علی لاریجانی در واکنش به تنظیم پیش‌نویس قطعنامه تحریم علیه ایران از سوی آمریکا، گفت: این‌که آنها با عجله به دنبال پیش نویس قطعنامه رفتند، نشان می‌دهد که یک کار انفعالی را سامان دادند.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس مجلس در حاشیه دیدار با خانواده‌های شهدای خرمشهر، با بیان اینکه آنها حداقل باید می‌گذاشتند بیانیه تهران ابتدا تحرک خود را داشته باشد و بعدا اگر آنها حرفی دارند در آن قالب بزنند، افزود: یکی از اعجاب دیپلماسی این روزها این است که کشورهایی مثل برزیل و ترکیه که آمدند با ایران صحبت کردند طبق گفته خودشان با خواسته کشورهایی مثل آمریکا و سایر کشورها به ایران آمدند و با ایران مذاکره کردند.

مهمترین محورهای سخنان لاریجانی از این قرار است:

  • اولین لطمه‌ این پیش نویس به حیثیت ترکیه و برزیل است که با حرف آنها به ایران آمدند و با ایران صحبت کردند. آنها عملا پشت این کشورها را یک مرتبه خالی کردند و این توهین به آن‌هاست.
  • بیانیه تهران نشان می‌دهد ایران در چارچوب معقولی حاضر است مذاکرات را دنبال کند، هر چند که ما اصولا این مبادله سوخت را یک راه‌حل عقلایی نمی‌دانستیم و نمی‌دانیم.
  • اگر کل بیانیه تهران مورد توجه قرار گیرد، ایران هم از آن پشتیبانی خواهد کرد. موضع مجلس هم در مورد کل بیانیه تهران است. مطمئنا اگر آنها بخواهند، جزئی از آن را در نظر بگیرند، ما آن را نمی‌پذیریم، به هر حال کل بیانیه هم برای آنها و هم برای ایران آورده‌ای دارد و می‌تواند چارچوب منطقی برای مذاکرات باشد.
  • شنیدم که برزیلی‌ها و آقای اردوغان پیگیری‌هایی را دارند، ما هم صبوریم؛ اما کاملا با دقت همه ابعاد را رصد می‌کنیم و متناسب با آن گام برمی‌داریم.
  • من اظهارات رییس مجلس مشورتی امارات درباره لزوم شکایت به دادگاه لاهه در موضوع جزایر سه‌گانه را نشنیده‌ام و اگر هم چنین چیزی گفته باشند به نظر من از روی غفلت این حرف را زده‌اند. این از جمله مسائلی است که بعضی فتنه‌گران خارجی و غربی این ماجرا را درست کردند، برای اینکه اختلافی بین کشورهای منطقه ایجاد کنند. اسناد تاریخی و سوابق مالکیت این جزایر وجود دارد و چیزی نیست که امروز به وجود آمده باشد. اگر کسی هم حرفی دارد، باید مذاکره کند، نه از ادبیاتی استفاده کند که زمانی وزیر خارجه‌شان از آن استفاده می‌کرد.
  • راه‌حل مالکیت جزایر سه گانه این است که آنها بدانند ایران کشوری علاقه‌مند به همکاری با کشورهای منطقه است و نمی‌خواهد هیچ دغدغه‌ای بین ایران و کشورهای منطقه وجود داشته باشد. به هر حال اسناد و سوابق تاریخی را هم نمی‌توان نادیده گرفت؛ بلکه باید آنها را متن قرار داد و در مورد آن صحبت کرد. ایران هم هیچ‌گاه با این‌که مذاکرات دوجانبه‌ای داشته باشد مشکلی نداشته است.

 

 

کد خبر 63464

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین