«خبرجنوب» نوشت: صنعت گردشگری فارس متناسب با توسعه علم و امکانات، به روز نشده است.

شاید بتوان گردشگری را پر رونق ترین صنعت امروزی جهان نامید. توسعه برق آسای این صنعت پولساز چنان طمع در دهان بسیاری از کشورهای جهان انداخته که کوشیده اند از هیچ جاذبه هایی بسازند که گردشگران را از سراسر جهان به شهرهایشان بکشانند. شاید اگر در گذشته سخن از توسعه گردشگری در دبی یا مالزی بود، همه از خود میپرسیدند مگر آنها چه دارند که بتوانند گردشگر جذب کنند؟ آنها امروز اما کار را به جایی رساندهاند که امروز حتی بیش از نفت ما، از گردشگری درآمد به دست می آورند. در این شرایط شیراز که 3 هزار اثرتاریخی ثبت شده ملی و هزاران اثر ثبت نشده، جاذبه های طبیعی و پزشکی و... دارد از درآمدزایی از این صنعت پولساز جا مانده است. همه صنایع به سوی تجدد و نوین شدن پیش می روند و همه مردم به دنبال فناوری و به روز شدن هستند، با این حال آیا صنعت گردشگری در فارس هم امروزی شده؟ صنعت گردشگری در فارس پی در پی در حال تکرار است؛ به این معنا که اگر گردشگری به شیراز بیاید و یک بار تخت جمشید را ببیند دیگر به شیراز سفر نخواهد کرد، چون چیز تازه ای برای دیدن نخواهد داشت. ضمن اینکه بسیاری از گردشگران نه برای تماشای جاذبه های تاریخی بلکه برای تفریح یا درمان به سفر میروند و انگار صنعت گردشگری در فارس در این زمینه ها لنگ میزند.
سید موید محسننژاد معاون گردشگری فارس در باره بحث گردشگری نوین فارس بیان می کند: در سال گذشته 120 هزار گردشگر خارجی در واحدهای اقامتی ما اقامت داشتهاند ولی ما همچنان این توانایی را داریم که این را 7- 8 برابر بیفزایم. او میگوید: یکی از راهکارهای توسعه گردشگری و اقتصادی شدن،بحث ساماندهی تعطیلات است و گردشگری در صورتی رشد می یابدکه اقدام به عمل شود و اگر گردشگری مورد اهمیت است، سعی کنیم به بحث گردشگری همان اندازه بپردازیم که مورد اهمیت است.
محسن نژاد ادامه می دهد: درباره بحث سازماندهی تعطیلات باید به تمامی آثار و ظرفیت های فارس اهمیت داده شود و نه تنها به بازدید از چند مکان مورد نظر بسنده شود، متاسفانه در سال های اخیر بازدید گردشگران خارجی به چند مکان در فارس خلاصه شده و با توجه به تعداد مکان ها و ظرفیت های موجود در فارس برخی از مکان ها از جمله بیشابور، نقش رستم و فیروزآباد به نوعی از فهرست برنامه ریزی آژانسهای مسافرتی و مکان های بازدیدشونده حذف شده است.
وی بیان می کند: گردشگری داخلی در یک کشور نیازمند سازماندهی اساسی است. متاسفانه به جاذبه های کمتر شناخته شده کمتر پرداخته می شود از جمله بافت قدیمی شیراز، جاذبه طبیعی مانند آبشار فدامی داراب یا جاذبههایي که در زمان خاص وجود دارند مانند گل محمدي میمند، گل نرگس در شهرستان کازرون و...
معاون گردشگری فارس
می گوید: مسائلی است برای جذب گردشگر و به جای این که تنها به چند محدوده و مکان تاریخی و فرهنگی و... بپردازند باید براي گردشگر ، تجربه های متفاوتتری را فراهم کنند از جمله گردشگری خوراک و مشارکت گردشگر در پخت خوراک و ... كه باعث می شود گردشگر احساس کند که زمان سفر خود در استان بسیارکم است و نیاز است تا زمان بیشتری را برای بازدید از فارس در سفرهای آینده خود اختصاص دهد. او اضافه می کند: متاسفانه برخی از آژانس های مسافرتی تنها گردشگرها را به بازدید از مکان های مشهور می برند و به دیگر مناطق فارس پرداخته نمیشود. بحث گردشگری یک بحث فرابخشی است و قطعا نیازمند بودجه است.
به باور محسن نژاد هنر ما این است که بتوانیم برنامه های متنوع تری برای جذب گردشگر فراهم کنیم. معاون گردشگري فارس بر لزوم ايجاد جاذبه هاي جديد و مكمل گردشگري در استان اشاره می کند و می گوید: برپايي جشنواره هاي گردشگري مناسبتي و تك زماني و تك مكاني به عنوان جاذبه هاي جديد و مكمل گردشگري به شمار می رود كه تاثير بسزايي در توسعه گردشگري و اقتصادي استان دارد.
محسن نژاد ادامه می دهد: به طور مثال برگزاري جشنوارههاي گردشگري خوراك و يا كشاورزي با محوريت معرفي داشته هاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي مناطق مختلف استان تاثير بسزايي در رونق گردشگري استان دارد. وی می افزاید : آژانس مسافرتی که برنامه گردشگری را تنظیم می کند لازم است با آگاهی و اطلاعات جامع نسبت به روحیات گردشگر و توانایی وظرفیت های استان و شیراز برنامه گردشگری را تنظیم کند.
وی ادامه می دهد: آگاهی نسبت به روحیات و علاقمندیهای ملل مختلف در جذب گردشگر بسیار تاثیر گذار است. افزون بر این لازم است که ترفندهای جدید تری برای اقامت بیشتر گردشگر در استان فراهم آید. معاون گردشگري فارس اضافه می کند: هدف نهايي از برپايي جشنواره هاي مختلف، افزايش اقامت مسافران در استان است، تعريف اين جشنواره ها در قالب يك تقويم گردشگري در استان يك ضرورت است و به توسعه صنعت گردشگری در فارس کمک می کند.
اگر به دنبال قطب شدن استان فارس در حوزه گردشگري هستيم بايد سعي كنيم اقامت و ماندگاري مسافران در فارس افزايش يابد كه شايد يكي از بهترين روش ها، برگزاري جشنوارههاي گردشگري متفاوت باشد.
نیاز به برنامه ریزی بیشتر
جواد غریب زاده مدیر گردشگری و امور زیارتی فارس این گونه بیان می کند: فارس و شیراز یکی از مقاصد گردشگری کشور است و هرکس قصد گردشگری داشته باشد قطعا به فارس و شهر شیراز مراجعه میکند و ما از بیشترین ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و مذهبی برخورداریم . حدودا یک سوم آثار ثبت شده كشور متعلق به فارس است و این یک ظرفیت بالایی است و برای اینکه هر فردتنها با یک بار مراجعه به فارس دلزده نشود و تنها به 4-5 مورد بسنده نشود، ابتدای امر باید برنامه ریزی شود تا از ظرفیت های بیشتری در فارس استفاده شود.
او ادامه می دهد: برای افزایش ماندگاری گردشگران در شیراز و فارس باید مسیر بندی انجام شود. و اتفاقات و برنامهریزی هایي صورت گیرد تا فرد زمان بیشتری را برای سفر خود به فارس و شیراز در نظر بگیرد و به نوعی سفیری شود که اقامت در شیراز و فارس را درکشور خود و در میان نزدیکان و دوستان خود تبلیغ کند.
غریب زاده می گوید: برای جذب گردشگر در فارس و شیراز لازم است پیرامون شهر شیراز را هم معرفی کنیم و گردشگاه های اطراف شهر شیراز بازدید شود و گردشگر در طول سفر خود از جاذبه های اطراف دیدن نماید و برای اقامت به شهر شیراز مراجعه کند. او می گوید: این بدان معنی است که حوزه را گسترده تر کنیم و فارس را در نقطه گردشگری قرار بدهیم تا گردشگران زمان بیشتری را صرف ماندن و بازدید از فارس کنند.
مدیر گردشگری و امور زیارتی فارس معتقد است باید برنامه ای استراتژیک تعریف کنیم و این برنامه در چهار مرحله انجام شود: مرحله اول برای جذب گردشگر چه اقداماتی انجام دهیم؟ مرحله دوم برای ماندگاری گردشگر چگونه عمل کنیم ؟ مرحله سوم بحث رضایت گردشگر است و در مرحله چهارم برای سفر مجدد گردشگران چگونه ایجاد انگیزه کنیم؟
او بیان می کند: می توان برنامه ها و رویداد های فرهنگی و گردشگری هم به گونه دیگر تعریف کنیم. برای نمونه جشنواره اقوام ، خوراک، بهارنارنج و فالوده شیراز و ... برای جذب گردشگر برپا کرد. افزون بر این می توان انجام فعالیت های عمرانی و زیر بنایی را برای جذب بیشتر گردشگر به وجود آورد.
به باور غریب زاده لازم است بر اساس سلیقه هر ملیت و قومی برنامه گردشگری مناسب را فراهم آورد، افزون بر این مباحثی است که باید در شهر شیراز پروژه هایي در زمینه گردشگری ایجاد شود که نیازمند عزم استانی و شهری است علاوه بر این برای جذب سرمایهگذار بیشتر فعالیت کرد تا بتوان در این زمینه فعالیت های نوین را هم انجام دهیم.
غریب زاده می گوید: خوشبختانه تاکنون اقداماتی صورت گرفته و امسال قوی تر از سال های گذشته عمل شده افزون بر این فعالیت های گردشگری مستمر و در یک تاریخ خاص انجام می شود و باید سال به سال برد این مسئله ها را بیشتر کنیم. او می گوید: صنعت گردشگری صنعت چتری است و نیازمند عزم استانی است و چه در بخش خصوصی و چه در امور دولتی و همه نیازمند برنامه ریزی مناسب و هدف گذاری است.
وی ادامه می دهد: در باره بحث مشکلات گردشگری فارس وضع بودجه مناسب نیست و این نه تنها در صنعت گردشگری فارس بلکه در تمامی صنعت ها است و البته با برنامه ریزی قوی می توانیم بر این مشکلات غلبه کنیم. گردشگری فارس نیازمند تعامل و هماهنگی نهاد های شهری است.

46

کد خبر 640846

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =