح انتقال آب بن به بروجن حذف کرده است و سپس اعلام کرده اند که وزیر می گوید این طرح منتفی و ملغی شده است.


چیت چیان اعلام کرد: اصل این نامه کجاست ؟که ان را به وزیر نیرو منتسب می کنند ! و به ناروا اعلام می کنند که وزیر نامه ای نوشته است که تصمیمات هیات دولت را قبول ندارد! و این حرفهای نادرست بدون هیچ سندیتی است.


وی گفت: این افراد که مدعی شده اند طرح انتقال آب بن به بروجن حذف شده است، سرعت بخشی در این طرح را نادیده گرفته اند چرا که این طرح امسال 570میلیارد ریال اعتبار دارد و 300میلیارد ریال از محل خزانه نیز تاکنون به این طرح اختصاص یافته است.


وزیر نیرو گفت:علاوه بر این نیز مبلغ 700میلیارد ریال برای خرید لوله های طرح انتقال آب بن به بروجن به طول 128کیلومتر به صورت فاینانس از سوی بانک پارسیان تامین شده است.


وزیر نیرو اظهار کرد: طرح انتقال آب بن به بروجن بدون هیچ تردید و وقفه ای با سرعت تمام در حال اجراست تا پایان سال 96 در بخشی از خط آب به مصرف کنندگان خواهد رسید .


وی گفت: یکی دیگر از طرحهای ابی چهارمحال و بختیاری آبرسانی از سد باباحیدر به شهرهای فارسان ،جونقان و باباحیدر است که در حال انجام است.


وزیر نیرو یادآور شد:هشت طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب در شهرهای هفشجان ،فارسان ،گندمان، بن ، بلداجی،لردگان، فرخشهر ،کیار و فردانبه در حال اجراست.


چیت چیان اظهار کرد:16 مجتمع آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری در دست اجراست که تا پایان سال 95 آبرسانی به 125روستا با 48هزار نفر جمعیت در چهارمحال و بختیاری انجام خواهد شد.


به گفته وی، در خط آبرسانی بن به بروجن 41میلیون مترمکعب برای مصارف شرب و صنعت در چهارمحال و بختیاری تامین خواهد شد و در این محور هر صنعتی آب نیاز داشته باشد با اطمینان بدون محدودیت آب این واحدها تامین می شود.


وی یاداور شد: استان چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب در کشور است که تمام استان از یک درجه متناسب تامین آب برخوردار نیستند.


چیت چیان گفت :در غرب چهارمحال و بختیاری میزان بارندگی به طور متوسط یک هزار و 400میلیمتر است ولی در شرق حدود 250میلیمتر است و حتی در برخی مناطق از جمله بروجن این میزان در سال گذشته حداکثر بارندگی 160میلیمتر بوده است.


وزیر نیرو در این جلسه در پاسخ به نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، بن و سامان که حفر تونل گلاب در اصفهان را موجب خشک شدن زاینده رود در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و آن را یکی از اصلی ترین نگرانی ها مردم دانسته بود گفت: تونل گلاب کوچک ترین تاثیری در منابع آبی چهارمحال و بختیاری نخواهد داشت و تمام آبی که در رودخانه زاینده رود قرار دارد آورده طبیعی زاینده رود نیست.


وی گفت:تونل کوهرنگ یک، تونل کوهرنگ 2،تونل خدنگستان، چشمه لنگان ، ابی فراتر از زاینده رود را وارد بستر این رودخانه کرده است.
وزیر نیرو یادآور شد: اکنون در اصفهان چهار میلیون نفر زندگی می کنند و بخشی زیادی از آب شرب این جمعیت وابسته به تامین آب از تاسیسات تصفیه خانه باباشیخ علی و تونل اشترجان است که تونل اشترجان تنها 10مترمکعب آب را انتقال می دهد که برای این جمعیت کافی نیست.


به گفته وی،به ناچار وزارت نیرو مجبور است یک سیستم دوم برای تامین اب این جمعیت در اصفهان داشته باشد.
چیت چیان اظهار کرد:شورای عالی آب نیز تصویب کرده است تونل گلاب در آینده آب هایی که از انتقال های دیگر ، وارد حوزه شده است مدیریت کند و 'جریان طبیعی آب' نباید وارد تونل گلاب شود.


به گفته وی، اگر قرار است تونل گلاب به تنهایی تامین آب اصفهان باشد، تاسیسات میلیاردی که دولت در تصفیه خانه بابا شیخ علی و تونل اشترجان هزینه کرده است از بین می رود، پس دلیلی ندارد وزارت نیرو این تاسیسات را رها کند؟.


وزیر نیرو ادامه داد:تونل گلاب در استان اصفهان مصوبه قانونی و محیط زیستی دارد و مورد تصویب شورای عالی آب است.


وزیر نیرو ، در ادامه در پاسخ به نگرانی های مردمی درباره طرح انتقال بهشت آباد نیز گفت: وزارت نیرو اعلام کرد که احداث تونل بلند در چهارمحال و بختیاری مخاطرات زیست محیطی دارد از این رو مقرر شد تا این انتقال تنها از طریق خط لوله انجام شود.


چیت چیان گفت:در 14سال پیش تصمیم گرفته می شود تا سد بهشت آباد در چهارمحال و بختیاری احداث شود و نزدیک به یک میلیارد مترمکعب آب از این سد انتقال شود که وزارت نیرو حفر تونل بلند را از این سد حذف کرد و میزان انتقال آب را به 580میلیون مترمکعب کاهش داد.
وزیر نیرو گفت: در دولت یازدهم هیچ مجوزی برای انتقال آب حوضه به حوضه نداده است و وزارت نیرو نیز تصمیمی در این زمینه اتخاد نکرده است و اگر تونلی نیز حفر شده است مربوط به چهار دهه قبل است.

200 کیلومتر بزرگراه در چهارمحال و بختیاری ایجاد شد


استاندار چهارمحال وبختیاری تاکید کرد: از این میزان 140 کیلومتر بهره برداری شده و 60 کیلومتر دیگر تا پایان امسال افتتاح می شود.


قاسم سلیمانی دشتکی نیز درجلسه ستاد اقتصاد مقاومتی افزود: تا قبل از فعالیت دولت یازدهم تنها 110 کیلومتر بزرگراه در چهارمحال و بختیاری وجود داشت.


وی به وجود سه هزار و 700 کیلومتر جاده در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: در این مدت 700 کیلومتر از راه های این استان روکش آسفالت شده است.


وی با اشاره به آبرسانی سیار به 220 شهر، روستا و ناحیه صنعتی چهارمحال و بختیاری در ابتدای دولت یازدهم یادآور شد: در سه سال گذشته عملیات آبرسانی به 187 شهر و روستا آغاز و آبرسانی به 145 روستا نیز بهره برداری شده است.


استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: گازرسانی به 57 روستای سخت گذر، افتتاح 25 هزار و 600 میلیارد ریال پروژه، زیرسازی یک میلیون و 250 هزار مترمربع معابر روستایی، جذب مشارکت های مردمی برای اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب در روستاها و برون سپاری مدیریت و بهره برداری از سیستم جمع آوری فاضلاب 11 شهر از اقدام های مهم مسئولان چهارمحال و بختیاری در دولت یازدهم محسوب می شود.


وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال مقرر شد تا وضعیت 295 پروژه در این ستاد به سرانجام برسد.


سلیمانی دشتکی تاکید کرد: از این تعداد استفاده کامل از ظرفیت تولیدی 195 پروژه، خروج 50 پروژه از وضعیت رکود و تکمیل و بهره برداری 50 پروژه دارای افزون بر 60 درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار قرار گرفت.


وی سهمیه تسهیلات بانکی چهارمحال و بختیاری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی امسال را سه هزار و 600 میلیارد ریال دانست و افزود: از این مبلغ تاکنون 2 هزار و 200 میلیارد ریال پرداخت شده و بقیه تعهد استان نیز تا پایان سال قابل تحقق است.


استاندار چهارمحال و بختیاری به شناسایی هفت هزار و 100 هکتار زمین برای توسعه کشت گیاهان دارویی، گل محمدی و درختان کم آب بر در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: از این سطح پنج هزار و 100 هکتار در حوزه جهاد کشاورزی و مابقی در حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار دارد.


وی یادآور شد: در سه سال قبل از دولت یازدهم، سیستم آبیاری نوین در 6 هزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی چهارمحال و بختیاری اجرا شده بود که این میزان در سه سال دولت یازدهم به 9 هزار و 700 هکتار رسیده و امسال هم پنج هزار و 500 هکتار به وسعت آن افزوده می شود.


سلیمانی دشتکی به 84 پروژه و طرح با 2200 میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر رئیس جمهوری و هیات دولت به چهارمحال و بختیاری اشاره و اظهار کرد: از این تعداد تاکنون برابر 2 هزار و 20 میلیارد ریال اجرایی شده و بقیه در حال انجام است.


وی با اشاره به قول رئیس جمهوری مبنی بر اجرا و بهره برداری از طرح انتقال آب بن - بروجن در مدت سه سال گفت: امسال برای اجرای این پروژه 600 میلیارد ریال ردیف اعتباری، 700 میلیارد لوله اعتبار خرید لوله و 300 میلیارد ریال اسناد خزانه اختصاص یافت.


استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: البته سازمان برنامه و بودجه کشور قول مساعد برای اختصاص 300 میلیارد ریال اسناد خزانه دیگر در پروژه انتقال آب بن - بروجن را داده که در صورت تحقق اعتبار سال جاری این پروژه به یکهزار و 900 میلیارد ریال می رسد.


وی افزود: در صورت تخصیص اعتبارات اعلام شده پروژه انتقال آب بن - بروجن سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.


سلیمانی دشتکی نصب کنتورهای هوشمند به منظور شفاف سازی در میزان برداشت آب از منابع مختلف را ضروری اعلام و تصریح کرد: به منظور اجرای این طرح از اعتبارات استانی مبلغی اختصاص یافته که همکاری وزارت نیرو در اجرای آن نیز مهم است.


وی با اشاره به بروز پدیده خشکسالی در سال های اخیر و کمبود منابع آب به ویژه در استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان و اصفهان یادآور شد: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در این استان نقش مهمی در تولید آب و حفظ منابع آب و خاک دارد.


استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این استان در میزان برداشت آب پشت سد زاینده رود هیچ نقشی ندارد و مدیریت آن در اختیار استان همجوار است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وزیر نیرو به صراحت دستور واگذاری مدیریت نیروگاه کوهرنگ به چهارمحال و بختیاری را صادر کرده اما این دستور هنوز معطل مانده و اجرایی نشده است.


اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به منظور افتتاح سه طرح به شهرکرد سفر کرده بود.

46

کد خبر 599122

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار