به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین منطقه مازندران، محمدعلی بهنود، مدیرعالی ایمنی شرکت توانیر در همایش مدیران و کارشناسان شرکت توزیع برق مازندران در ساری اظهار کرد: از لحظه ای که بشر بدنیا آمده و از انواع بلاها بویژه بلایا ی طبیعی و حیوانات ترس داشت و به غار پناه می برد بحث ایمنی دارای اهمیت بوده و الان نیز با پیشرفت تکنولوژی اهمیت ایمنی و نجات وی افزود جان انسانها از اهمیت بالاتری برخوردار است .
بهنود افزود : ویژگی های تجهیزات و تاسیسات برق و تخصصی بودن عملیات آن بگونه ای است که عدم رعایت برخی اصول حتی ساده ، قادر است مخاطراتی را برای گروههای عملیاتی ، مردم و افرادی که بگونه ای در تعامل با این شبکه ها هستند و همچنین مخاطراتی را برای تاسیسات و تجهیزات شبکه های توزیع ایجاد نماید و شرکتهای توزیع باید با بکارگیری مجموعه استانداردها و دستور العمل های فنی تعیین شده از سوی وزارت نیرو ، شرکت توانیر ، وزارت کار ، بهداشت ودرمان وآموزشی پزشکی و محیط زیست شرایطی را فراهم آورند تا با کاهش خطاها شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم .
مدیر عالی ایمنی توانیر اظهار داشت : با رعایت اصول و ضوابطی که ایمنی لازم را برای مردم و مشترکین برق در تعامل با تاسیسات و شبکه های توزیع ، ایمنی کارکنان شرکت و همچنین پیمانکاران مرتبط با عملیات و طرحهایی که در تعامل با شبکه های توزیع هستند با بکارگیری لوازم و آموزشهای لازم ، رعایت بهداشت و ... فراهم سازد حصول اطمینان لازم برای وزارت نیرو و توانیرحاصل می شود.
وی ادامه داد: ایمنی از مسائل بسیار مهمی است که لازمه انجام هر کای می باشد و این امر در صنعت برق از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا با کوچکترین اشتباه و یا غفلت علاوه بر اینکه جان افراد به خطر می افتد ، نادیده گرفتن نکات ایمنی ومقررات آن خطای بزرگی است که پیامدهای سنگین و جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت .
مدیر عامل ایمنی شرکت توانیر ضمن تاکید بر اینکه علت رویداد 98 درصد از کل حوادث در دنیا ، خطای انسانی است، یادآور شد: به منظور رعایت اصول ایمنی تنها داشتن مهارت برای انجام کار کافی نیست و باید قبل از انجام هر کاربه شخص آموزش داده شود تا افراد با آگاهی کامل و با خیالی آسوده و بدون ترس بکار بپردازند لذا همواره انجام کارها با روش صحیح و ایمی قابل قبول است .
بهنود با بیان اینکه ایمنی و بهداشت برنامه نیست ، گفت با ایمنی و بهداشت سیستمی است متشکل از چهار عنصر انسان ، محیط ، تجهیزات و مواد و هدف اصلی این سیستم ، حذف ، پیشگیری کنترل حوادث و بیماری ها می باشد.
وی ضمن بر شمردن اهمیت ایمنی در کار ، اظهار داشت : امروزه در دنیا به سیستم ایمنی با دیدگاه علمی و پیشرفته پرداخته اند که در آن کنترل مجموعه ضایعات ، بهداشت ، محیط زیست و تغییرات محیط بسیار سختگیرانه مورد توجه است در صنعت برق نیز هدف پیشگیری از حوادث افراد و تاسیسات و افزایش راندمان کار ، حفظ محیط زیست و بهداشت کار و نهایتاٌ تامین برق مستمر و با کیفیت و استاندارد و اقتصادی به منظور کسب رضایت مشترکین و ذینفعان سازمان می باشد.
مدیر عالی ایمنی شرکت توانیر به علل بروز حوادث پرداخت و روند رو به تزاید تولید ، انتقال و توزیع نیروی برق در اثر افزایش تقاضا بخصوص در چند سال اخیر و گسترش دامنه تاسیسات برق بطریق روز افزون ، فناوری و نوآوری در صنعت از علل بروز حوادث بر شمرد که احتمال بروز حوادث را به میزان قابل توجهی افزایش داده است لذا با توجه به اینکه بخصوص در بخش توزیع نیروی برق ، تنوع و گوناگونی تاسیسات ، مراجعات مکرر به جهت تعمیرات و نگهداری ، فناوری و نو آوری روزافزون افزایش چشمگیری داشته احتمال حوادث بیشتر است و باید تمام اصول و ضوابط را جدی گرفت و با همه مسائل که ضامن ایمنی می گردد سختگیرانه برخورد کرد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق مازندران نیز در این همایش به اهمیت جان انسانها و ضرورت ایمنی در مجموعه شرکتهای توزیع پرداخت و گفت : هدف گذاری تلفات انسانی در این شرکت صفر است و اصل در ایمنی ، پیشگیری از رخداد حوادث است .
مهندس قاسم شهابی افزود: در مجموعه شرکت توزیع برق مازندران کارهای بسیار خوبی برای ایمنی کارکنان ، پیمانکاران و مردم و شبکه صورت گرفته که از جمله می توان به راه اندازی موسسه آموزشی دانش که از کم سابقه ترین مراکز آموزشی کشور است اشاره کرد که در افزایش سطح اطلاعات و آگاهی کارکنان و پیمانکاران بسیار موثر و مفید بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مدیران امورها ، روسای بخش ها و روسای بهره برداری باید معلم و مربی آموزش سیمبانان باشند ، اظهار داشت : هر کسی که با برق کار می کند باید آموزش دیده باشد و مدیران و روسای بهره برداری امورها و بخش ها نقش تعیین کننده ای دارند و باید به جدّ پیگیر آموزش کارکنان و ... باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران از برگزاری جلسات تحلیل حوادث در ستاد شرکت و جلسات ذکر ایمنی در امورهای توزیع خبر داد و یاد آور شد : این جلسات از اهمیت بسیار زیادی برخورداراست و منفعت آن هم به سازمان و کارکنان و رشد توسعه جامعه برمی گردد.
شهابی پیشنهاد در دستور کار قراردادن ممیزی ایمنی در سطح توانیر را ارائه و بر شناسایی کانونهای خطر و شبکه های نا ایمن و تلاش در جهت ایمن سازی شبکه تاکید کرد.
وی حضور سرپرستان در محل انجام کار ها را ضروری دانست و گفت : سرپرست گروه کاری در قبال نفرات گروه و عملکرد آنها در حین انجام وظیفه مسئول است و هماهنگی های قبل ، حین و بعد انجام کارها به عهده سرپرست گروه می باشد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق مازندران خاطر نشان کرد: کلیه اقدامات باید بر اساس برنامه ریزی قبلی و با دستور و نظارت مستقیم سرپرست گروه انجام شود و سرپرست گروه باید با چک لیست هر بخش کا را کنترل نماید و در برابر مقامات مافوق پاسخگو بوده و به هیچ وجه تا اتمام کار حق ترک محل کار گروه را ندارد مگر اینکه کار بطور کامل خاتمه یابد.
وی به نکات مورد نیاز در خصوص خاموشی اماکن حساس پرداخت و تصریح کرد: در خصوص اماکن حساس باید یادآوری لازم به مسئولین نماید قبل از شروع بکار اشراف کامل به کد و فیزیک و آخرین تغییرات و نقطه یا نقاط تغذیه کننده شبکه داشته باشند.
معاون بهره برداری شرکت توزیع برق مازندران نیز فاکتورهای فرهنگ و باور ، هدف گذاری ، برنامه ریزی و... در ایمنی بسیار با اهمیت دانست .
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ ایمنی باید به عنوان یک شاخص آشکار در بهره برداری به ما کمک کند و آنچه در ایمنی جواب می دهد کار تیمی است که باید با دقت نسبت به این موارد حساس باشیم .
46
نظر شما