ورزش شهروندی در واقع همان ورزش همگانی است. ورزشی است که همه شهروندان امکان استفاده از آن را داشته باشند. فوتبال، والیبال، بسکتبال و سایر رشتههای ورزشی، شاید برای همه افراد بهنحوی شناختهشده باشد، ولی هر کدام از این رشتهها فقط عده بسیار محدودی را دربر میگیرد. ورزش شهروندی همانطور که از نامش پیداست، روی همه اقشار جامعه تاکید دارد، از هر جنس و سن و طبقهای. سازمان ورزش شهرداری تهران مسوول تهیه فضای مناسب ورزشی برای استفاده همگان در شهر تهران است. محمد رضایی مسوول این سازمان اعتقاد دارد اتفاقات خوبی در این بخش در شهر تهران رخ داده و میزان فضای بوستانی در شهر تهران در دنیا بی سابقه است.
*درباره ورزش شهروندی صحبت کنیم. از زمانی که شما آمدید یک مقدار سکوت خبری بوده و کمتر صحبت کردید درباره این که چه اتفاقاتی می افتد و چه پروژه هایی انجام می شود.
با دوستان شما زیاد صحبت می کنیم. در بحث توسعه ورزش شهروندی و ورزش همگانی الان زیرساخت و زمینه خوبی در شهر تهران فراهم شده. فضا برای اینکه همه جمعیت شهر تهران به یک فعالیت بدنی و ورزشی بخواهند بپردازند زمینه اش وجود دارد.
*در یک جاهایی به نظر می رسد آمایش درستی صورت نگرفته و فقر مکان ورزشی وجود دارد. مخصوصا این فقر را در مناطق مرکزی تهران داریم.
اتفاقا این در شهرداری رعایت شده. بیشترین فضای ورزشی را در جنوب تهران داریم.
*در مرکز نداریم.
در منطقه شش و هفت یک مقدار مشکل داریم. نیروهای مسلح و فضاهای پادگانی بخش هایی را در دست دارند، که زمین های بزرگی است.
*خود شهرداری هم مستغلات زیادی در آن مناطق دارد که خیلی ها را می خواهد تبدیل به تجاری کند در حالی که در آن مناطق فقر مکان ورزشی وجود دارد.
این اشتباه در بخش سرانه ورزشی هست. در این بخش تعریف خوبی نمی کنیم. سرانه ورزشی را 50 سال پیش مثلا در کتاب ها نوشتند که یک سالنی است که عرض و طول و ارتفاع و مساحتش فلان قدر است. ولی از نظر ما در سازمان ورزش همگانی آن را نمی گوییم. تعریف ما این است که هر جایی که مردم ورزش می کنند.
*الان کسانی که می خواهند در مناطق شش و هفت به پیاده روی بروند تنها بوستان طالقانی و بوستان لاله و... را دارند.
در یوسف آباد هم پارک سیدجمال الدین اسدآبادی داریم.
*الان پارک هنرمندان شاید تنها جای مناسب برای پیاده روی ساکنان این مناطق باشد.
باید سایر فضاها را هم محاسبه کنید. مثلا در دانشگاهها شهرداری فضاهای مناسبی را ساخته.
*برای مردم هم قابل استفاده است؟
با این شرط ساختیم که مردم عادی هم استفاده کنند. آنها باید این فضا را فراهم کنند. شهرداری سرمایه گذاری کرده که همه مردم استفاده کنند. امروز 16/5 متر فضای بوستانی برای هر نفر در تهران داریم. فکر نمی کنم در دنیا چنین اتفاقی در هیچ شهری رخ داده باشد.
*در همان مرکز شهر مثلا در خیابان میرزای شیرازی مرکز نگهداری آمبولانس ها الان تخلیه شده و احتمالا قرار است برج شود.
اگر با احتمال می گویید پس احتمالا امکان دارد ورزشی هم بسازند. تا جایی که من می دانم همه شهردارهای ما دنبال فضا هستند. همین امسال تا پایان سال ما نزدیک به 400 مجموعه ورزشی چندمنظوره خواهیم داشت. الان 330 مجموعه در حال کار داریم. 560 زمین چمن، 354 خانه ورزش و در هر محله ای بالاخره یک فضای کوچکی برای بانوان داریم. این فضاهایی است که در شهر تهران فراهم شده البته به نظرم الان ممکن است بعضی مناطق مثل شش و هفت کمبودهایی داشته باشیم. عمدتا فضای کمی برای فعالیت همگانی و عمومی نداریم.
*در همین منطقه مرکزی شهر الان امجدیه سالهاست بی مصرف افتاده در حالی که می تواند قطب ورزش شهروندی در مرکز تهران باشد.
ورزشگاه شیرودی یا امجدیه در اختیار شهرداری نیست اما اگر به ما پیشنهاد کنند که برای آن کاری انجام دهیم، ما انجام می دهیم. چطور ما می رویم پادگان ها را می خریم و این کار را می کنیم این را هم اگر بخواهند انجام می دهیم. می شود روی اینها برنامه ریزی کرد منتهی یک مقدار توافق با وزارت ورزش را می طلبد. همانطور که الان در بوستان ولایت ما 35 هکتار شهر ورزش زدیم. بازی های هیجانی، اتومبیلرانی، موتورسواری و بانجی و ... اگر با هم توافق کنیم از خیلی از فضاها می توانیم استفاده کنیم. شهرداری با همه سازمان ها توافقات کاری دارد و به توسعه ورزش شهروندی کمک می کند.
41258
نظر شما