مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۹:۱۲

نیویورک درست 24 ساعت پیش از آغاز رسمی کنفرانس بازنگری منع تکثیر تسلیحات هسته‌ای موسوم به ان‌پی‌تی در معرض تهدیدی تروریستی قرار گرفت و تا یک قدمی عملی شدن هم پیش رفت.

بمب‌گذاری نافرجام یک خودرو در نیویورک که گفته می‌شود توسط طالبان انجام شد، حصار امنیتی آمریکا را دچار شک و شبهه کرد.

 اقدامات اخیر طالبان پاکستان دارای دو جنبه است : تاکتیکی و عکس العملی.

عکس العملی به این لحاظ که در پاسخ به حملات نظامیان آمریکایی در مناطق مختلف پاکستان صورت گرفت و تاکتیکی به این لحاظ که اقدام بازدارنده در قبال آمریکا بوده است تا از تداوم فشارهای آمریکا نسبت به طالبان بکاهد.

 این مسئله را نیز باید در نظر گرفت که اصولاً اقدامات بازدارنده بر سه نوع است:

متعارف،غیرمتعارف و اقدامات مادون متعارف .

اقدام طالبان پاکستان در بمب‌گذاری در نیویورک از نوع مادون متعارف و با هدف بی‌ثباتی در کشور رقیب و به انگیزه بازداشتن آمریکا از گسترش عملیات‌های نظامی در پاکستان است.

اما در این خصوص که آیا این حادثه نشان دهنده آسیب پذیری امنیت آمریکاست،  باید گفت که امنیت و میزان آسیب پذیری در هر جامعه فرق می کند . مثلا در جامعه‌ای همچون پاکستان، آسیب‌پذیری و امنیت تعریفی کاملا متفاوت با آنچه در آمریکا از آن به عنوان میزان آسیب پذیری صحبت می شود دارد. برای کشوری همچون آمریکا این تهدید هر چقدر هم بدون خسارت و کم‌اهمیت باشد،تأثیرات بسیار منفی در نزد افکار عمومی و همچنین بافت جامعه متنوع آمریکا خواهد داشت.

در این بین برخی بر این اعتقادند که اوباما می‌تواند از این حادثه به عنوان حربه سیاسی استفاده کند.  اوباما از زمان روی‌کار آمدن خود سعی کرد با شعار تغییر خود دامنه ناامنی‌هایی که امنیت آمریکا را تهدید می‌کند،محدود کند.حادثه نیویورک نشان داد که اوباما و شعار تغییرش نتیجه مطلوبی نداشته است.

اوباما می‌تواند از این حربه برای پیشبرد اهداف آمریکا درمنطقه جنوب آسیا که به لحاظ استراتژیکی نیز بسیار حساس است،استفاده کند. به اعتقاد اوباما منطقه "آف-پک" (پاکستان-افغانستان) خطرناک‌ترین نقطه است و اتفاقی هم که رخ داد این بهانه را به دست رییس‌جمهور آمریکا داد تا نشان دهد،ادعای وی درست است.

 لذا این احتمال وجود دارد که زین‌پس آمریکایی‌ها تلاش بیشتری برای تشدید استراتژی‌های سرکوبگرایانه خود در این منطقه صورت دهند.

اینکه موفقیت آمریکا در این استراتژی تا چه میزان خواهد بود؟

 آمریکا قطعا، شیوه سرکوب را در پیش می گیرد، به عبارتی خشونت را با خشونت پاسخ خواهد داد.اما با توجه به اینکه شهروندان آمریکایی‌ نیز با تجربه جنگ عراق و افغانستان، به نظامی‌گری تمایلی ندارند این روش در نزد افکار عمومی داخلی و جهان با مخالفت‌هایی روبرو خواهد شد و آمریکا از این روش نیز طرفی نخواهد بست.

 

کد خبر 60980

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =