«خبرجنوب» نوشت: نخستین روزهای دی ماه است. اهالی شیراز، پزشکان و بسیاری از فرهیختگان شیراز به احترام مردی آمده اند که کارش «پیوند» است؛ پیوند زندگی.

دکتر علی ملک حسینی را برای این پاس میدارند که از همت او، اینک هزاران تن سالانه از مرگ نجات پیدا میکنند؛ به خاطر پیوند کبد که تلاش او، شیراز را به بزرگترین مرکز پیوند کبد در ایران تبدیل کرده است. در میانه تجلیل به یاد مصاحبه ای می افتم که نزدیک به 2 سال قبل با او داشتیم. وقتی که پرسیدیم از چه چیز در زندگی حسرت می خورد او گفت که شاید میتوانست تعداد دانشجویان بیشتری را تربیت کند تا فردا دانشمندان بیشتری به نجات جان افراد، به پیوند زندگی بشتابند. این البته از فروتنی او بود؛ چه اینکه تلاش های او برای راه اندازی مرکز پیوند کبد، آموزش دانشجویان در این رشته، پیگیری مصرانه دکتر ملک حسینی برای ساخت بیمارستان بزرگ پیوند اعضا و تازگی تلاشش برای راه اندازی بیمارستان سرطان جنوب میراثی است که نمونه اش را تنها در میان بزرگان ایران زمین میتوان یافت.
برای همین بزرگداشت پدر پیوند کبد ایران، نه تنها بزرگداشت علمی که با خود به ایران آورد بلکه بزرگداشت اخلاق هم بود. چه اینکه اگر تلاش این دانشمند و همکارانشان نبود، شاید امروز در کشور ما هم مانند برخی کشورهای دنیا نوعی تجارت پیوند عضو شکل می گرفت. این است که اگر قرار باشد اتفاقی از جنس اتفاق هفته پیش رخ دهد بسیاری را به تکاپو وا می دارد که از شکل گیری این روند جلوگیری کنند تا میراث دکتر ملک حسینی و همکارانش ماندگار بماند، حتی اگر قرار باشد اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به این موضوع به شیراز بیایند.
خرید و فروش داروی بیماران پیوند عضو؟
ماجرا یک شکایت است؛ شکایتی پیرامون خرید و فروش داروی بیماران خاص در بیمارستان نمازی شیراز. جزئیات زیادی از این شکایت نمیدانیم؛ آنچه بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی میگوید، از این حکایت میکند که شکایتی مبنی فروش داروی بیماران «پیوند عضو» به دست اعضای کمیسیون اصل90 مجلس شورای اسلامی رسیده است.
او این موضوع را چنین تشریح میکند: «شکایتی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح شده که مربوط به بخش دارو بوده است؛ اینکه برخی داروها تاریخ مصرف نداشتهاند یا شرایط نگهداری آنها مناسب نبوده است همچنین برخی نگرانی ها پیرامون واگذاری املاک در تعاونی مسکن وجود داشت اما یکی از شکایت ها مربوط به فروش داروی پیوند عضو بوده است».
البته این گونه نیست که این شکایت لزوما نشان دهنده تخلف باشد؛ اینکه تخلفی صورت گرفته یا نه را دادگاه تشخیص میدهد؛ با این حال نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: «این شکایت مربوط به خرید و فروش دارویی کمیاب و نادر در بخش پیوند اعضا است. گویا برخی افراد اقدام به سوء استفاده کرده و دارو را سرقت کرده و فروخته اند. پس از بررسی های دقیق و کارشناسی شده گزارش لازم را ارایه می دهیم ولی آنچه مشخص است این است که نظارت وجود ندارد و در نبود نظارت تخلف صورت می گیرد».
گویا همه موارد مورد بررسی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در حوزه پزشکی در شیراز به همین یک مورد خلاصه نمی شود. پارسایی از مشکلاتی چون شیوه واگذاری داروخانهها و برخی بیمارستانها همچون بیمارستان مادر و کودک سخن به میان میآورد؛ او همچنین می گوید با برخی دانشجویان و برخی تشکل های دانشجویی در این دانشگاه برخوردهایی صورت گرفته که شکایت آنها به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی رسیده است. گویا بیشترین نارضایتی هم از طرح پزشک خانواده وجود داشته است؛ پارسایی می گوید: «علیه پزشک خانواده شکایت جدی مطرح بوده و نارضایتی عمومی در این زمینه
وجود دارد».
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس افزود: پس از جمع بندی نهایی موارد تخلفات به قوه قضائیه ارسال و در صورت لزوم این گزارش در صحن علنی مجلس نیز قرائت می شود.
اما اگر این اتهامات در حد شکایت است، آیا ممکن است که حقیقت نداشته باشد؟ پارسایی می گوید: «اینکه حق با شاکی است یا نه، دستگاه قضایی تشخیص می دهد ولی تا زمانی که مستندات در دست نباشد اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی به استان ها سفر نمی کنند.».
در این میان، تلاشهای گزارشگر «خبرجنوب» برای گفت و گو با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نتیجه نرسید.
آثار ساسانی محو می شوند؟
این طور نیست که اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تنها برای بررسی مشکلات حوزه بهداشت و درمان به شیراز آمده باشند. آن طور که سخنگوی این کمیسیون میگوید، یکی از موضوعات مورد بحث این کمیسیون در شیراز بررسی وضع نگهداری آثار میراثی بوده است. به ویژه برخی آثار چون نقش برجستههای والرین در بیشاپور کازرون و برم دلک در شیراز که در مقایسه با دیگر آثار مشهور فارس کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.
اکنون که سازمان میراث فرهنگی کشور اعلام کرده پرونده مجموعه ساسانی فارس در سال 2018 برای ثبت جهانی به یونسکو فرستاده می شود، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی میگوید شکایتی در کمیسیون مطرح شده مبنی بر اینکه نقش برجسته ای که والرین، امپراتور روم در برابر ایرانیان زانو زده است در آستانه تخریب است: «نگهداری نادرست برخی آثار میراثی در فارس انکارناپذیر است و در بازدید میدانی ما کاملا مشاهده می شد.
برای همین در زمینه شیوه نگهداری بناهایی چون نقش والرین، نقش برجسته برم دلک، شیوه نگهداری بناهای باستانی تخت جمشید و پاسارگاد و تخریب خانه های تاریخی در بافت تاریخی شیراز شکایت هایی به دست ما رسیده که آنها را بررسی می کنیم».
این طور که پارسایی می گوید، بسیاری از این شکایت ها را نهادها نظارتی و سازمان های مردم نهاد مطرح می کنند و اگر تخلف احراز شود، با متخلفان برخورد میشود او می گوید: «مدیران استانی باید جدیت داشته و نگذارند افراد پر نفوذ به بناهای میراثی ملی و جهانی ما دست اندازی کنند. اگر میراثی از خود برای آیندگان به جا نمی گذاریم دست کم میراثی که از گذشتگان برای ما مانده را نابود نکنیم».
در همین زمینه، پارسایی می گوید که در کمیسیون گردشگری شورای شهر شیراز در سال 93 شورای شهر مصوبه ای داشته که بودجه ای 4 میلیاردی را برای تبدیل منطقه برم دلک به یک منطقه گردشگری تخصیص داده اما از سال 93 که او در شورا بوده تاکنون هیچ تغییری در وضع منطقه برم دلک ایجاد
نشده است.
اینک اما باید منتظر شد و دید که نتیجه بررسی های کمیسیون اصل 90 مجلس که تعداد قابل توجهی شکایت به آن رسیده چه می شود و البته دادگاه چه تصمیمی می گیرد.

46

کد خبر 632096

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار