۰ نفر
۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۹

نخست وزیری عراق برای نخستین بار از احتمال کناره‌گیری از قدرت سخن گفت

نخست وزیر عراق تاکید کرد: دولت‌ها سوریه و عربستان علیه تشکیلات القاعده مبارزه می‌کنند و از آن حمایت نمی‌کنند.  نوری المالکی نخست وزیر عراق در گفت‌وگو با شبکه السومریه،‌ سازمان‌های تکفیری سوریه و عربستان را به ارائه تسهیلات به تشکیلات القاعده از جمله استفاده از خاک این دو کشور به عنوان گذرگاههای القاعده و برای نفوذ به خاک عراق متهم کرد.

نخست وزیر عراق اتهام‌های اخیر مبنی بر دخالت طرف‌های منطقه‌ای در روند سیاسی عراق را بی اساس ندانست و دعوت برخی شخصیت‌های سیاسی عراق از طرف‌های منطقه‌ای برای دخالت در روند سیاسی این کشور را یک مصیبت توصیف کرد.

وی تاکید کرد: اگر کناره گیری من از روند سیاسی اجازه دخالت در امور عراق به دیگران را نمی‌دهد آماه کناره گیری هستم.

المالکی از وجود دست‌های خارجی در عرصه سیاسی عراق پرده برداشت و تصریح کرد: اگر این دخالت‌ها با موافقت برخی طرف‌های عراقی مواجه نمی‌شد هرگز رخ نمی‌داد. ما به دنبال همکاری و مشارکت با کشورهای همسایه هستیم ولی اگر این امر به دخالت منجر شود،‌غیر قابل قبول است.

نخست وزیر عراق در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط نیز بر حق دیگران در تشکیل دولت آینده بر اساس اصل مشارکت ملی تاکید کرد. وی در خصوص اختلافات میان خود و ایاد علاوی رئیس فهرست العراقیه برای تشکیل دولت و اعضای ائتلاف ملی عراق گفت: آنچه درباره وجود اختلافات مطرح است کلامی نادرست است.

من هیچ اختلاف شخصی با شخصیت‌های سیاسی ندارم و اختلافات ما در دیدگاه‌ها است.هیچ عاقلی نمی‌تواند دولت و کشور مستقلی با یک جناح تشکیل دهد. همگان حق مشارکت در ساخت کشور را دارند. وی تصریح کرد، هیچ خصومتی با دکتر علاوی یا ائتلاف ملی عراق یا فهرست العراقیه یا ائتلاف کردستان وجود ندارد ولی چیزی که ما نمی‌پذیریم تهدید به خشونت و دگرگون کردن روند سیاسی است.

وی درباره دیدارش با علاوی تصریح کرد: ما از این دیدار استقبال می‌کنیم. ما پای میز مذاکره حاضر می‌شویم و گفت‌وگو می‌کنیم و چه بسا دیدار مشترکی بین فهرست العراقیه، ‌ائتلاف ملی و ائتلاف دولت قانون وجود داشته باشد.

تماس‌های جاری برای برگزاری نشستی با علاوی برای بررسی مسائل ملی و تکمیل گفت وگوها با دیگر شرکا خواهد بود.

المالکی در پاسخ به سوالی درباره امکان کناره گیری از کاندیداتوری سمت نخست وزیری گفت:‌هیچ خط قرمزی مقابل دیگران وجود ندارد. مساله کناره‌گیری المالکی نیست بلکه مساله کشور، مسئولیت و برنامه است.

نخست وزیر عراق خاطر نشان کرد،المالکی فراکسیونی از 90 کرسی در اختیار دارد و این به معنای پایگاه مردمی و رویکرد به سوی افکار عمومی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. اگر طرف‌های دیگر کاندیدایی مورد قبول معرفی کنند از آن استقبال می‌کنیم ولی تاکنون گروه‌های دیگر هیچ کاندیدایی معرفی نکرده‌اند. اگر کاندیدایی باشد که بتواند جناح پارلمانی بزرگتر را تشکیل دهد و به آرای مورد نیاز دست یابد ما از وی استقبال می‌کنم.

وی درباره موضوع زندان‌های مخفیانه در بغداد خاطر نشان کرد: به روشنی می‌گوییم که زندانهای مخفیانه وجود ندارد و زندانها از سوی صلیب سرخ مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تحت نظارت وزارت دادگستری هستند و بازداشت شدگان با احکام قضایی بازداشت شده‌اند.چگونه این زندان‌ها مخفیانه‌اند درحالی که پنج بازپرس و دو قاضی در آن حضور دارند و پیش از انتقال به وزارت دادگستری وابسته به وزارت دفاع بوده است.

نوری المالکی درباره دیدگاهش در باره تشکیلات القاعده اظهار داشت:‌ القاعده آینده‌ای در عراق ندارد و از مسائل بسیاری رنج می‌برد. حملات اخیر برای تاکید بر حضور در بصره و بابل بود.

مالکی گفت: القاعده می‌خواهد بگوید در عراق چیزی دارد و برخی از این حملات نیز از سوی بعثی‌ها که همچنان در فکر بازگشت به اوضاع قبلی هستند رخ داد.

وی درباره موضوع تقسیم بندی‌های طائفه‌ای و توزیع پست‌ها در دولت آینده بر این اساس گفت:‌ ما معتقد بودیم که از دولت طائفه‌ای به دولت ملی انتقال یافته‌ایم ولی در واقع چنین امری محقق نشده است ولی در نقطه صفر هم نیستیم. ما اکنون درباره دولت مشارکتی صحبت می‌کنیم و بین تقسیم بندی طائفه‌ای و مشارکت تفاوت است.

کد خبر 62351

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۷
    0 0
    بازم آقای المالکی که حاضره بخاطرمردمش کناره گیری کنه.مثل اینکه تثبیت دموکراسی در عراق خیلی هم بی نتیجه نبوده.