ایران نوشت: «جنرال الکتریک» و «ویرپول» امریکا و «آریستون» ایتالیا خواهان سرمایه‌گذاری در این دو کارخانه لوازم خانگی ایرانی هستند.

«ارج تاریخ تولد 1316-آزمایش تاریخ تولد 1337» قدیمی‌های تولید‌کننده لوازم خانگی که زمانی در تولید محصولات جدید پیشتاز بودند این روزها برای حفظ و بقای برند خود دست و پا می‌زنند. کارخانه ارج که 79 سال از عمر آن می‌گذرد از آن زمینی به مساحت 130هزار مترمربع در جاده مخصوص به جای مانده است و البته چند دستگاه قدیمی که به سختی می‌توان از آن محصولی ساخت.آزمایش هم که زودتر از ارج زمینگیر شد از آن زمینی به 73 هزار متر مربع به یادگار مانده است(البته در مرودشت شیراز هم کارخانه کوچکی از آزمایش مانده که تعطیل شده است).از برند فیلور هم این روزها تنها یک اسم باقی مانده است.فعالان حوزه لوازم خانگی پیش‌بینی کردند که پارس الکتریک هم بزودی از فهرست تولیدکنندگان لوازم خانگی خارج می‌شود و این مجموعه دیگر رمقی برای ادامه حیات ندارد.

3 برند خارجی آماده خرید ارج و آزمایش

روز گذشته مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت نام سه برند خارجی را برد که برای خریداری برندهای ارج و آزمایش پا پیش گذاشته‌اند. «جنرال الکتریک»، «ویرپول» امریکا و «آریستون» ایتالیا نام‌هایی هستند که اعلام شده است همچنین بنا شده یک شرکت ترکیه‌ای برای شراکت با ارج مذاکره کند.برندهای لوازم خانگی که نام آنها را بردیم به دلیل به روز نکردن تجهیزات، ماشین‌آلات و مدیران ناکارآمد از گردونه تولید خارج شدند.

هر چند گفته می‌شود هر گونه فعالیت اقتصادی عمری دارد ولی قطعاً این مجموعه‌‌ها با نوسازی ماشین‌آلات خود می‌توانستند در تولید ملی باقی بمانند.

محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه دولت تا چه حد بر احیای برندهای قدیمی اصرار و تأکید دارد، به ایران گفت: عزم دولت بر حفظ برندهای قدیمی است اما باید این را بدانیم که تولید و فعالیت اقتصادی باید با سود همراه باشد.قطعاً امکان حمایت از واحدهای زیانده نیست بر این اساس می‌توان از پتانسیل شرکت‌های خارجی در قالب شراکت(جوینت ونچر) استفاده کرد.این مشارکت امکان انتقال تکنولوژی و دانش فنی را فراهم می‌کند. اکنون بخش خصوصی در حال مذاکره با برندهای خارجی است و امیدواریم با سرعت ،این مهم عملیاتی شود.

عباس هاشمی مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به ایران گفت: تعدادی از کارخانه‌های قدیمی لوازم خانگی کشور در دهه‌های گذشته نوسازی و بازسازی نشده و ‌تکنولوژی آنها در همان سطحی که در روز اول ایجاد شده بود، مانده است.طبیعی است که چنین کارخانه‌هایی نه‌تنها به سمت پویایی نمی‌رود، بلکه مسیر میرایی را طی خواهد کرد.

وی گفت: در این ارتباط وزارت صنعت ورود پیدا کرده و به دنبال این است که کارخانه ارج و کارخانه‌های مشابه را به بخش خصوصی صالح واگذار کند تا آنها بتوانند با مشارکت برندهای معتبر خارجی، شرکت‌های مشترک ایجاد کنند.

مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت گفت: با شرایط بانکی موجود در کشور، چنین رقم‌های بزرگ سرمایه‌گذاری را هیچ کس در بخش خصوصی پرداخت نمی‌کند. راهکار این است که این کارخانه‌ها را به افرادی که ضمانتنامه خارجی دارند، واگذار کنیم و این افراد با شرکت‌های خارجی به صورت شرکت مشترک (جوینت ونچر) این کارخانه‌ها را احیا کنند.

همکاری برای تولید مشترک

هاشمی با تأکید بر اینکه کارخانه‌های لوازم خانگی باید هر سال حداقل دو مدل جدید از محصولات خود را به بازار معرفی کنند، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده سرمایه‌گذاری برای محصولات جدید مربوط به قالب‌ها می‌شود، در همکاری‌های جدید تأکید داریم شرکت‌های خارجی سخت‌افزارهای لازم از جمله قالب‌ها را تأمین کنند.

مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه در این همکاری‌های مشترک، برندهایی مانند ارج کنار گذاشته نمی‌شوند، گفت: با حضور شرکت‌های خارجی، تولیدات در قالب برندهای مشترک عرضه خواهد شد. طبق آخرین آمارها در هشت ماه امسال در مجموع 5.5میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی (بدون احتساب تلویزیون) در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 11 درصد رشد داشته است.

در هشت ماه نخست امسال تولید لوازم خانگی کوچک با 2درصد کاهش به 1.8میلیون دستگاه، تولیدکولر آبی با چهار درصد کاهش به 650 هزار دستگاه، بخاری گازی با 6.5 درصد افزایش به 850هزار دستگاه رسید.در این مدت تولید اجاق گاز با 3.5 درصد افزایش به 900 هزار دستگاه، تولید یخچال فریزر با 3.2درصد افزایش به 650هزار دستگاه، لباسشویی با 2.7درصد افزایش به 400هزار دستگاه و تولید چرخ خیاطی با 2.2 درصد افزایش به 110هزار دستگاه افزایش یافت. 

 

3535

کد خبر 620901

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
    41 1
    ارج ، ازمایش ، کفش ملی ، کفش وین ، فلور و غیره همه قربانی سیاست ملی کردن صنایع ووابسته شدن به بنیادها و سازمان هایی که بعد از انقلاب تشکیل شدند
    • ا A1 ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
      7 19
      مبلیران را نام نبردید مبلمانی دارم از ان شرکت 42 سال است کاملا سالم اند.
  • بی نام RO ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
    11 67
    ماشین لباسشویی آزماییش داریم 30 ساله داره کار می کنه تو خونمون همه می خواهن بندازن دور و مدل های جدید تر فقط به خاطر زیابیی بخرند اما من نمی ذارم تمام قطعاتش ایتالیایی و یا ایرانی هست
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
    78 1
    ای کاش شرکت بسیار بسیار بزرگ و فناورانه ی جنرال اکتریک به ایران بازگرده ، از نظر سطح تکنولوژی و وسعت تولید از تمام شرکت های جهان بالاتر هست .شرک جنرال الکتریک از انواع موتورهای جت تا رآکتورهای اتمی و از ناو هواپیمابر تا یخچال و فیریزر و بسیاری محصولات رو تولید می کنه . واقعا شرکتی معتبر تر از جنرال الکتریک سراغ ندارم.فقط یه نکته رو خدمتتون عرض کنم : یخچال فیریزر های جنرال الکتریک دارای هشت سال گارانتی و ۱۳ سال خدمات پس از فروش می باشند
  • محسن IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
    3 0
    کلا در صنایع ایران چه خانگی و چه غذایی و بهداشتی تا یک برندی در ایران جا میافته اصلا سازندگانش به فکر نواوری و خلاقیت نیستن که بروز بشن و با همون تکنولوزِ و شکل صد سال قبل عمل میکنن که معلومه شکست میخورن.کلا از تغییر و تحول میترسن