به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، فرج الله ایلیات عنوان کرد: یکی از ملزومات دستیابی به توسعه پایدار شهری، دسترسی کافی به منابع مالی و همچنین مدیریت بهینه آن است؛ زیرا با توسعه شهرها، توجه و توسعه بیشتر خدمات شهری مانند عمران، فضای سبز، حمل و نقل، دفع زباله، معابر و آسفالت، شهرسازی و... ضروری می¬ باشد.
معاون مالی اقتصادی شهرداری کرج اظهار داشت: مدیران شهری بر اساس میزان درآمدهای قابل تشخیص، تمهیداتی را در راستای انجام طرح های عمرانی، خدماتی، آموزشی و... در سطح شهر اتخاذ می کنند و هرچه میزان این درآمدها بیشتر باشد، توان ارائه خدمات بیشتری نیز در شهر وجود دارد؛ اما نکته مهمی که در مورد درآمدهای اقتصادی شهر نباید مورد غفلت قرار¬ بگیرد پایداری این درآمدهاست و هرچه درآمدهای اقتصادی شهر پایدارتر باشد، برنامه¬ ریزی و آینده ¬نگری برای شهر با ثبات و کم¬ هزینه تر خواهد بود.
ایلیات ادامه داد: شناسایی و حرکت به سمت منابع پایدار یکی از دغدغه¬ های اصلی مدیران شهری است و با توجه به طرح سیاست خودکفایی شهرداری ها در قالب نظام کلان اقتصادی در سال ۱۳۶۲، ناپایداری نظام درآمدی شهرداری صورت گرفت و این دستگاه به منابع درآمدی ناپایدار مانند درآمدهای ناشی از ساخت وساز (شامل عوارض بر ساختمان¬ ها و اراضی، پروانه های ساختمانی، تراکم و تفکیک زمین و... ) شدند؛ از آنجا که مهمترین منبع درآمدی شهرداری را درآمدهای ناشی از ساخت و ساز تشکیل می دهد، در صورت بروز بحران در بخش ساخت و¬ ساز، شهرداری با بحران های مالی مواجهه می شوند و بی ¬تردید تکیه بر این¬گونه درآمدهای ناپایدار خاستگاه بحران مالی برای شهرداری خواهد بود.
این مسئول یادآور شد: بررسی اندیشه های رهبر انقلاب اسلامی در حوزه سیستم صحیح اقتصادی، اصلی ترین راه موجود برای پرهیز از خطر بالقوه در سیاستگذاری اقتصادی است که بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و در شرایط کنونی تحریم ها سیاست مذکور برای کنترل و بی اثر کردن رکود اقتصادی حاکم بر کشور و تبدیل چنین فشارهایی به فرصت، بهترین راه حل برای همه دستگاهها می باشد که مدیریت شهری کرج نیز به این مهم توجه ویژه دارد.
وی در پایان گفت: برای رسیدن به این هدف، باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه، پیش شرط و الزام است و شهروندان و شهرداری ها به عنوان یکی از ارگان های موثر در اداره امور شهری، نقش چشم گیری در اجرایی شدن این اصول دارند؛ در واقع توجه به مشارکت مردمی و کارآفرینی، فرهنگ سازمانی، ارتقای بهره وری، دیپلماسی شهری و جذب سرمایه ¬های خارجی از جمله موارد تحقق اقتصاد مقاومتی است که شهرداری¬ ها می توانند با توجه به آنها در افزایش درآمد و ثروت آفرینی پایدار اقدام کنند.
46
نظر شما