به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مستند «آتلان» در بخش مسابقه بینالملل این جشنواره ورزشی، با نمایندگانی از کشورهای برزیل، فرانسه، آمریکا، چین، بلژیک، آلمان، ازبکستان، انگلستان، هلند، کانادا، دانمارک، اوکراین، روسیه، اسپانیا و ایتالیا رقابت داشت و موفق به دریافت نشان بلورین این جشنواره شد.
معین کریمالدینی کارگردان این مستند در گفت و گو با خبرآنلاین درباره غیبتاش در این جشنواره گفت: «اینکه چه فیلمی برنده جایزه شده است معمولا تا شب افتتاحیه مشخص نمیشود و این اتفاق هم زیاد میافتد که کسی به هر دلیلی نتواند در فستیوالی حضور پیدا کند. اما این جشنواره، جشنوارهای بود که میتوانست امکان حضور من و و سایر دوستانی که در آن فیلم داشتند را فراهم کند.»
کریم الدینی افزود: «از حدود دو ماه و نیم قبل مشخص شده بود که فیلم »آتلان» از طرف فدراسیون فیلمهای ورزشی ایران برای حضور در این جشنواره انتخاب شده است. این جشنواره دو ماه و نیم فرصت داشت تا مقدمات و تشریفات اداری و کاری سفر من و دوستان فیلمساز دیگر برای سفر به ایتالیا را انجام بدهد یا من به عنوان فیلمساز خودم شخصا پیگیر کارهای گرفتن ویزا و غیره شوم. ولی این اتفاق متاسفانه از طرف فدراسیون نیفتاد.»
او در ادامه به تفاوت شیوه ارسال آثار به این جشنواره اشاره کرد و گفت: «تفاوت جشنواره فیلمهای ورزشی میلان ایتالیا با همه فستیوالهای فیلم این است که فیلمساز مستقل نمیتواند فیلماش را برای شرکت در جشنواره بفرستد. همانطور که مثلا برای اسکار هم یک فیلمساز شخصا نمیتواند این کار را انجام دهد و حتما باید یک نهاد آن را بفرستند در این جشنواره هم همینطور است. برای اسکار دولت باید فیلمی را بفرستد و در جشنواره فیلمهای ورزشی یک فدراسیون در منطقه که ایران و چند کشور دیگر عضوش هستند مسئول انجام این کار است.»
این مستندساز در ادامه تصریح کرد: «بعد از اینکه فیلم من توسط هیئت داوران فدراسیون برای حضور در جشنواره پذیرفته شد، مسئولان فدراسیون باید به من اعلام میکردند که خودم شخصا کارهای تشریفاتی مربوط به اخذ ویزا را انجام میدادم و یا اینکه خودشان اقدام به این کار میکردند که متاسفانه این اتفاق هم نیفتاد.»
کارگردان «آتلان» گفت: «من از آنجاییکه میدانستم پروسه گرفتن ویزا طولانی است بارها و بارها با نماینده فدراسیون تماس گرفتم و دوستان به صورت شفاف به من اعلام کردند که نیازی به پیگیری شما نیست و ما خودمان در سیستم بروکراسی اداری و از طریق وزارت امور خارجه آن را انجام میدهیم. این ماجرا آنقدر ادامه پیدا کرد تا چندی بعد با من تماس گرفتتد و گفتند کشور ایتالیا به هیچ فیلمسازی ویزا نداده است. نکته عجیب این بود که من اصلا پاسپورتم را به این دوستان نداده بودم تا بخواهند به من ویزا بدهند یا ندهند! اینکه در این میان چه اتفاقی افتاده را من نمیدانم و بهتر است خود دوستان پاسخگو باشند.»
او افزود: «من بعدها متوجه شدم پاسپورت یک سری از دوستان گرفته و به سفارت ایتالیا نیز تحویل داده شده اما برای آنها هم ویزا صادر نشده چون اقدام برای صدور ویزا علیرغم اینکه وقت زیادی بوده خیلی دیر صورت گرفته است. تا جاییکه من اطلاع دارم هیچ فیلمسازی از کشور ایران موفق نشده در این فستیوال حضور داشته باشد و تنها چند نفر از مدیران برای شرکت در این جشنواره ویزا گرفتند و به ایتالیا سفر کردند. من نمی دانم در این قضیه فدراسیون باید پاسخگو باشد یا وزارت ورزش و یا معاونت امور جشنوارههای معاونت سینمایی اما به هر حال یک نفر باید در این میان این مسئولیت را برعهده بگیرد چون میدانم که خودم مقصر نیستم.»
کریم الدینی در پایان در پاسخ به این سوال که چقدر از برنده شدنش در این جشنواره با وجود حاضر نبودنش خوشحال شده، گفت: «گرفتن جایزه از جشنوارهای که تعداد متقاضیانش هم خیلی بالاست و رقابت در آن نیز سنگین است برای هر فیلمسازی میتواند جذاب باشد. اما نکته جالب برای من این است که تم فیلم من به صورت شفاف ورزشی نیست و به بهانه موضوع ورزش تم دیگری را به مخاطب معرفی میکند. کسانی که فیلم را داوری کردند متوجه این قضیه شدند و این برایم جذابتر است چون توانستم مانیفست اصلی فیلم را به مخاطبان منتقل کنم.»
به گزارش خبرآنلاین، موضوع «آتلان» درباره یک مربی پرورش اسب به نام علی گوکنژاد و ایلحان است؛ اسبی که قرار است مقامهای زیادی نصیب خانوادهی آنها کند. علی قصد دارد با پولی که از جوایز ایلحان بدست میآورد ازدواج کند، اما در مسابقه کورس همه چیز بر وفق مراد او پیش نمیرود! ایلحان در شرایط پیشبینی نشدهای قرار میگیرد و علی برای قهرمانی اسبش میجنگد.
58244
نظر شما