به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد مازادی نمایشگاه خطاطیهای خود را تحت عنوان «مشق امروز» در گالری شکوه برپا کرده است.
او در این نمایشگاه برخوردی کلاسیک با خط نستعلیق داشته و با ایده جدیدی آن را ارائه داده است. مازادی با کنار هم قراردادن قطعات سیاه مشق به فضاهای جدیدی دست یافته است و رفته رفته آن فضاهای اولیه با برشهای موازی، تغییر مکان حروف و کلمات به سیاه مشقهایی بدل شده اند که رنگ و بوی امروز در آنها نمایان شده است و فضای معاصرتری از خوشنویسی را پیش چشمان مخاطب گشودهاند.
مازادی درباره برپایی این نمایشگاه گفت: «هنرمند باید سالی یک نمایشگاه برگزار کند و من با سابقه 25 سال کار در حوزه خطاطی دارم و تا سال 89 به طور پیوسته هرسال یک نمایشگاه برگزار کردم و پس از وقفه شش ساله دوباره تصمیم به برپایی نمایشگاه گرفتم زیرا که نیاز به بازگشت داشتهام.»
او ادامه داد: «هنرمند نیاز دارد که دیده شود و با برپایی نمایشگاه میتواند به این مهم دست پیدا کند و گرنه فراموش میشود. من در این نمایشگاه 26 اثر را به تماشا گذاشتهام.»
این هنرمند درباره سبکی که در این آثار از آنها بهره برده است توضیح داد: «تمام این آثار با خط نستعلیق کار شدهاند و تنها شکل آن با دفعات قبل متفاوت شده است. فضای این کارها هم سیاه مشق است. من به این دلیل به سراغ این نوع کار رفتم زیرا که کارهای سابق برای من تکراری شده بود و به دنبال فضای جدیدی بودم. من ایدههای مختلف را از منابع مختلف جمع آوری کردم و برشهای موازی در سیاه مشقها ایجاد کردم. سعی کردم با جابهجایی حروف کار جدیدی در حوزه خطاطی انجام دهم.»
مازادی درباره محتوایی که در این آثار به آنها پرداخته است گفت: «در این آثار من از هیچ شعری استفاده نکردم به جز یک اثر که از نمایشگاه سابقم آوردهام که مطلع سوره حمد است. این خطاطیها شامل کلمات و حروف هستند و در واقع فقط کلام و خط را شامل می شود، البته من از بخشی از اشعار استفاده کردهام. میتوان گفت به این معنا که ادبیاتی پشت آن باشد نیستند.»
او درباره برنامه آینده خود برای ادامه این نمایشگاه هم افزود: «قطعا باید در این آثار به سبک تازهای برسم و این اولین قدم بود و فعلا سعی دارم این نمایشگاه را چند مرتبه دیگر برگزار کنم و مطمئنا تغییراتی برای بهبود این آثار خواهم داد.»
مازادی در پایان درخصوص اوضاع خوشنویسی این روزها گفت: «در حوزه خوشنویسی تولید کار کمتر اتفاق میافتد و خوشنویسی تعریف خاصی برای هر کسی دارد. امروزه کارهای من در بین خوشنویسان مورد قبول نیست زیرا که اعتقاد دارند که خوشنویسی و خط وسیلهای برای ارائه بهتر ادبیات هستند و این نوع نگاه بسیار هم با سابقه است و به این وسیله مفاهیم را انتقال میدادند.»
این خطاط ادامه داد: «من عقیده دارم که در عصر حاضر باید شکل خطاطی تغییر کند و امروزه با استفاده از فناوریهای موجود میتوان هر خطی را به همان شکل به چاپ رسانید. برای اینکه خوشنویسی پایدار و پویا بماند و خودش را به عنوان یک هنر معرفی کند باید به سمت ایدهها و کارهای جدید برود. که متاسفانه امروزه همه هنرمندان این عرصه همچنان به سبکهای تکراری و قدیمی میپردازند و هیچ کار جدیدی در حوزه خطاطی نمیبینیم.»
نمایشگاه «سیاه مشق» تا 14 دی در گالری شکوه میزبان علاقهمندان است.
58243
نظر شما