مهر نوشت: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برخی مخالفت ها برای تصویب ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه گفت:رویکرد عدالت جنسیتی با چالش هایی در مجلس مواجه است که آماده پاسخگویی به آنها هستیم.

شهیندخت مولاوردی در نشست زنان و عرصه پژوهش با تبریک هفته وحدت و هفته پژوهش، افزود: باید اعتراف کنم از ابتدای مسئولیت به قدری درگیر مسائل و حاشیه ها شدیم که فرصت چندانی برای پرداختن به مسائل پژوهش زنان نشد.

او ادامه داد: باید از تمامی ظرفیت ها و پژوهش ها برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: چکیده ای از مباحث مطرح شده نشست امروز را در جلسه هیئت دولت ارائه خواهم داد.

مولاوردی افزود: دیدگاه ها، باورها و فرهنگ موجود جایگاه زن را به عنوان جنس دوم معرفی می کند و این جایگاه ذهنی، ساختارهای عینی متناظر با خود را دارد.

او گفت: مسئله زن در جامعه یک مسئله اجتماعی است و تلاش زیادی کردیم که در حد اجتماعی باقی بماند اما کسانی بودند که سعی کردند مسئله زنان را سیاسی کنند که این آسیب بسیاری به حوزه زنان وارد می کند و ما را از مسئولیت هایی که بر عهده داریم دور می کند.

مولاوردی افزود: مسائل زنان با ویژگی هایی که دارد نمی توانیم انتظار داشته باشیم راه حل ها فقط در حوزه اجتماعی باشد و اینجاست که بحث پژوهش به میان می آید و باید به وجود معرفتی مسائل زنان پرداخته شود.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: هیچ حوزه ای به اندازه حوزه مطالعات زنان و پژوهش به رهایی از مسائل نمی انجامد. رشته مطالعات زنان صرف نظر از کمیت و کیفیت تولیدات ما را به رهایی از وجوه مسئله مند هدایت می کند و امیدواریم این رشته برای تغییر معناها و ساختارها کمک کند. ساختارهایی که زنان را جنس دوم می انگارد و چگونگی بازتولید آن باید تغییر کند.

او افزود: شکی در تفاوت های بیولوژیک بین زن و مرد نیست و از این مسئله عبور کرده ایم. دستور کار ما در پژوهش باید تغییر ساختارهای مسئله ساز باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: باید از نگاه جنس دومی به زنان جلوگیری کنیم، اما هنوز نتوانسته ایم از نهاد آموزش و پژوهش برای رسیدن به این هدف به خوبی استفاده کنیم.

مولاوردی ادامه داد: تلاش کردیم نگاه ها و توجهات به آسیب های زنان و خانواده جلب شود و حساسیت زایی ایجاد شود به همین دلیل در برنامه ششم توسعه و در ماده ۳۰ لایحه احکام که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است، چارچوبی را برای اعمال رویکرد عدالت جنسیتی برای ۵ سال آینده ترسیم کرده ایم که اگر محقق شود، شاهد تعادل و توازنی در نقش ها و وجوه مختلف زندگی اجتماعی در کار، مدیریت و...، خواهیم بود.

او تاکید کرد: رویکرد عدالت جنسیتی با شاخص هایی که تعیین خواهد شد در پایان دوره با یک فاصله معقول بین وضع موجود و وضع مطلوب، اندازه گیری خواهد شد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: البته چالش هایی برای تصویب این بند وجود دارد و مخالفت های جدی برای تصویب در صحن علنی وجود دارد که آماده ایم به همه آنها پاسخ دهیم.

مولاوردی از تبیین سندی در دولت با همکاری وزارت رفاه خبر داد و گفت: در این سند راهکارهای بهبود وضعیت زنان و گره های موجود شناسایی شده است و درحال ارائه راه کارهایی در موضوعات مختلف هستیم.

او با اشاره به وجود مشکلاتی در حوزه فقاهت در مسائل زنان افزود: حضور زنان به عنوان فقیه و مجتهد بسیاری از مسائل را می تواند حل کند.

47235

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 611158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
    2 5
    بهتر است يك نظرخواهي از خانمها انجام شود تا مشخص گردد كه چند درصد از خانمها حاضرند شاغل شوند ولي همسر يا پدر آنها خانه نشين باشد. بد نيست از مردان نيز پرسيده شود. ضمنا اگر شوهر همين خانم مولاوردي خانه نشين شود آيا كارشان به طلاق نمي كشد؟ آيا هميشه مرگ براي همسايه خوبست؟ بهتر است نسخه هاي معقول تري پيچيده شود.
  • بی نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    1 1
    کدام نگاه جنس دومی به زن تو این مملکت شده که انقدر شلوغ میکنید؟؟خوب است هر چه امکانات در این مملکت است در خدمت شماست مثلا خانم ها مسئولی در حد معاون ریاست جمهوری دارند که پیگیر مطالبات آنها باشد اما آقایان چه؟؟انصاف هم خوب چیزی است