۰ نفر
۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۰
طرح تفصیلی زنجان بازنگری می‌خواهد

روزنامه همشهری زنجان نوشت : 10 سال پس از تصویب طرح تفصیلی شهری زنجان، ضرورت بازنگری در آن با هدف عمران و آبادانی شهری امری لازم و ضروری است. در این مدت برخی موانع و محدودیت‌های این طرح مانع ورود انبوه‌سازان و مالکان برای ساخت و سازها شد و بارها انتقادهایی را بر این موضوع داشتند؛

اما طبق گفته‌های مدیر معماری و شهرسازی استان انتظار می‌رود با نهایی شدن طرح جامع شهری زمینه برای اصلاحات ضروری در طرح تفصیلی عملی شود. با این اوضاع باید منتظر بازنگری در این طرح‌ها با هدف توسعه شهری بود.

طرح تفصیلی
طرح تفصیلی، تنظیم برنامه‌های مفصل و انجام اقدامات جزء به ‌جزء در مناطق و محله‌های شهری است. این طرح براساس معیارها و ضوابط كلی و طرح جامع شهر، نحوه استفاده از زمین‌های شهری در محله‌های مختلف و موقعیت و مساحت دقیق زمین، وضع دقیق و تفصیلی شبكه عبور و مرور و میزان تراكم جمعیت و تراكم ساختمانی در واحدهای شهری تهیه و تنظیم می‌شود.
این در حالی است که به دلیل نیازهای شهروندان در برخی نقاط شهر زنجان و لحاظ نکردن پیوست فرهنگی موجب شده تا با گذشت زمان، این روزها این طرح نیاز به بازنگری از سوی مدیران شهری و راه و شهرسازی داشته باشد. یک عضو شورای شهر زنجان با تأکید بر این‌که طرح تفصیلی شهر زنجان نیاز به بازنگری دارد، می‌گوید: این طرح مصوب بهمن سال 88 است و منطبق با آن عمل می‌شود که هم اکنون به عنوان یک دغدغه برای عموم شهروندان در ساخت و سازها تبدیل شده است.

نیازمند تغییریم
«سعید امیدی» در تشریح دغدغه‌های عمومی برای اجرای این طرح بیان می‌کند: این طرح به دلیل ایجاد محدودیت‌ها در ساخت و ساز چون اشغال و تراکم پیش آمده، موجب گلایه‌های شهروندان زنجانی شده است. مدیریت شهری نیز به دلیل این‌که با حجم بالایی از مخاطبان در شهر مواجه است روی این موضوع حساسیت ویژه دارد.
وی با تأکید به موضوع مهم برای رونق ساخت و سازها در شهر اظهار می‌کند: به دلیل شرایط اقتصادی همچنان رکود بر بازار مسکن سایه انداخته و انتظار می‌رود با رفع برخی محدودیت‌های ساخت و ساز این طرح، زمینه رونق مسکن قوت بگیرد.
این عضو شورای شهر زنجان با اشاره به فضاهای تخصیص یافته برای ساخت و سازها، فضاهای سبز شهری و حتی پارکینگ‌ها در این طرح عنوان می‌کند: اجرای این قبیل فضاها منطبق با طرح تفصیلی در شهر زنجان نیازمند منابع مالی قابل توجه است که با درنظر گرفتن اوضاع فعلی مدیریت شهری عملا غیرممکن است.
امیدی در توضیحات خود تأکید می‌کند: مردم خیلی تمایل برای اجرای این طرح نشان نمی‌دهند. به عنوان مثال با اجرای این طرح بسیاری از کوچه‌ها و خیابان‌ها که عرض کمی دارند باید عریض‌تر شوند. در نتیجه مالکان منازل موجود در این محدوده‌ها باید عقب نشینی کنند که موجب کاهش مساحت ملکی آنها می‌شود. معلق ماندن اجرای این طرح موجب شده تا صاحبان از تعمیرات، نوسازی، خرید و فروش املاک خودداری کنند. وی تکالیف محول شده در طرح تفصیلی شهر زنجان برای اجرای پروژه‌های شهری را از دیگر دغدغه‌های مدیریت شهری برای توسعه، عمران و آبادانی شهری می‌داند و می‌افزاید: هر چند بازنگری‌ها هر10 سال یک بار اجرا می‌شود، اما مهم‌تر از آن انتخاب مشاوران صلاحیت‌دار بومی آشنا به بافت شهری زنجان است که به این مهم توجه نمی‌شود.
عضو شورای شهر زنجان بر لزوم رفع مغایرت‌های موجود در این طرح با هدف توسعه شهری تأکید می‌کند و می‌گوید: هر چند این طرح‌ها باید به تایید شورای عالی معماری و شهرسازی کشور و در استان‌ها به نظر کمیسیون ماده 5 به ریاست مقام عالی استان برسد، اما شهرداری باید به دلیل ارتباط با عموم مردم در جلسات کمیسیون نقش بیشتری داشته باشد.

خیابان خواجه نصیر
امیدی با اشاره به بازگشایی مسیر خیابان خواجه نصیر در قالب پروژه ولایت از سمت شمال به جنوب به عنوان یکی از پروژه‌های مهم شهری اظهار می‌کند: با وجود این‌که اجرای این پروژه منطبق با طرح تفصیلی شهری جزو مصوبات شهری زنجان بود اما به دلیل منابع مالی هنگفت سوت و کور باقی ماند و عملا از مصوبات کمیسیون ماده 5 کنار گذاشته شد.
وی لزوم بازنگری اصولی منطبق با نیازها و خواسته‌های عموم شهروندان و مصالح شهری را از مشاوران طرح خواستار است و بر این مهم تأکید می‌کند؛ تا زمانی که تمامی جوانب در بازنگری جدید لحاظ نشود، نمی‌توان برای پیشبرد آن قدم برداشت.

نهایی شدن طرح جامع شهری
مدیر معماری و شهرسازی اداره راه و شهرسازی استان در گفت وگو با همشهری بازنگری در طرح تفصیلی شهر زنجان را نیازمند نهایی شدن طرح جامع شهری می‌داند و می‌گوید: طرح کنونی تفصیلی شهر زنجان مصوب سال 88 است و از آن سال تاکنون طرح جدیدی تهیه نشده است.
«رحیم توسلیان» درباره مراحل نهایی شدن طرح جامع شهری برای ورود به بازنگری طرح تفصیلی شهری بیان می‌کند: هم اکنون طرح جامع شهری زنجان در مرحله تدوین است. باید سناریوها و الگوهای توسعه شهری در آن تصویب شود که پیش‌بینی می‌شود نیمه اول سال آینده نهایی شود.
به گفته وی بعد از تصویب این طرح زمینه برای تصویب طرح تفصیلی جدید منطبق با الزامات روز شهری مورد بازنگری قرار می‌گیرد.
مدیر معماری و شهرسازی با اعلام این‌که آخرین بازنگری شهری زنجان به سال 64 باز می‌گردد، ادامه می‌دهد: قاعدتا برای توسعه و عمران شهری باید در سال 88 به جای طرح تفصیلی شهری زنجان طرح جامع را بازنگری می‌کردیم و این در حالی است که در سال 74 افق طرح جامع شهری زنجان تمام شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار همشهری درباره استفاده از مشاوران بومی در اجرای این طرح مهم شهر زنجان عنوان می‌کند: منطبق با قانون اجرای این قبیل طرح‌ها به مشاوران صلاحیت‌دار واگذار می‌شود که در استان زنجان گرایش و ضریب تشکیل مشاوران پایین است. باید تمامی جوانب شورای عالی مسکن و شهرسازی لحاظ شود. در صورت ورود مشاوران بومی دارای صلاحیت، استان از این موضوع استقبال می‌کند.
وی ادامه می‌دهد: در واقع در طرح جامع شهری نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی مربوط به حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری، و تسهیلات عمومی برای نوسازی، بهسازی و اولویت‌های مربوط به آنها تعیین می‌شود. همچنین ضوابط و مقررات به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می‌شود و برحسب ضرورت قابل تجدیدنظر است.

46

کد خبر 601097

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =