«خبرجنوب» نوشت: تقاضای ماهی گلی آنقدر زیاد است که از گیلان و اصفهان هم ماهی وارد می شود.

با شمارش معكوس براي رسيدن به آخر سال 95 و در آستانه نوروز، جنب و جوش خاصي بين مردم براي خريد مايحتاج شب عيد ديده ميشود و در اين ميان تهيه ماهي قرمز (ماهي گلي) شب عيد كه زينت بخش سفره هاي هفت سين مردم است به يك سنت و آيين تبديل شده است كه بين همه ايرانيان جايگاه ويژه اي دارد.

در اين راستا بازار فروش ماهي گلي داغ داغ است و بساط فروش آن در نقاط مختلف شهر گسترده شده است.

در اين خصوص مدير عامل سازمان ساماندهي مشاغل شهري و فرآورده هاي كشاورزي شهرداري شيراز از جانمايي حدود 104 مكان براي عرضه ماهي قرمز در شيراز خبر داد و گفت: از اين تعداد 69 مورد مكان جانمايي شده كه در حال تهيه سازههاي خود براي عرضه ماهي قرمز هستند.

شهرام منصوري مدت فعاليت عرضهكنندگان ماهي قرمز را اسفند ماه سال جاري اعلام كرد و اظهار داشت: نرخ مكان جانمايي شده براي عرضه ماهي قرمز توسط هيات ارزيابي شهرداري تعيين شده است كه بر اساس مناطق مختلف سطح شهر نرخ مكان جانمايي شده متفاوت بوده و بر اساس ارزش معاملاتي ملك مي باشد، ضمن آن كه واگذاري اين اماكن براي عرضه ماهي قرمز شب عيد در قالب 3 نوبت برگزاري مزايده (حراج) مشخص شده است.

همچنين مدير شيلات سازمان جهاد كشاورزي فارس از توليد بيش از 200 هزار قطعه ماهي قرمز در فارس خبر داد.

علي فلاحي در گفت و گو با خبرنگار «خبرجنوب» گفت: در سال جاري در تنها مركز اختصاصي توليد ماهي قرمز (ماهي گلي) بالغ بر 200 هزار قطعه ماهي قرمز توليد شده است كه در صورت فعال شدن تمام ظرفيت توليدي اين مركز پيش بيني ميشود در سال آتي800 هزار قطعه ماهي قرمز توليد كند.

وي ميزان نياز و مصرف ماهي قرمز در استان را يك ميليون و 500 هزار قطعه دانست و افزود: كمتر از 20 درصد ماهي گلي مورد تقاضا از طريق پرورش درون استاني تامين میشود و مابقي از استان هاي گيلان و اصفهان وارد فارس ميگردد.

فلاحي با اشاره به اين كه ظرف سالهاي اخير به دليل محدوديت زمان مصرف ماهي قرمز چندين واحد توليد اين نوع ماهي تعطيل شده است، بيان داشت: به دليل مقطعي بودن بازار ماهي قرمز و محدوديت در اين خصوص فعاليت افراد تنها در حوزه پرورش ماهي قرمز، متقاضيان چنداني ندارد و فعالين پرورش ماهي به پرورش گونه هاي ديگر ماهي هاي زینتي به ويژه صادرات ماهي تمركز ميكنند. مدير شيلات جهاد كشاورزي فارس افزود: طول مدت عرضه ماهي قرمز در بازار 2 تا 3 ماه و از اوایل زمستان تا اواسط فروردين ماه است ضمن آن كه طي ساليان اخير به دليل استقبال مردم از انواع ماهيان زينتي به ويژه ماهي فايتر (ماهي جنگجو) كه مركز تحصصي تكثير آن در استان وجود دارد، اين ماهيان بخش قابل توجهي از ظرفيت بازار ماهي براي قرار دادن در سفره هفت سين شب عيد به جاي ماهي قرمز را به خود اختصاص داده است.

فلاحي با بيان اين كه در حال حاضر 33 واحد توليد انواع ماهيان زينتي در 9 شهرستان فارس فعاليت مي كنند گفت: سهم شهرستان شيراز تقريباً 60 درصد توليد استان است به نحوي كه در اين مراكز بالغ بر 100 گونه ماهي زينتي تكثير و پرورش داده ميشود ضمن آن كه پيش بيني ميشود تا پايان سال جاري بيش از 10 ميليون قطعه انواع ماهيان زينتي در استان توليد و عرضه شود.

مدير شيلات جهاد كشاورزي فارس بيان داشت: ماهيان توليد شده علاوه بر توزيع در سطح استان فارس به استان هاي هرمزگان، اصفهان، تهران، يزد و ... نيز صادر مي شود.

وي تعداد شاغلين در اين بخش را بيش از 100 نفر خواند و گفت: با توجه به پتانسيل استان در زمينه تكثير و پرورش ماهي زينتي، يكي از اولويتهاي شيلات توسعه در اين بخش به ويژه در شهرستانهاي جنوبي استان است كه در اين راستا برگزاري كلاس هاي آموزشي تخصصي و جذب سرمايه گذار و همچنين تامين تسهيلات است و در صورت امكان تاسيس شهرك ماهيان زينتي در دستور كار قرار دارد.

46

کد خبر 640848

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار