400 دیده بان از منابع طبیعی لرستان حفاظت می کنند

به گزارش خبر آنلاین،لرستان-شعار امسال اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در یک جمله خلاصه شد:همیار طبیعت باشیم. مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان صبح امروز طی نشستی با اصحاب رسانه گفت:این اداره موفق به جذب 10 هزار همیار طبیعت شده که همگی به بانک همیار طبیعت معرفی شده اند.


شیرزاد نجفی در راستای حفاظت مراتع و جنگلها از انتصاب 400 دیده بان در مناطق بحرانی استان خبر داد که دیده بانان از بومیان محل و عشایر هستند و کارانه این تعداد نیرو 400 میلیون تومان برآورد شده است.
مهندس نجفی بیشترین آسیب وارده به منابع طبیعی استان را از ناحیه دامداران کوچروی استانهای همدان و کرمانشاه عنوان کرد، به نحوی که این جمعیت کوچرو در موسم کوچ 60 روز از منابع طبیعی استان لرستان استفاده می کنند که خسارت جبران ناپذیری به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: میزان برداشت از جنگل‌های زاگرس بیش از میزان احیا است، سرانه رویش جنگل بلوط در زاگرس به ازای هر هکتار یک مترمکعب است درحالی‌که میزان استفاده یک خانوار عشایری در طول سال 36 مترمکعب است.
مدیرکل منابع طبیعی استان در راستای اقتصاد مقاومتی به دو پروژه کاشت گیاهان دارویی و طرح آبخیزداری اشاره کرد که این طرح‌ها 100 درصد اجرایی شده است.
نجفی بابیان اینکه 9 پروژه آبخیزداری در راستای اقتصاد مقاومتی در استان اجرایی شده است افزود: با بسیج سازندگی استان تفاهم‌نامه‌ای با مبلغ یک میلیارد و 850 میلیون تومان به‌منظور احداث بندهای آبخیزداری در شهرستان‌های الیگودرز، پلدختر، کوهدشت، دوره چگنی و خرم‌آباد منعقدشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: به‌طور میانگین هرساله دو هزار هکتار از جنگل‌های استان دچار حریق می‌شود که امسال برای نخستین بار 880 هکتار از جنگل‌های لرستان دچار حریق شد.
وی در پاسخ به خبرنگاران تصریح کرد: امسال برای نخستین بار تمامی موارد حریقی که در سطح جنگل و مراتع استان اتفاق افتاده از طریق ماهواره اطلاع‌رسانی شده است.
مهندس نجفی خبر داد: 98 درصد آتش‌سوزی‌های استان و در منطقه زاگرس عامل انسانی است و امسال 11 نفر که به‌صورت عمدی اقدام به آتش‌سوزی در جنگل‌های استان کرده بودند دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی اظهار داشت: 450 فقره طرح راکد و غیرفعال استان خلع ید شده است، چهار هزار و 786 فقره پرونده در محاکم قضایی رصد شده و 236 هکتار اراضی ملی خلع ید شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با بیان گزارشی تشریح کرد: امسال 910 احکام صادره داشته‌ایم و 19 هزار و 819 کیلوگرم گیاهان دارویی و زغال در استان کشف و ضبط‌شده است.
431 هکتار از کشت و صنعت استان که فاقد جنگل بوده توسط منابع طبیعی استان واگذار شد و در مابقی عرصه که پوشش جنگلی داشت پارک جنگلی به مساحت هزار و 60 هکتار احداث می‌شود که در بحث تفرجگاهی و حفاظت از جنگل‌ها طح چشمگیری خواهد بود.
880 هزار هکتار اراضی زارعی در استان وجود دارد ولی عده‌ای در اراضی ملی که سابقه کشت نداشته‌اند اقدام به کشت می‌کنند که با این افراد برخورد می‌شود چراکه هرگونه تعرض به اراضی ملی جرم است.
نجفی اظهار داشت: تخریب در سطح جنگل‌های استان لرستان وجود دارد ولی امکانات و نیروی منابع طبیعی پاسخگوی حفاظت از این میزان جنگل در استان نیست؛ بیشترین تخریب و تصرف منابع طبیعی امسال در منطقه بسطام بوده که 300 نفر نیز به محاکم قضایی معرفی‌شده است.
وی افزود: بیش از یک‌میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس دچار خشکیدگی شده است، موافقت‌نامه‌ای با هیئت دولت منعقد شد که بنا بود همه‌ساله اعتبار خاصی برای بحث پیشگیری از خشکیدگی لحاظ شود که متأسفانه مبلغی که برای کل کشور در نظر گرفته شد حدود 25 میلیارد تومان بود که در سال 93 تنها 800 میلیون تومان به اداره کل منابع طبیعی اختصاص داده شد.
نجفی عنوان کرد: 50 هزار هکتار از جنگل‌های استان لرستان دچار خشکیدگی شده است که طرحی پیشگیری تهیه و به سازمان جنگل‌ها ارسال‌شده ولی متأسفانه به دلیل کمبود اعتبارات اقدام خاصی در این زمینه انجام‌نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان بیان اینکه استان لرستان دارای 33 بخش است که 22 بخش فاقد پاسگاه است تصریح کرد: سازمان جنگل‌ها امسال سه هزار نفر سرباز جذب می‌کند که سهمیه استان لرستان 35 نفر است.
در پایان نشست به اتفاق حضور مدیر کل اداره منابع طبیعی استان و خبرنگاران مراسم کاشت نهال بلوط،بنه،زیتون و...به عمل آمد

46

کد خبر 641642

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین