رسول خضری در حاشیه نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۲ اسفند) مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اشاره به ماموریت رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیته حقیقت یاب مجلس برای بررسی وضعیت معیشتی کولبرها و همچنین بحث صدمات جانی به آنها گفت: هفته گذشته بازدید میدانی توسط ۴ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصطفی کواکبیان، شهروز برزگر، جلال محمودزاده و بنده که دو نفر از این نمایندگان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بودند، انجام شد.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمیته حقیقت یاب ۱۸ اسفندماه ماموریت خود را ابتدا از پیرانشهر و مرز تمرچین و معبر کولبری پیرانشهر آغاز کرد، افزود: کمیته حقیقت یاب با حضور در بین کولبران مشکلات آنها را بررسی کرد که بنده و یکی از همکاران بار کولبران را برداشتیم، اما نتوانستیم بارهای ۲۲۰ کیلویی غیراستاندارد را جابجا کنیم.
۵ مطالبه اصلی کولبران/ نیمه دوم فروردین سال آتی بحث بیمه تامین اجتماعی کوله بران اجرایی می شود
خضری با اشاره به اینکه کولبران مرزنشین ۵ مطالبه اصلی دارند، ادامه داد: یکی از مطالبات کولبران بحث بیمه آنها است که در همین راستا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بحث بیمه کوله بران را ۲۰ اسفند به صورت عملیاتی آغاز کرد، همچنین دیشب نشستی ۳ ساعته با ربیعی وزیر تعاون برگزار شد که در این نشست تفاهم نامه ای امضا شد تا از نیمه دوم فروردین سال آتی بحث بیمه تامین اجتماعی کول بران در سطح استان آذربایجان غربی، پیرانشهر و سردشت اجرایی شود.
بین ۱۶ تا ۱۷ هزار کولبر وجود دارد که بیمه تامین اجتماعی ندارند
وی با بیان اینکه بین ۱۶ تا ۱۷ هزار کولبر وجود دارد که بیمه تامین اجتماعی ندارند، بیان کرد: بیمه تامین اجتماعی کولبران شامل بیمه بیکاری، بیمه درمان، بیمه مستمری و دیه آنها می شود که اگر این افراد بیمه تامین اجتماعی داشته باشند، تمامی این موارد را در بر می گیرد و در حال حاضر فاقد تمامی این بیمه ها هستند.
خضری تصریح کرد: امیدوارم قول دولت سریع تر عملیاتی شود و در فروردین ماه شاهد بیمه کولبران در سطح مرزهای کشور باشیم.
حذف دلالان مطالبه به حق کولبران
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه حذف دلالان یکی از مباحث مهم و مطالبات بحق کولبران است، افزود: دلالان به نام کولبران، بارها را وارد کشور می کنند و درآمد زیادی به چنگ می آورند و در واقع کولبران با تحمل مشقت و سختی حدود ۴۰ یا ۵۰ هزار تومان نصیبشان می شود که باید حتما دست دلالان در این موضوع کوتاه شود.
وی با اشاره به اینکه تکریم انسانی یکی از موارد مهم در کشور است، ادامه داد: مناسب سازی مسیر برای حمل بارها یکی از مطالبات دیگر کولبران است که باید بارها توسط وسایط نقلیه موتوری و چهارچرخ حمل شود، نه اینکه بارها توسط افراد تحصیل کرده که در اثر بیکاری مفرط به کولبری روی آورده اند، حمل شود .
ایمن سازی معابر کولبران تا ۴ ماه آینده
خضری با بیان اینکه در برخی معابر با اسب و قاطر بارها حمل می شود، یادآور شد: حدود ۴ ماه دیگر مناسب سازی درباره معابری که با کولبار حمل می کنند، صورت می گیرد تا آمار صدمات جانی به کوله بران کاهش یابد.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون مبادلات مرزی پس از انسداد مرزها یکی از عنایات مقام معظم رهبری به مرزنشینان بوده است، گفت: بر اساس قانون انسداد مرزها، باید برای معیشت مرزنشینان فکری شود، مقرر شده بود که طبق این قانون استانداری با همکاری سپاه معابر را برای معیشت مرزنشینان مساعد کند تا مرزنشینان با گرفتن مجوز بتوانند معیشتشان را از طریق واردات کالا به صورت جزیی تأمین کنند، در حالی که در عمل عواید کلان آن نصیب افراد سودجو می شود.
افراد سودجو مجوزهای ورود کالاهای چندهزارتنی دریافت میکنند
وی با اشاره به اینکه افراد سودجو مجوزهای ورود کالاهای چندهزارتنی دریافت میکنند، افزود: این مجوزها نه تنها به وضعیت بازار لطمه می زند، بلکه هیچ عایدی نیز برای مرزنشینان ندارد، آن هم در شرایطی که باید مرزنشینان از منافع مرزی برخوردار باشند.
خضری با بیان اینکه نتیجه ساماندهی کولبران تأمین امنیت پایدار مرزها است، ادامه داد: در همین راستا تفحصی از استانداریها و نامهنگاری با سازمان بازرسی، وزارت کشور و بازرسان ویژه ریاست جمهوری انجام شده تا این مطالبه بهحق تأمین شود.
وضعیت خروج کالا از مرزها نیز مناسب نیست
نماینده پیرانشهر تصریح کرد: وضعیت خروج کالا از مرزها نیز مناسب نیست به طوری که شاهد خروج کالا به صورت تجمیعی آن هم از طریق تریلی به کشور هستیم، روندی که صدمههایی به بازار کالای کشور وارد میکند.
وی افزود:تأکید بر این است که این امکان آن هم به صورت خرده فروشی به شهرهای مرزی داده شود تا شهرنشینان در استانهای مرکزی کشور برای سفر به شهرهای مرزی ترغیب شده و گردشگری نیز رونق پیدا کند، چرا که کولبران از عواید مرزی سهمی ندارند و بیشتر منافع در دست دلالان است.
فردا بعدازظهر ، نشست با فرماندهی کل مرزبانان درخصوص وضعیت کولبران
خضری موضوع تیر خوردن کولبران را از دیگر موارد مطرح شده عنوان کرد و ادامه داد: کولبران تحت عناوین مختلف در مرزها به دلیل اصابت گلوله جانشان را از دست میدهند و خانوادههایشان بیسرپرست میشوند، باید هنگ مرزی و نیروی انتظامی در صورت مشکوک شدن به فردی او را بازداشت کرده تا به وضعیتاش در دادگاه صالحه پرداخته شود و حکم صادر گردد نه اینکه هنگ مرزی به دلیل مشکوک شدن به فردی به او تیراندازی کند .
متأسفانه در برخی از موارد تیراندازی ها سبب داغدار شدن خانوادهها و در نهایت نارضایتی افکار عمومی میشود، بر همین اساس قرار است فردا بعدازظهر جلسهای با فرماندهی کل مرزبانان داشته باشیم.
تهیه طرح ساماندهی مرزنشینان و کولبران با ۱۵۳ امضا
خضری همچنین با اشاره به تهیه طرح ساماندهی مرزنشینان و کوله بران با ۱۵۳ امضا یادآور شد: طی دو هفته گذشته با حضور مسئولان ۱۵ دستگاه، ارگان و سازمان همچون وزارتخانههای اقتصاد، صنعت، کشاورزی، خارجه، کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا جلساتی در مرکز پژوهشها برگزار شد تا این طرح با یک ماده واحده و ۶ تبصره به بهترین نحو تدوین شود، که انتظار می رود خروجی این طرح بهبود وضعیت معیشت و اشتغال کوله بران باشد.
کولبری شغل نیست / لزوم ساماندهی اشتغال کوله بران
نماینده پیرانشهر همچنین با تأکید بر لزوم در اختیار قرار گرفتن عواید مرزی به مرزنشینان تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد عواید مرزی به استان و ۶۰ درصد آن به تهران داده میشود و هیچ چیزی به شهرهای مرزی نمیرسد،حال اینکه باید این پول برای توسعه شهرهای مرزی، جاده و اشتغال هزینه شود تا بتوان وضعیت مشاغل را ساماندهی کرد چون باور ما این است که کولبری شغل نیست و باید شغل مناسب برای این افراد در نظر گرفته شود.
46
نظر شما