چرا بازیگران «علی‌البدل»به ناکجاآباد رفتند؟/ توضیحات سیروس مقدم و محسن تنابنده درباره سریال نوروزی

محسن تنابنده سرپرست نویسندگان و بازیگر نقش آغاسی در «علی ‌البدل» می‌گوید انتخاب ناکجاآباد به عنوان رویدادگاه داستان این سریال برای گریز از سانسور بوده است.

نشست سریال «علی البدل» با حضور سیروس مقدم کارگردان این سریال، مهدی فخیم‌زاده، هادی کاظمی، هومن حاجی‌عبداللهی و بهرام افشاری بازیگران و همچنین محسن تنابنده سرپرست نویسندگان و بازیگر سریال، عصر امروز (دوشنبه ۱۴ فروردین) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سرویس مقدم درباره سریال «علی البدل» و فضای متفاوت آن گفت: «در تلویزیون ما وحشت داریم که سراغ پدیده‌های جدیدتر برویم و کمدی‌های نوتر را تجربه کنیم ولی ما می‌دانستیم که در سریال «علی البدل» قرار است یک فضای جدید را از صفر خلق کنیم.»

او در همین ارتباط توضیح داد: «در این روستا گویش، پوشش و دکوراسیونی جدید طراحی شد به گونه‌ای که ممکن بود تماشاچی احساس کند همه چیز برایش غریبه است و این ریسکی بود که ما آگاهانه در آن پا گذاشتیم.»

کارگردان «پایتخت» درباره انتقاد به شباهت این سریال با فیلم «ایران برگر» توضیح داد: «طرح اولیه سریال «علی البدل» توسط محسن تنابنده حدود دو سال و نیم پیش به من ارائه شد. برخی فکر می‌کنند که ما این سریال را با توجه به فضای نوروز و انتخابات نوشته‌ایم، در صورتی که این گونه نیست و بارها ساخت آن به تعویق افتاد تا به امروز رسید.»

مقدم تاکید کرد: «سریال «علی البدل» در ناکجاآباد اتفاق می‌افتد تا هیچ کس اتفاقات آن را به خود نگیرد.»

در ادامه این نشست، محسن تنابنده به عنوان سرپرست نویسندگان درباره ایده شکل‌گیری قصه گفت: «من زمانی به یک روستای آب گرم در لاریجان رفتم که چند نفر در آن جا درباره مساله و بحران آب حرف می‌زدند و این خیلی برای من جالب بود که افرادی که در آب غوطه‌ور هستند، از آن به عنوان یک مشکل یاد می‌کنند.»

مهدی فخیم‌زاده هم درباره حضورش در سریال «علی البدل» توضیح داد: «من تا به حال در چنین ژانری کار نکرده بودم و برایم جذاب بود. این علاقه را هم داشتم که با سیروس مقدم که سالها است که او را می‌شناسم و از قدیم هم با هم کار کرده‌ایم، همکاری داشته باشم.»

این بازیگر همچنین در بخشی از سخنانش با اشاره به انتقاداتی که بعضی به تکراری‌ بودن شاکله سریال «علی‌البدل» وارد کرده‌‌اند، گفت: «به قول یک فیلسوف همه چیز گفته شده است و هیچ چیز نویی وجود ندارد بلکه نوع روایت بسیار مهم است.»

در ادامه این نشست، بار دیگر محسن تنابنده در پاسخ به انتقادی دیگر درباره شخصیت‌پردازی ضعیف سریال و قصه عنوان کرد: «به نظرم قصه همان‌قدر که لازم است باید حرف بزند. از جایی که قصه می‌طلبد تا جایی که لازم است ما باید از شخصیت‌های داستان اطلاع داشته باشیم. بنابراین گذشته شخصیت‌ها تاثیر چندانی روی داستان نخواهند داشت. در سریال «علی‌البدل» نیز آن قدر که باید اطلاعات درباره شخصیت‌ها وجود دارد و این اطلاعات به مرور زمان در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.»

او افزود: «در هیچ کجای دنیا به تمام شخصیت‌های یک داستان به یک اندازه پرداخته نمی‌شود و در این سریال نیز خان‌ها (مهدی هاشمی و مهدی فخیم‌زاده) نقش‌های اصلی را ایفا می‌کردند.»

تنابنده درباره انتخاب یک ناکجا آباد به عنوان رویدادگاه داستان این سریال توضیح داد: «طاقت نداشتن تلویزیون، دولتمردان و اصناف باعث می‌شود که نه تنها این سریال بلکه سریال‌های دیگری مثل «شب‌های برره» ناکجا آباد را انتخاب کنند و این به دلیل سانسور است زیرا این نهادها همه چیز را به خود می‌گیرند وگرنه ما آن قدر متوجه می‌شویم که بتوانیم شرایط را تعریف کنیم ولی باور کنید طاقتی برای شنیدن وجود ندارد.»

این بازیگر مجموعه‌های «پایتخت» در پایان تصریح کرد: «مخصوصا زمانی که قصه‌ها رنگ و بوی سیاسی می‌گیرند شرایط بدتر می‌شود و بعد مواجهه شما با گروهی است که دیگر اصلا طاقت ندارد؛ این یک حقیقت است که باید آن را بپذیریم.»

سریال «علی البدل» در ایام نوروز 96 از شبکه یک سیما پخش می‌شد.

57242

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 651121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    ضعیف ترین کار جناب آقای مقدم و تنابنده بود. یک کپی محض از فیلم سینمایی ایران برگر. ...
    • بی نام A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
      5 6
      این نظر شماست که کاملا غلط است
  • سعیدی IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    60 16
    متاسفانه منطق روایی این سریال متشکل از مجموعه ای اتفاقات و تصادفات بود که یعنی ضعف درام.
    • بی نام A1 ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۹
      0 0
      صحیح است
  • معلم بازنشسته RO ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    21 43
    سريال علي البدل را مرتبا ميبينم سريال خوبي است اما نميتواند جاي خالي سريال پايتخت را پر کند ...زندگي ساده يك ادم معمولي و پيوندهاي محكم خانوادگي و احترام به بزرگسالان همراه با لهجه شيرين مازندراني باعث جذابيت اين سريال شده بود . فكر ميكنم يك جريان طوطئه اي و سازمان داده شده براي تحريك احساسات مردم بر ضد سريال ها و برنامه هاي پر مخاطب تلويزيون بوجود امده است . بعضي از بد خواهان اين ملت وقتي كه مشاهده ميكنند يك برنامه تلويزيوني بيننده هاي زيادي را به خودش جذب كرده و بجاي ماهواره يك سريال اموزنده وسالم و شيرين را ميبينند از رو
  • mehdi A1 ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    21 62
    به نظر من خیلی هم خوب بود کاملا اندازه شخصیت پردازی داشت و من واقعا ازش لذت بردم
  • هموطن A1 ۲۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    یاد رضاعطاران به خیر...
  • امیر A1 ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    76 14
    حقیقتش من عاشق کارای تنابندم ولی این یکی اصلا خنده نداشت برام شاید برای من اینجور بوده ولی ضعیف ترین کار اقای تنابنده بود تو ایت چند وقت پیش بسوی پایتخت 5
  • بی نام A1 ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    54 15
    کلا ضعیف بود. دو قسمت اولو دیدم و بی خیالش شدم.
  • ایمان IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    57 14
    برای من دیدن نیم ساعتش هم عذاب آور بود . این کجا و پایتخت کجا
  • بی نام IR ۰۳:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    33 7
    خیلی بد بود
  • بی نام IR ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    27 4
    تیم سازنده این سریال بدنبال خلق تجربه ای جدید در فضای سریال پایتخت بودند لیکن نتیجه بوضوح با آنچیزی که مورد انتظار بود کیلومترها فاصله داشت
  • محمد A1 ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    22 19
    به نظر من کار خوبی بود چون مردم قبلا سریال پایتخت رو از این گروه دیدن توقع داشتن که این کار هم مشابه پایتخت باشه در صورتی که موضوع و فضای داستان علی البدل با پایتخت خیلی فرق داره انصافا برای ساخت این سریال زحمت بسیاری کشیده شده و ما باید قدردان زحمات عوامل ساخت این مجموعه زیبا باشیم.
  • علی دانشجو دکترا IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    39 4
    این سریال مردم ایران را در قالب طنز به تصویر می کشید. شخصیت های این سریال به راحتی دروغ می گویند، رشوه می دهند، در خفا دود و دم راه می اندازند و زن می گیرند، کسایی که موقعیت ثابتی دارند از موقعیت خود استفاده می کنند، زد و بند می کنند، تقلب می کنند، اگر کسی از مقامات را ببیند کرامت انسانی را فراموش کرده به طمع خیلی مسائل به دنبال اشخاص مورد نظر می دوند و دولا و راست می شوند و ... از این سریال ها باید ساخته شود که مردم خودشان را بهتر بشناسند ...
    • محمد A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      26 2
      آفرین دقیقا همین طوره ...برداشت شما از مفهوم این سزیال درسته.در مجموع طنزی بود که واقعیتهای جامعه مارو به تصویر کشید...
  • بی نام IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    14 6
    از نظر فیلمنامه ضعیف بود بهم ریخته و نامشخص بود
  • بابک IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    15 73
    من که قسمت اول را دیدم بعدم بیخیال شدم.کار بسیار ضعیفی بود .
  • پزشک A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    سریال علی البدل خیلی خوب بود، من تکرارش رو هم در کنار خانواده می دیدم. بعد از کار روزانه دیدنش خستگی آدم رو از بین می برد. دست همه عوامل درد نکنه، بخصوص از آقایان هاشمی و فخیم زاده بخاطر اینکه قبول کردند که در این سریال ایفای نقش کنند تشکر می کنم. لذت بردم.
    • بی نام A1 ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۹
      0 0
      خیلی بیکاری
  • هادی A1 ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    29 5
    عالی بود خسته نباشید، جناب تنابنده و مقدم از اینکه اینقدر به جامعه ی غرق در ظواهرمون اشراف دارید و از اینکه اینقدر ظریف سریالی به غایت سرشار از نکات عالی و تأمل و تأسف برانگیز رو ساختید صمیمانه سپاسگذارم
  • بی نام A1 ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۹
    0 0
    خیلی سریال بی کیفیت، ابتدایی و بی معنا و مفهومی بود با بازیگرانی بسیار بد
  • بی نام A1 ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۹
    0 0
    باید تاسف خورد که این سریال شد بهترین سریال مردم خیلی ساده پسند شدند