به گزارش خبرآنلاين، علي لاريجاني رئيس مجلس دهم در نشست خبري با اهالي رسانه در پاسخ به سئوالي مبني اينكه« آيا حضور تفنگدارهاي آمريكايي در سوريه با هماهنگي ايران صورت گرفت؟ و دولت جديد آمريكا رويكرد جديدي در قبال داعش خواهند داشت؟»، گفت: فكر كنم خودتان جواب را حدس بزنيد،هماهنگي وجود نداشت. مصلحت آنها هم نيست كه اينگونه ورود كنند.
وي افزود: منفعت در سوريه جز اين نيست كه در سوريه مردم خودشان كشورشان را اداره كنند، ما با اين روش كه يك عده ميخواهند عقايد خودشان را به مردم سوريه تحميل كنند مخالفيم. همين روش را در مورد بحرين داريم،اينكه عده اي فكر كنند با تانك و تفنگ سرنوشت مردم را تغيير دهند، مخالفيم.
رئيس قوه مقننه معتقد است:« نبايد انتظار داشته باشند از كشوري كه مردم سالاري ديني دارد، مثلا رفتاري كه در يمن ميشود را قبول داشته باشد، اينكه مردم مسلمان آنجا را بمباران كنند كه چرا موضع منفي داريد، درست نيست. مشي ما از ابتدا اين بود و فكر مي كنم جمهوري اسلامي با راهبرد منطقي و با متانت دارد برخورد مي كند ما در سوريه دنبال منفعت ديگري نيستيم اگر مردم سوريه بر سرنوشتشان حاكم شوند و اين گرگ هاي تروريستي از آنجا خارج شوند، ما اين را سعادت اين كشور ميدانيم.»
واكنش مجلس در قبال تجمعاتي كه در اطراف مجلس اتفاق ميافتد سئوال ديگري بود كه رئيس مجلس در پاسخ به آن گفت: يك ساز و كاري وجود دارد، بايد درخواست ها را بشنويم از هيئت رئيسه و كمسيون مربوطه جلسه ميگذارند و در دفتر ما هم كسي مسئول است و حرف هايشان شنيده ميشود اين حرف ها يا قانوني حل ميشود يا اگر قانون بايد عوض شود چاره اي مي انديشيم. به عنوان مثال تجمعي كارگران فولاد داشتند و ديديم كه اشكال شان وارد است و دولت هم نتوانست حل كند مجبور شديم در قانون بودجه و برنامه براي آن فكر كنيم.
لاريجاني در برابر سئوالي مبني بر اينكه « رويكرد مجلس در مورد مجازات هاي جايگزين اعدام براي محكومين مواد مخدر و ساير محكومين چيست؟» اينگونه پاسخ داد: من هم موافقم كه در زمينه مواد مخدر تا جايي كه بشود از اين ابزار استفاده نشود البته بايد توجه داشت كه اين سطح بندي دارد ما در جوار افغانستان هستيم و اين مجازات ها بايد بازدارنده باشد كه در حال بررسي است.
وي در برابر تأكيد مجدد خبرنگار در رابطه تغيير حكم اعدام براي ساير محكومين، تأكيد كرد: ساير محكومين مستندات فقهي دارد كه آنها را نمي شود كاري كرد.
در ادامه نشست خبري زماني كه فرصت به خبرنگار يكي از رسانههاي كشور تركيه رسيد، او خطاب به رئيس مجلس گفت: رسانهها و مسئولان ايراني از مردم ميخواهند كه در ايام نوروز از سفر به تركيه اجتناب كنند، حملات صورت گرفته در تركيه به اندازه عراق نبوده است. اما مقامات ايران در مورد سفر به عراق هشدار نداده و نميدهند. به نظر شما عراق از تركيه امن تر است؟
سئوالي كه رئيس مجلس در برابر آن تصريح كرد: تركيه كشور همسايه و دوست ما است، مثال شما با عراق مقداري متفاوت است.زائراني كه از ايران به عراق ميروند در مناطق امن نجف و كربلا هستند و ما در آنجا اينقدر مسائل امنيتي نداريم. در تركيه خودتان ميدانيد كه در برخي از محلها تحركاتي صورت گرفت و مشكلاتي ايجاد كرد. ما اميداواريم مشكلات تروريستي در تركيه كاهش پيدا كند و شرايط به صورت عادي در بيايد و رابطه دوستانه ما ادامه داشته باشد اين به معناي رابطه غيرطبيعي نيست مجبوريم براي صيانت از مردم خودمان هشدارهايي بدهيم، حداقل جايي بروند كه اامنيت برقرار باشد البته ما در اين سو انتظار داريم كه دولت تركيه در خطابهايش و مواضعش از آراستگي برخوردار باشد برخي از حرف هايي كه اخيرا بيان شد در سطح روابط كشورهاي همسايه نبود و ايران با خويشتنداري عمل كرد.
رئيس مجلس همچنين در پاسخ به سئوالي در مورد جنايات عربستان در يمن و حادثه منا و همچنين پيگيري ايران براي برقرار رابطه مجدد با عربستان، گفت: براي يمن پيگير هستيم و اين موضوع مهمي است، جنگ فراگير عليه يك ملت است و در آنجا با نسل كشي مواجه هستيم و بر اين موضوع بسيار حساس هستيم و ما اميدواريم دولت عربستان از جنگي كه بعد از دو سال ايجاد كرده است، رفتارش را درست كند اين به نفع عربستان به عنوان كشور مهم در منطقه نيست.ما اميدواريم و نا اميد نيستيم كه رفتارشان تغيير كند.
لاريجاني در مورد اصرار ايران براي برقرار رابطه با عربستان، تشريح كرد: ما در اين كه با كشورهاي اسلامي رابطه دوستانه داشته باشيم مشي كلي ما است و اما بايد چارچوب ها را رعايت كنيم ،مسئله منا خيلي ما را ناراحت كرد اما چارچوب هايي داريم كه در آن چارچوب بايد حركت كرد.
بحث هايي در مورد مديران دو تابعيتي و حضور مديران دو تابعيتي درون مقننه، سئوال آخري بود كه لاريجاني در پاسخ به آن اظهار كرد: در مجلس چنين چيزي نداريم و در دولت بحث هايي كه مطرح شده است بايد وزارت اطلاعات گزارش رسمي بدهد و وقتي گزارش دادند مي توانيم قضاوت كنيم.ما تا به حال گزارشي رسمي در اين رابطه از وزارت اطلاعات نداشتيم و بحث سر اين است كه مي گويند وجود دارد. به هرحال در حال پيگيري است. برخي از مسائلي كه در مجلس هم مطرح شد خب دولت جواب داد و نفي كرد.
29217
نظر شما