«خبرجنوب» نوشت: گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار، مجال دوباره ای فراهم کرد تا کارگران اعتراض خود را نسبت به طرح پزشک خانواده اعلام کنند.

كارگران با نصب پلاكاردهايي در محل برگزاري اين همايش در خانه كارگر شيراز و همچنين با فريادهاي اعتراض آميز خواستار برچيده شدن سايه پزشك خانواده از سر مردم فارس شدند؛ طرحي كه به اعتقاد آنها دفترچه بيمه شان را از اعتبار انداخته و آنها حق آنكه بتوانند نزد پزشك متخصص براي بيماري هاي مختلف شان بروند، ندارند.
آن گونه كه كارگران اعلام مي كردند، پزشكان عمومي در اين طرح عمدتا اطلاعات تخصصي لازم را پيرامون بيماري آنها نداشته و در عين حال به دليل منع قانوني، مايل به ارجاع بيمار به پزشك متخصص هم نيستند. اين معضل باعث شده تا بيماري اين افراد حادتر شده و چه بسا در زمان مراجعه به پزشك متخصص، نه تنها مجبور به تحمل هزينه هاي سنگين و فاقد بيمه درمان هستند بلكه گاهي اوقات كار از كار گذشته و بيماري آنها وضعيت وخيمي نيز پيدا كرده است.
كارگران اين سوال را مطرح كردند كه وقتي فردي سردردهاي شديد و يا دندان درد زياد دارد چرا بايد به پزشك عمومي مراجعه كند تا پزشك عمومي نوع راديولوژي را براي آنها در دفترچه بيمه درج نمايد.
اين كارگران اعلام كردند اگر اين طرح خوب است و به نفع مردم، چرا آن را در ساير نقاط كشور اجرا نمي كنند و چرا استان 5 ميليون نفري فارس مجري آزمايشي اين طرح شده است؟ چرا پزشكان مجرب و متخصص كه خود مدركشان را از وزارت بهداشت گرفته اند حاضر به قرارگرفتن نامشان در ليست پزشك خانواده نيستند؟
اين كارگران حتي با سخنراني مقامات دولتي پيرامون مزاياي اين طرح هم راضي نشدند و اعلام نمودند بگذاريد چند مدتي هم استان هاي ديگر از مواهب پزشك خانواده منتفع شوند.
نخستين سخنران پيرامون اين طرح، تبريزي قائم مقام دبير اجرايي خانه كارگر فارس بود كه به عنوان مجري پشت ميكروفون قرار گرفت و طي سخناني، گفت: متاسفانه فارس به جوجه 6 ساله آزمايشگاهي براي طرح پزشك خانواده تبديل شده است.
وي بيان داشت: طرح پزشك خانواده فقط براي پزشكان عمومي به دليل ايجاد حقوق هاي هنگفت خوب بود وگرنه كمتر كسي از اين طرح راضي است.
همچنين علي راستگو دبير اجرايي خانه كارگر فارس نيز طي سخناني بيان داشت: پزشك خانواده به درد جامعه كارگري نمي خورد.
وي كه صحبت هايش با صداي ا... اكبر كارگران مورد تاييد قرار گرفت افزود: اگر اين طرح خوب است بعد از 6 سال آن را در يك استان ديگر هم پياده كنيد، طرح آزمايشي 6 ماهه است و نهايتاً دو ساله نه 6 ساله، آن هم در يك استان 5/5 ميليون نفري كه سومين حرم اهل بيت (ع) است.
وي تصريح كرد: هيچ استاني حاضر به انجام طرح پزشك خانواده نشد و متاسفانه فارس 6 سال است يك تنه بار اين طرح را بر دوش مي كشد.
دبير اجرايي خانه كارگر فارس تصريح كرد: در 17 درمانگاه در شيراز هيچ پزشكي در قالب طرح پزشك خانواده مستقر نيست چرا اين طرح را در فارس متوقف نمي كنند، چرا مي گويند كشور با نظر مردم اداره مي شود اما در طرح پزشك خانواده كه با جان مردم سر و كار دارد نظر مردم بي اهميت مي شود.
در ادامه مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي فارس كه قصد بيان محاسن و معايب اين طرح را داشت پشت ميكروفن قرار گرفت اما هر گاه صحبت از مزاياي طرح پزشك خانواده و خدمات اين طرح مي شد صداي اعتراض كارگران صحبت هاي او را قطع مي كرد.
سهراب مختاري با تاكيد بر اين كه طرح پزشك خانواده يك طرح خوب و موثر است گفت: طرح پزشك خانواده هزينه اي بالغ بر 2 هزار و 200 ميليارد توماني در فارس در سال هاي 92،93 و 94 بر روي دست دولت گذاشته است اما معلوم نيست چرا با اين هزينه هنگفت ذائقه مردم آن قدر تلخ است كه حتي اجازه سخنراني هم نمي دهند.
وي با تاكيد بر اين كه از اين حجم نگراني نمي توان به سادگي گذشت افزود: اين كه بيشترين پول در اين حوزه خرج شود اما مردم ناراضي باشند جاي تامل و تفكر زيادي دارد.
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: در اين طرح ويزيت پزشك عمومي 2 هزار تومان و ويزيت پزشك متخصص 3 هزار تومان است كه در حالت عادي اين قيمت ها بالاي 30 هزار تومان است.
وي با تاكيد بر اين كه بايد سرانجام طرح پزشك خانواده مشخص شود افزود: مگر مي شود در اين طرح مردم پول كمتري بدهند اما نارضايتي به اين شدت برسد؟
مختاري تصريح كرد: بايد معايب اين طرح در حوزه اجرا برطرف شود تا كام مردم از اين طرح خوب و موثر شيرين شود.
همچنين مهرزاد مويدي ریيس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار فارس نيز در جمع خبرنگاران گفت: اگر واقعا نيت دولت، مسئولين، ریيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز و وزارت بهداشت و همچنين مسئولين ارشد استان خدمت به مردم است بايد نظر مردم هم در اين خدمت رساني لحاظ شود.
وي با طرح اين سوال كه چرا هيچ گوش شنوايي براي معترضين به طرح پزشك خانواده در استان پيدا نمي شود تصريح كرد: چرا ریيس دانشگاه علوم پزشكي نتوانست پزشكان مجرب و متخصصي كه خود زير مدرك آن ها را امضا كرده را راضي به شركت در اين طرح نمايد و آن ها طرح پزشك خانواده را قبول نداشته و بيمار مجبور است كل ويزيت متخصصان را پرداخت كند.
مويدي تصريح كرد: در خوشبينانه ترين حالت 50 درصد مردم فارس با اين طرح مخالفند چرا دانشگاه علوم پزشكي نظرسنجي براي اجراي اين طرح نمي گذارد؟
ریيس کانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار استان فارس تاكيد كرد: تعداد معترضين طرح پزشك خانواده هر روز در حال اضافه شدن است و حتي پزشكان عمومي عضو اين طرح هم از آن راضي نيستند.
وي گفت: اگر اين طرح، طرح خوبي است مقامات وزارت بهداشت لطف كنند و همه كشور را از مزاياي آن بهره مند سازند.

46

کد خبر 603923

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار