نخستین جشنواره ونمایشگاه توانمندی های بخش کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری در فرهنگسرای شهرکرد با حضور دکتر زند معاون وزیر ورئیس سازمان تحقیقات وآموزش کشور، آقای سلیمانی استاندار محترم استان ،حضرت حجت الاسلام والمسلمین نکونام نماینده محترم ولی فقیه دراستان وامام جمعه شهرکرد،دکتر غریب رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ودیگرمسئولین استانی، افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرانلاین ، حجت الاسلام نکونام در ایین افتتاحیه نمایشگاه توانمندیهای کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری در این جشنواره با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر وتقدیر وتشکر از مسئولین سخت کوش جهادکشاورزی وکشاورزان وبهره برداران این بخش گفت :درنظام جمهوری اسلامی برخی وزارت خانه هادر پویایی کشور،رفع نیازهای ضروری ، خودکفایی ،استقلال و...نقش کلیدی دارند که ازجمله وزارت خانه ها ،وزارت جهادکشاورزی می باشد که باید نگاه ویژه به این وزارت خانه صورت گیرد .

 

وی،با اشاره به اینکه،با بازدید ازنمایشگاه توانمندیهای بخش کشاورزی می توان گفت آنچه دیده ایم حاکی از تلاش وحرکت است که باید به این قشر زحمت کش خسته نباشید گفت.

دکتر زند معاون محترم وزیر ورئیس سازمان تحقیقات وآموزش کشور، دراین آئین ، با اشاره به میزان افزایش تولیدات کشاورزی اظهارداشت: تولیدات محصولات کشاورزی از 97 تن در سال 92 به 117 میلیون تن افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی مردم بر دوش کشاورزان است، افزود: امروزه هر چقدر به سمت جلوتر حرکت می‌کنیم کشاورزی سخت‌تر می‌شود و دغدغه کشاورزان در حوزه آب، تولیدات و سرمایه‌گذارری بیشتر می‌شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: امروزه کشاورزان علاوه‌بر دغدغه کیفیت دغدغه جلوگیری از تخریب خاک، محیط زیست، ایجاد اشتغال و بازار فروش محصولات را دارند.

زند ، با بیان اینکه، باید در کشاورزی از کشاورزی دانش‌بنیان استفاده شود، خاطرنشان کرد: زمانی که کار سخت می‌شود باید جدی‌تر با موضوع برخورد شود و در حال حاضر در کشاورزی باید دانش را به کار بگیریم و از علم و کشاورزی دانش‌بنیان استفاده شود تا بتوانیم مشکلات سرمایه‌، بیمه و اشتغال را در این حوزه رفع کنیم. استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: زمینه صادرات محصولات کشاورزی استان فراهم و جایگاه آن در بازارهای جهانی مشخص شود.

قاسم سلیمانی نیز با اشاره به خدمات دولت یازدهم اظهار داشت: در دهه فجر سال 92 بیش از 59 میلیارد تومان در سال 93 بیش از 245 میلیارد تومان، در سال گذشته 772 میلیارد تومان و امسال بیش از 1500 میلیارد تومان پروژه افتتاح شد. همچنین کلنگ‌زنی‌ها از 54.6 میلیارد تومان در سال 92 به 275 میلیارد تومان افزایش یافته است.

 

وی با بیان اینکه پروژه‌های ازشمندی در دولت تدبیر و امید به بهره‌برداری رسیده است، افزود: فعالیت‌هایی که نظام در 3 سال گذشته انجام داده است باید به دور از حب و بغض‌های شخصی بیان شوند و آن‌ها را نادیده نگیرند.

 

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی بیان کرد: امسال 70 هزار تن گندم خریداری و سیستم آبیاری نوین در 2 سال به 10 هزار هکتار رسید و این تحول عظیمی است، در تولید گندم استان رتبه نخست کشور را کسب کرده و 5 تولیدکننده نمونه کشور از چهارمحال و بختیاری بوده است.

 

سلیمانی با بیان اینکه در کشاورزی علاوه‌بر افزایش تولیدات نرخ بیکاری هم افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: مسئولان باید به این مسئله توجه کنند که با ورود تکنولوژی به این بخش نباید نرخ بیکاری در حوزه کشاورزی افزایش یابد و با ایجاد تشکل‌های کشاورزی و معرفی سرمایه‌گذار به این تشکل‌ها از افزایش نرخ بیکاری در بخش کشاورزی جلوگیری کنند.

 

وی با اشاره به کم آبی گفت: در حال حاضر 60 درصد قنوات خشک و سفره‌های زیرزمینی 25 متر افت آب داشته است بنابراین باید به سمت کشت‌های کم آب حرکت کنیم و درختانی که نیاز به آب کمتری دارند و گل محمدی در استان کشت شود.

 

استاندار چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی را آفت و سرمازدگی عنوان و تصریح کرد: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و کشاورزان باید راهکاری را ارائه کنند که از این مشکلات جلوگیری شود و به جای کشت درختانی که زود شکوفه می‌دهند از درختان دیگر برای تولید محصول استفاده کنند.

 

سلیمانی ادامه داد: با این شرایط باید به سمت تولیدات محصولات گلخانه‌ای حرکت کنیم چرا که در آب نیز صرفه‌جویی و می‌توانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم.

 

وی با بیان اینکه جایگاه تولیدات محصولات کشاورزی باید در بازارهای جهانی مشخص شود، افزود: زمینه صادرات محصولات کشاورزی استان فراهم و جایگاه آن در بازارهای جهانی مشخص شود، چرا محصولات کشاورزی ما مانند عسل و شیر جایگاهی در بازارهای جهانی ندارند، با تلاش مسئولان باید جایگاه تولیدات محصولات ما مشخص شود. به تشکلات بازاریاب و صادرات محور باید توجه و از تولیدکنندگان و کشاورزان کمک گرفته شود.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان هم دراین آئین گفت: این جشنواره به منظور تجلیل ازکشاورزان وتولید کنندگان وتجلیل یاد وخاطره امام راحل(ره) برگزار شد و نمایشگاه توانمندیهای بخش کشاورزی در 60 غرفه تولیدات مکانیزه، صنایع تبدیلی و تکمیلی و سموم و همچنین ارائه محصولات اتحادیه های روستاییان و زنان عشایر و اتحادیه دامداران به نمایش گذاشته شده است.

دکتر غریب گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی دستاوردهای بخش کشاورزی برگزار و همچنین محصولات و تولیدات استان به مدت یک هفته در فرهنگسرای شهرکرد برای بازدید عموم دایر است.

دکتر غریب ، دراین جشنواره ،با اشاره به کسب رتبه های برتر ازجمله ،انتخاب گندم کار نمونه ملی از استان درجشن شکرگزاری محصول ،انتخاب 5نمونه ملی از استان در نخستین جشنواره ملی کشاورزی ایران ،کسب رتبه دوم سازمان جهادکشاورزی استان در شاخص های عمومی واختصاصی دربین سازمانهای جهادکشاورزی استانها ،افزود:کسب رتبه های برتر وکسب موفقیت ها نشات گرفته از حمایت مدیران ارشد است که باعث دلگرمی مدیران شده تا با همکاری وتلاش کشاورزان بتوانند به این موفقیت ها برسند.

قابل ذکراست: همزمان با افتتاح این نمایشگاه جشنواره تقدیر از کشاورزان نمونه استان برگزار واز 6نمونه ملی و تعداد 18نمونه استانی و9مدیر نمونه بخش کشاورزی ،تجلیل شد.

 

۴۸


 

کد خبر 633253

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =