دكتر سيدمويد علويان در سمينار تازه هاي بيماريهاي كبدي در شيراز، گفت: طبق آخرين يافته ها، داروي جديد هپاتيت B به نام «تاف» در دنيا كشف شده كه صنعت دارويي كشور هم در حال سنتز آن است و كمتر از يك سال ديگر رونمايي مي شود.
وي افزود: داروي هپاتيت C نيز در كشور توليد شده و در حال حاضر با يك دهم قيمت خارجي در دسترس بيماران قرار دارد.
وي در ادامه افزود: ايران در20 سال اخير با اقدامات مناسب در كاهش بار هپاتيت هاي B و C موثر بوده به طوري كه شيوع هپاتيت B در كشور به زير 2 درصد رسيده و در خصوص هپاتيت C نيز با شيوع نيم درصد در منطقه، كمترين ميزان ابتلا را داريم.
دكتر علويان گفت: طبق برنامه ريزي ها، شبكه هپاتيت با كمك دانشگاهها و ساير مراكز مرتبط در حال حركت به سمت ريشه كني هپاتيت C است و در اين خصوص تعامل موثر، در دسترس بودن داروهاي ارزان، بيماريابي فعال و غربالگري اهميت بسزايي دارد. وي افزود: شيوع يك نوع از هپاتيت تنها در استان هاي سيستان و بلوچستان و گلستان، بالاتر از متوسط كشوري است و در اين مناطق اقدامات تشديدكننده اي را انجام ميدهيم.
دكتر علويان يادآور شد: عدم رعايت بهداشت، تماس با خون فرد آلوده، رفتارهاي جنسي پرخطر و اعتياد از جمله عوامل بروز هپاتيت است.
رئيس شبكه تحقيقات كشوري هپاتيت، گفت: با توجه به اهميت بيماريها و درمان مبتلايان به هپاتيت، از مردم خواستاريم حتي اگر يك بار هم تزريق غيرايمن داشته اند و همچنين افرادي كه قبل از سال 75 خون تزريق كرده و يا آنهايي كه حجامت و يا خالكوبي غيربهداشتي داشته اند به آزمايشگاه ها مراجعه كنند تا در صورت ابتلا، درمان شوند چرا كه داروي هپاتيت C با پوشش بيمه اي در كشور ارائه مي شود و اين نوع هپاتيت 100 درصد قابل درمان است. افرادي كه يكي از اعضاي خانواده آنها مبتلا بوده نيز بايد تست بدهند. دكتر علويان در ادامه عنوان كرد: سياست گاهي اثر منفي بر سلامت دارد و تصميم گيري اخير هيات حاكمه آمريكا در جلوگيري از ورود شهروندان كشورهاي خاورميانه به اين كشور، از ديدگاه سلامت، نامناسب و ناپسند است و ما محققان در همه جاي دنيا تلاش مي كنيم كه سلامت مردم را تضمين و درد و آلام بيماران را كاهش دهيم، اما هيات حاكمه آمريكا به اين مسئله توجه نمي كند كه ما همه به هم نياز داريم و من در همين خصوص نامه اي به ترامپ نوشته و گفته ام كه تصميمات جديد آنها خلاف حركت حذف هپاتيت C در سال 2030 است كه اين بسيار ناپسند بوده و در اين خصوص يكي از رزيدنت هاي آنها در اين رشته پاسخ داده كه ما به اين مسايل توجه نمي كنيم و در ارتباطات علمي محدوديتي نداريم. رئيس شبكه تحقيقات كشوري هپاتيت، گفت: با اين وجود سياستهاي يادشده، محدوديت ايجاد مي كند و بر اقدامات هماهنگ جهاني سلامت تاثير منفي مي گذارد.
دكتر علويان افزود: به طور مثال ما نميتوانيم بگوييم بيماري هپاتيت در عراق به ما ربطي ندارد و نمي توان حصاري كشيد كه بيماري منتقل نشود چرا كه بيماري ها از ديوارها عبور مي كند و حذف هپاتيت C نياز به تعامل جمعي دارد.
46
نظر شما