«خبرجنوب» نوشت: شهروندان می گویند بسیاری از ایستگاه های دوچرخه در شیراز تعطیل شده اند.

تصورش هم رویایی است؛ اینکه در هوای همیشه سالم شیراز رکابزنان از خانه به محل کار برویم؛ البته به شرط اینکه دست از جان شسته باشیم. بله، این حکایت کسانی است که دل به دریا می زنند و با این وضع رانندگی در خیابان های شیراز، دوچرخه سواری می کنند. مدت هاست که شهرداری قول داده که مسیرهای ویژه دوچرخه سواری را در شیراز ایجاد کند ولی هنوز هم شیراز از این نظر در مقایسه با بسیاری از کلانشهرهای کشور کمی عقب مانده می نماید. ضمن اینکه ایستگاه های دوچرخه که از مدت ها پیش شهرداری نسبت به ایجاد آنها اقدام کرده و آنها را شارژ کرده بود، این روزها تعطیل هستند.
رویا یا واقعیت؟
این طور نیست که خیال کنیم همین امروز همه شهروندان دوچرخه سوار می شوند و مشکل ترافیک شیراز برای همیشه حل می شود؛ این را حتی مسئولان شهر و شورای شهر هم می گویند. ناصرشمس معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز هم درباره وضع دوچرخه سواری در شیراز می گوید: پارکینگ های سطح شهر شیرازدوچرخه های شهروندان را رایگان نگهداری می کنند و این مسئله از چهارشنبه هفته گذشته در سراسر پارکینگ های شیراز عملی شده وی ادامه می دهد: با نصب اطلاعیه در ورودی پارکینگ ها به عموم مردم اطلاع رسانی شده که به صورت رایگان دوچرخه های خود را تحویل دهند، فراگیر کردن این مسئله برای استفاده امن و راحت تر شهروندان از دوچرخه است.او میافزاید: ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه در شهر یک مسئله مهم و به دغدغه این سازمان تبدیل شده است. هچنین برای عملی شدن اهداف سازمان نهایت تلاش صورت گرفته تا شرایط برای استفاده امن و بیدغدغه شهروندان ازدوچرخه فراهم شود. از جمله این اقدامات يكي اين است كه پارکینگهای سطح شهر شیراز دوچرخه های شهروندان را رایگان نگهداری می کنند تا شهروندان برای نگهداری دوچرخه های خود نگرانی نداشته باشند و همچنین برای استفاده از دوچرخه ترغیب شوند. شمس بیان می کند: درباره بحث خالی بودن کیوسک های دوچرخه سواری باید بیان کنم که در گذشته وضع ارائه دوچرخه به شهروندان آن چنان مساعد نبوده و برای ارائه دوچرخه به شهروندان با مشکلاتی روبرو بوده ایم، از جمله امکانات نرم افزاری برای پذیرش دوچرخه وجود نداشته و این مسئله باعث شده که ایستگاه های دوچرخه ما در سطح شهر کم فعال یا خالی و بسته شوند. او ادامه می دهد: شهرداری تمام تلاش خود را به کار بسته است تا وضع را تغییر داده و ایستگاه های دوچرخه سواری را در برخی بوستانها از جمله باغ جنت و پارک آزادی و... فعال کند و این در حالی است که نظارت بیشتری به روی تحویل و دریافت دوچرخه ها در بوستان ها صورت می گیرد. معاون حمل و نقل و ترافیک شهری می گوید: ما درباره راه اندازی رینگ کامل دوچرخه در شیراز برنامه هایي را در نظر داشته ایم و توسط شرکت ها انجام شده و طی برنامه 4 ماه تمام ظرفیت ها ی شیراز شناسایی شده و گروهی کارشناس هم که از هند آمده بودند، با بررسی طرح و ارائه مشورتهایی این طرح را بازبینی کرده اند.
وی می گوید: خوشبختانه در شیراز قرار است برای راه اندازی این طرح حدود 80 خانه دوچرخه برپا شود و در فاز اول این طرح 30 آژانس دوچرخه ای و در فاز دوم 30 آژانس دیگر و ادامه طرح در مراحل بعدی تکمیل می شود. شمس می افزاید: متاسفانه وضع قبلی ما مناسب نبود و حدود 10 کیوسک دوچرخه داشته ایم و امکانات نرم افزاری برای پذیرش دوچرخه نداشته ایم. شمس اعلام میکند: از امروز همه شهروندان میتوانند با مراجعه به پارکینگهای شهر، دوچرخه های خود را برای نگهداری تحویل دهند و پاركينگ داران موظف به نگهداري دوچرخه هستند. او می گوید: متاسفانه تنها مشکلی که ما با آن برخورد کردهایم در بحث نداشتن پلاک برای دوچرخهها است و پارکینگ ها می گویند چگونه مسئولیت وسیله نقلیه بدون پلاک را به عهده بگیریم و این مسئله یکی از مشکلات تحویل نگرفتن دوچرخهها توسط پارکینگ ها است.
وی میافزاید: ما برای آرامش و راحتی مردم به این مسئله پرداخته ایم که از دوچرخه ها عکس بگیرند و صاحب دوچرخه، آن را قفل کنند و برود.او می گوید: با توجه به برنامه هایي که درنظر داریم درآینده ای نزدیک ضمن حفظ محیط زیست و داشتن هوایی پاک در شهر شیراز، این شهر به عنوان دوچرخه دوست ترین شهر ایران لقب بگیرد.
فقط صبح ها می شود دوچرخه سواری کرد
اگرچه سخنان معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز خوشبینانه می نماید اما همه چنین نظری ندارند. برای نمونه محمد حق نگر عضو شورای شهر شیراز هم در این باره بیان می کند: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز برای ساماندهی به این مسئله درخواست های بسیاری داشته است . راه اندازی مسیر های ایمن در شیراز و در واقع وجود مسیر ایمن در شیراز برای دوچرخه سواران بسیار حس می شود.
او بیان می کند: متاسفانه اکنون در شیراز برای دوچرخه سواری مسیر ایمن خاصی وجود ندارد و تنها در ساعت های آغازین صبح می توان با دوچرخه در شهر تردد کرد و این در حالی است که چند ساعت از صبح زود که بگذرد کسی نمی تواند با دوچرخه در خیابان های شهر عبور کند. وی می افزاید: در صورتی که بخواهیم مردم را تشویق به استفاده از دوچرخه سواری کنیم،و اگر نیاز باشد تغییرهایي در فرهنگ به وجود آوریم لازم است در ابتدا مسیرها و امکانات لازم را فراهم کنیم. غلامعلی ترابی، عضو شورای شهر شیراز هم می گوید: تنها در ساعت های اولیه صبح میتوان در شیراز دوچرخه سواری کرد و اگر خیابان ها شلوغ شود به سختی میتوانیم در شهر با دوچرخه تردد کنیم.او ادامه می دهد در زمینه دوچرخه سواری در شیراز تاکنون چندین طرح مصوب شده و امیدواریم که به مرحله اجرا برسد. او بیان میکند: متاسفانه معابر شهری شیراز در زمینه فراهم سازی فضای مناسب برای تردد دوچرخه ها با مشکل روبرو است و شهرداری باید این مسئله را در نظر داشته باشد که برای احداث خیابان های جدید در شهر، مسیر امن برای تردد دوچرخه ها ساخته شود. وی اضافه می کند: متاسفانه ما در خیابانهای قدیمی شهر به دلیل تنگی معابر با این مشکل روبرو هستیم و در خواست های متعددی را نسبت به فراهم سازی فضای امن و مناسب از مسئولین داشته ایم. او می گوید: ایستگاه دوچرخه که در گذشته برای شیراز فراهم شده بود با مشکلات بسیاری روبرو شد از جمله مشکلاتی در زمینه مسیر مبدا و مقصد دوچرخهها و فراهم نبودن فضای مناسب برای تردد دوچرخه ها در مسیر ها. در زمینه مباحث فنی این طرح با مشکلاتي روبرو بود. ترابی ادامه می دهد: با توجه به گستردگی شهر و پیشرفت روز به روز شهر از همان ابتدا ارائه دوچرخه برای مسیرهای کوتاه در نظر گرفته شد . ما در نظر داریم تعداد آژانس های دوچرخهسواری را افزایش دهیم.
وی می افزاید: در نظر داریم طرحی را ارائه دهیم که مردم از منزل شخصی خود با دوچرخه بیرون آیند و برای رفاه مردم به روی اتوبوسهایي که می توانند، وسیله ای برای حمل دوچرخه شهروندان نصب شود و شهروندان مسیری را با وسیله حمل و نقل عمومی طی کنند و مسیر بعدی خود را با دوچرخه شخصی خود طی کنند.او می گوید: مسیرهای ایمن و مناسب تردد دوچرخه ها در شهر شناسایی شده و امیدواریم با اجرايطرحهای مصوب شده و ارائه امکانات مناسب بتوانیم به هدف خود نزدیک شویم.وی ادامه می دهد: در زمینه تحویل دوچرخهها در پارکینگهای شهری با مشکل روبرو هستیم اما امیدواریم این طرح هم با مصوب شدن و اجرا ، مناسب سازی شود. عبد العلی رضایی سرپرست معاون جوانان فارس بیان می کند: متاسفانه در زمینه فراهم سازی مسیرهای مناسب برای تردد دوچرخهها در شیراز با مشکلات آشکاری روبرو هستیم. وی ادامه میدهد: تنها کاری که از دست ما ساخته است فرهنگ سازی است . در زمينه ترویج فرهنگ دوچرخه سواری با توجه به تفاهم نامه ای که با سازمان محیط زیست صورت گرفته هیچ گونه کوتاهی صورت نگرفته است.
او می گوید: تنها فرهنگ سازی در این زمینه کافی نیست. از شهرداری تقاضا می شود که خدمات شهری را افزایش دهد. متاسفانه در گذشته خدماتی ارائه می شد که اکنون همان خدمات هم کاهش یافته است.
عبدالعلی رضایی سرپرست معاون جوانان می گوید: در سرتاسر دنیا شهرداری به عنوان متولی سازمان در این زمینه ورود کرده و فضا را مناسب کرده است. این در حالی است که در شیراز علاوه بر شهرداری دو هیئت دوچرخه سواری و هیئت ورزش همگانی ورود کرده و به این طرح کمک می کند.
او می گوید: در صورتی که شهرداری در کنار فعالیت این هیئتها قرار نگیرد ،فعالیت ها محدود و بی نتیجه خواهد شد.
اما باید پرسید آیا به راستی استفاده از دوچرخه در سراسر شهر شدنی است؟ برای نمونه آیا کسی که در منطقه ای چون معالی آباد، گلستان و صدرا زندگی می کند حاضر است تا مرکز شهر رکاب بزند؟ شاید بهترین پاسخ این باشد که باید همزمان با ایجاد مسیرهای دوچرخه سواری، سامانه حمل و نقل همگانی هم توسعه پیدا کند.

46

کد خبر 627097

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین