نمایندگان در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه به تصویب مواد مرتبط با موضوعات سیاسی، دفاعی و امنیتی پرداختند.

به گزارش خبرآنلاين‌، نمايندگان مجلس در جلسه علني امروز- دوشنبه، 20 دي- كه به دليل فوت آيت الله هاشمي رفسنجاني فضايي غم آلود را تجربه مي‌كرد به بحث در مورد بخش 18 لايحه برنامه ششم توسعه كه مربوط به مباحث سياسي ، دفاعي و امنيتي بود، پرداختند.

نمايندگان در جريان بررسي مواد اين بخش مصوب كردند كه با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات طرح جامع توسعه قدرت نرم دفاعی و سایبری و مقابله با جنگ نرم تدوین می‌شود.

نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس، ماده 122 لایحه برنامه را به منظور افزایش ظرفیت‌های قدرت  نرم و دفاع سایبری به تصویب رساندند، که به منظور افزایش ظرفیت‌های قدرت نرم و دفاع سایبری و تأمین پدافند و امنیت سایبری برای زیرساخت‌های کشور، طرح جامع دربرگیرنده توسعه قدرت نرم دفاعی و سایبری و مقابله با جنگ نرم با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات در سال اول اجرای قانون برنامه تهیه و پس از تصویب شورای عالی فضای مجازی از سال دوم به اجرا در می‌آید.

همچنين نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده 123 این لایحه را به تصویب رساندند که بر اساس آن به منظور ارتقاء نظم و امنیت و توسعه پیشگیری و مقابله با جرائم، کنترل موثر مرزها و همچنین کاهش تخلفات و حوادث رانندگی اقدامات زیر در طول اجرای قانون برنامه اجراء می‌شود:

الف) ارتقاء نظم و ایمنی حمل و نقل و عبور و مرور؛

1- دولت مکلف است اقدامات و سازوکار لازم برای کاهش تلفات حوادث رانندگی با تاکید بر تجهیز و تقویت پلیس راهنمایی و رانندگی، ارتقاء کیفیت ایمنی وسایط نقلیه، تقویت و تکمیل شبکه‌های امدادرسانی و فوریت‌های پزشکی، اصلاح نقاط حادثه خیز جاده‌ای و توسعه فرهنگ صحیح ترافیکی را فراهم نماید به نحوی که تلفات حوادث رانندگی نسبت به تعداد ده‌هزار دستگاه خودرو تا پایان اجرای قانون برنامه 31 درصد کاهش یابد.

2- کلیه معابر اصلی، میادین و بزرگراه‌ها در مراکز استان‌ها و کلان شهرها و همچنین جاده‌های اصلی و آزادراه‌ها با نصب، نگه داری و بروزرسانی سامانه‌های کنترلی و مراقبتی هوشمند توسط شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی تحت پوشش قرار گرفته و این سامانه‌ها و دسترسی لازم آن در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد.

نمایندگان مجلس با 104 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع  239 نماینده حاضر به این مصوبه رأی دادند.

همچنین بخشی از ماده 123 لایحه برنامه ششم درباره نصب و راه‌اندازی ایکس‌ری در مبادی گمرکی و استخدام نیروی انتظامی در طول سال‌های برنامه ششم برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برنامه ارجاع شد.

*تکلیف مجلس به دولت برای ایجاد پدافند سایبری در سطح ملی

نمايندگان مجلس با تصویب ماده 125 دولت را مکلف کردند با هدایت و هماهنگی سازمان پدافند چندین اقدام انجام دهد.

بر اين اساس دولت مکلف به ایجاد سامانه پدافند سایبر در سطح ملی و ارتقاء قدرت رصد، پایش، تشخیص و هشداردهی، مصون‌سازی و افزایش توان مقابله با پیامدهای ناشی از وقوع احتمالی تهدید با بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های استانی و نیروهای مسلح با هدف مصون‌سازی و یا بی‌اثرسازی این‌گونه تهدیدات بر سرمایه ملی شد.

همچنین مجلس در مصوبه‌ای دیگر افزایش سطح آموزش سایبری مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی به منظور جلوگیری از نفوذ و مختل نمودن سیستم‌های نرم افزاری دستگاه ذیربط و  توسعه آمادگی‌ها را به تصویب رساند.

از مجموع 238 نماینده حاضر در مجلس 144 نفر با این مصوبه موافقت کردند.

*تمهیدات مجلس برای تأمین هزینه‌های نگهداری خانه‌های سازمانی نیروهای مسلح

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای دولت را مکلف کردند که کمک هزینه مسکن کارکنان نیروهای مسلح ساکن در خانه‌های سازمانی را به حساب ردیف‌های بودجه‌ای نیروهای مسلح برای تأمین هزینه‌های تعمیر و نگهداری این خانه‌ها واریز کند.

نمايندگان ماده 126 را با 144 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

بر اساس این مصوبه دولت مکلف است هر ساله در بودجه سنواتی، کمک‌هزینه مسکن کارکنان نیروهای مسلح (نظامی و انتظامی) ساکن در خانه‌های سازمانی را پس از کسر از دریافتی آنان به حساب مخصوصی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند و هر ساله معادل وجوه واریز شده به حساب ردیف‌های بودجه‌ای نیروهای مسلح برای تأمین هزینه‌های تعمیر و نگهداری خانه‌های سازمانی در طول مدت پنج‌ساله پیش‌بینی و واریز کند.

*دولت مکلف به احداث زیرساخت‌های لازم نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران شد

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای دولت را مکلف به استقرار و احداث زیرساخت‌های نظامی، فرهنگی و رفاهی نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران کردند.

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم ماده 127 لایحه را با 170 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

بر اساس این مصوبه دولت مکلف است اقدامات زیر را انجام دهد:

الف- استقرار و احداث زیرساخت‌های نظامی، فرهنگی، رفاهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل مکران

ب- فراهم نمودن اعتبارات لازم جهت پرداخت مطالبات حق اشعه خلبانان و دیگر کارکنان اداری ذینفع در طول اجرای این قانون

ج- ارتقاء کیفیت مراکز آموزشی و فرهنگی نیروهای مسلح برای تربیت نیروهای کارآمد

*وظایف ستاد کل نیروهای مسلح و دولت برای جبران عقب‌ماندگی مناطق عملیاتی دفاع مقدس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به جزئیان لایحه برنامه ششم توسعه با تصويب ماده 128 وظایف دولت و ستاد کل نیروهای مسلح را برای جبران عقب‌ماندگی‌های استان‌های مناطق عملیاتی دفاع مقدس تعیین کردند.

با تصویب مجلس، ستادکل نیروهای مسلح باید محدوده مناطق عملیاتی دفاع مقدس را تا پایان سال اول برنامه به سازمان برنامه و بودجه اعلام نماید.

همچنین مجلس سازمان برنامه و بودجه را موظف به ارزیابی جامعی از وضعیت توسعه‌یافتگی زیرساخت‌های این مناطق تا سطح شهرستان‌ها کرد.

همچنین مجلس در مصوبه دیگری دولت را موظف کرد ردیف متمرکزی را در قوانین بودجه سنواتی به‌ جبران عقب‌ماندگی‌ها و ارتقاء شاخص‌های برخورداری مناطق موضوع این ماده اختصاص دهد به‌گونه‌ای که سالانه ده‌درصد(10%) افزایش یافته و به سطح متوسط شهرستان‌های برخوردار کشور  برسد.

نمایندگان مجلس، دولت را موظف کردند حداقل از سال اول اجرای قانون سالانه بیست و پنج درصد(25%) نسبت به لایروبی اروندرود و توسعه سواحل آن را در چارچوب قرارداد 1975 الجزایر، قوانین مربوطه و بودجه سنواتی اقدام نماید.

با تصویب مجلس سازمان برنامه و بودجه موظف است اعتبار لازم را برای اعمال سقف فوق‌العاده‌ پیش‌بینی شده در بند(1)‌ ماده(68) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارکنان شاغل در این مناطق از سال اول برنامه تأمین و اعمال نماید.

مجلس در مصوبه‌ای دیگر  سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد نسبت به صدور احکام پرداخت مزایای شاغلین مناطق عملیاتی دفاع مقدس برابر جداول و ضوابط ابلاغی سازمان امور اداری و استخدامی(1376) از سال اول برنامه اقدام نماید. دستگاه‌هائی که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند مکلفند از منابع مربوطه، موارد موضوع بندهای(ث) و (ج) را به صورت مشابه اعمال نمایند.

از 232 نماینده حاضر در جلسه 169 نماینده با این مصوبه موافقت کردند.

سرانجام پس از اتمام اين بخش از لايحه برنامه ششم توسعه، رئيس مجلس به دليل آنكه نمايندگان مي‌‌خواستند براي شركت در مراسم درگذشت آيت الله هاشمي در حسينيه جماران حاضر شوند، مجلس را ساعت 11 تعطيل و ادامه بررسي را به جلسه بعداز ظهر موكول كرد.

29217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 621477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =