۰ نفر
۱۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۵

مهر نوشت:سال نو شروع شده و مردم در فکر این هستند پول خود را کجا ببرند که بتوانند بخشی از هزینه‌های خود را از پس‌اندازشان تامین کنند؛اما بانک مرکزی می‌گوید که ارایه سود بالا، نشانه موفقیت بانک نیست.

 سال جدید از راه رسیده و برخی در این فکرند که امسال، تصمیم جدیدی برای پس‌اندازهای خود بگیرند تا بلکه سوددهی بیشتری داشته باشند؛ سودی که حداقل بخشی از هزینه‌های آنها را تامین کرده و شرایط بهتری را پیش روی این مبالغ هر چند ناچیزشان بدهد.

در این میان، شرایطی که اکنون بر بازارهای مختلف در اقتصاد ایران حاکم است، فلش سودآوری مطمئن و بی‌دغدغه، بدون مالیات و از دست رفتن بخشی از اصل سرمایه را به سمت بانکها هدایت می‌کند؛ بانکهایی که اکنون محل امنی برای سپرده‌های خرد مردم شده‌اند و حداقل مبالغ مطمئنی را برای آنها به عنوان سود به همراه دارند؛ یعنی یک سپرده‌گذار، این دغدغه را ندارد که سود پولش کم و زیاد شود یا اینکه، بخشی از آن به عنوان مالیات از کف او برود.

در چنین وضعیتی، بانکها نیز که با مضیقه‌های بسیار مواجهند و بخش عمده‌از دارایی‌های آنها، منجمد بوده و در ساختمان‌هایی بلوکه شده که بازارشان کساد است، ترجیح می‌دهند با هر روشی که شده، حتی رقابت‌های ناسالم بانکی، منابع مالی مردم را به سمت خود هدایت کنند؛ به همین دلیل، طرح‌های جذابی را هر چند وقت یکبار رو می‌کنند.

عمده این طرح‌ها با محور توزیع بیشتر سود بین سپرده‌گذاران متمرکز است و بانکها تلاش دارند از هر فرصتی استفاده کنند تا بلکه منابع مالی مردم را به سمت خود جلب نمایند. البته آنها کف و حداقلی را هم برای جذب سپرده‌ها و ارایه سود بیشتر از حد معمول برگزیده‌اند که اعداد و ارقام متفاوتی را در بر می‌گیرد.

اما حال سیاستگذار پولی و بانکی به صراحت به مردم هشدار می‌دهد که ارایه سود بالا، نشانه یک بانک موفق نیست و برخی بانکها به دلیل اینکه وضعیت نامناسبی دارند، اقدام به توزیع سود بیشتر می‌کنند؛ بنابراین مردم این تصور را نداشته باشند که اگر سود بیشتری دریافت می‌کنند؛ حتما سپرده‌هایشان در جایی امن، نگهداری می‌شود. این سخن مسئولان بانک مرکزی، هشدار جدی به سپرده‌گذاران است که چندان نسبت به آینده برخی بانکها و سپرده‌هایشان خوشبین نباشند، اگرچه به هرحال تدابیری هم اندیشیده شده که چنانچه بانکها با مشکلاتی در این عرصه مواجه شده و دیگر توان ادامه مسیر را نداشتند، صندوق ضمانت سپرده‌ها ریسک آن را پوشش دهد.

ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید: بانکی که در حال ورشکستگی بوده، ممکن است نرخ سود بالا بدهد تا بتواند شرایط را تغییر دهد. بانک مرکزی به تمام سپرده‌گذاران بانکها علامت می‌دهد تا در این راستا مراقب باشند.

وی می‌افزاید: بر این اساس مردم فکر نکنند تمام بانکهایی که از بانک مرکزی مجوز دارند، در وضعیت یکسانی قرار گرفته اند، بلکه ممکن است در شرایط فعلی، بانکهایی که نرخ سود بالا دارند، یکی از دلایلشان این باشد که ریسک بالایی می دهند. نرخ بالا احتمال ریسک بالا هم دارد.

رئیس کل بانک مرکزی می گوید: ممکن است آن بانک در شرف ورشکستگی قرار داشته باشد و چاره‌ای جز پرداخت نرخ سود بالا نداشته باشد، یعنی مردم نباید جذب بانکهایی شوند که نرخ سود بالا می‌دهد، بلکه باید این احتمال را هم بدهند که ممکن است در پس پرده ریسکی هم در کار باشد. متاسفانه مردم به هشدارها توجه نمی کنند و حتی به خاطر یک تا دو درصد سود بیشتر، در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز سرمایه گذاری کرده و سرمایه‌هایشان را به خطر می اندازند.

سیف تصریح می کند: بانک مرکزی به مردم هشدار می‌دهد که همه بانکهای مجوزدار مثل هم نیستند و باید دقت شود که کدام بانک سالم عمل می کند. در این شرایط، پرداخت سود بالا نشانه ریسک بالاتر است پس نباید ملاک برای سرمایه گذاری بانکها، نرخ سود بالاتر باشد.

بر این اساس، این اولین باری نیست که بانک مرکزی نسبت به سپرده‌گذاری در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز هشدار داده بود، اما تا به حال با این مردم صراحت به مردم هشدار داده نشده بود که باید مراقب نرخ سود بانکی در بانکهای رسمی و مجوزدار هم باشند.

حال این مردم هستند که باید تصمیم بگیرند که در مقابل بانکها، چطور عمل کنند. آیا پول خود را به دست بانکهایی بسپارند که واقعا بانک هستند و برخی تصور می‌کنند که جای هیچ شک و تردیدی در عملکرد آنها نیست یا اینکه، قبل از سپرده‌گذاری اطلاعاتی را هم کسب کنند که هر بانک، چه عملکردی دارد و صورتهای مالی آن تا چقدر شفاف است؟ آیا فقط سود بالا توزیع می‌کند و در مقابل، برای فردای سپرده‌گذارانش تدبیری نیندیشیده است یا اینکه در چارچوب قواعد و قوانین و با لحاظ کردن همه جوانب، نرخ سود جذاب را بر روی پیشخوان خود و مقابل سپرده‌گذاران قرار می دهد.

 

3535

کد خبر 652181

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    به امید خدا امسال تکلیف معلوم خواهد شد و سره از ناسره تشخیص داده می شود بانک مرکزی برای جلوگیری از بحران مالی برای بانک های مجوزدار و بی مجوز چاره ای جز افزایش قیمت ارز ، افزایش تورم و جبران زیان بانک ها با کاهش ارزش ریال ندارد و اگر سریعا اینکار را نکند اقتصاد به روش خودش سودهای کسب نشده ولی تعهدشده را حساب خواهد کرد و البته هرچه دیرتر این اتفاق بیوفتد شدت آن بیشتر خواهد بود چرا که سیل نقدینگی پشت سد رکود در حال جمع شدن هست و کوچکترین تغییر اقتصادی می تواند این سیل را آزاد کند
  • بی نام A1 ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    شما آقای سیف که آن بالا نشسته ای از همه چیز خبر داری چرا بیلان بانکها را اعلام نمی کنی تا مردم بدانند کدام بانک در ریسک است کدام نیست . میگذارید کار که از کار گذشت برای مردم مرثیه میخوانید.
  • رضوانی DE ۰۴:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    نزول خواران محترم بانک هاتوجه فرمایند که درپس هرخنده اخرگریه ایست.....به زودی درصف دریافت قسمتی ازپول خود جلو بانک مرکزی چادرخواهند زد.....واین عاقبت محاربه باخداونداست.
    • بی نام A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
      8 25
      چشم دلال جان.پولا رو میدیم دست بورسی و بسازبنداز.جای پول مردم تو جیب دلال و بورسی و بسازبنداز امن امنه.
    • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
      3 56
      عجب بورسی خداشناسی همه چیزی از این جماعت دلال و بورسی و بسازبنداز دیده بودیم غیر از خداشناسی
  • اسماعیلی A1 ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    ما چگونه باید به صورت های مالی این بانک ها دسترسی داشته باشیم؟ بعد از کجا بفهمیم که شفاف هستند یا خیر بررسی این صورت ها که کار مردم عادی نیست آیا این وظیفه بانک مرکزی نیست؟ پس بانک مرکزی چگونه مجوز می دهد و نظارت می کند؟
  • بی نام A1 ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    خوب با این حساب وظیفه شماست که اسامی بانکهای مورد تایید وغیر رو حتما در اختیار مردم بگذارید...........
  • بی نام A1 ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    باید مایه شرمندگی نظام بانک مرکزی باشد که به مردم عادی توصیه میکند بروید تحقیق کنید ببینید سود بانک چگونه است جناب سیف دارید با ملتی صحبت میکنید که بانکهای به موجب قانون تاسیس شده اند و مردم عادی از ویژگی کیفیت سود خبر ندارند . همه جای دنیا نظام بانکی مامن اقتصادی مملکت است و حالا شما توپ را به زمین مردم می اندازید ؟ این وظیفه دولت و بانک مرکزی است که نظارت کند نه مردم عادی شهرها و روستاها . وقتی امنیت پول مردم اینگونه است ظاهرا نباید سرمایه گذار خارجی هم بیاید. مایه تاسف است که جناب سیف و همکاران شان کارشان را مردم محول میکنند . جناب سیف مسئولیت تخطی بانکها و مخاطرات و ریسکها مترتب بر پول مردم متوجه دولت و شما است پس پای خود را بیرون ماجرا نگذارید .
  • بی نام IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    31 50
    مردم مراقب باشند، در مورد غیر مجازها هر چند باز هم به نظر من معقول نیست و قابل کنترله میشود تا حدی قبول کرد ولی در مورد مجوزدارها دیگر چی؟ مغز آدم سوت میکشه از این همه وقاحت رئیس بانک مرکزی نمیتواند برای بانک های در شرف ورشکستگی تدبیری داشته و جلوی ضرر مردم را بگیرد؟؟ یعنی هر بار میخواهی حساب باز کنی باید اسناد مالی سالیانه بانک ها را بررسی کنی؟؟
  • بی نام A1 ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    بانكهاي ما تبديل شدن به فاسدترين بنگاههاي نزولخوري تاريخ ، از يك طرف تمامشون يا بهتر بگم اكثرشون زيانده و ورشكسته هستند از طرف ديگه به مديراشون و كارمنداشون حقوقها و وامها و پاداشهاي نجومي ميدن . از يك طرف با فريب وام گيرندگان نزول بالا ميگيرند و از طرف ديگه وعده سود بالا به سپرده گذاران ميدن در شرايطي كه ورشكسته هستند .
  • بی نام A1 ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    یکی به من بی سواد بگه وظیفه بانک مرکزی در قبال بانکها و موسسات اعتباری دقیقا چیه؟ مردم از کجا بفهمن پشت پرده چه خبره؟
  • بی نام A1 ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    با اعصاب مردم بازی نکنید ،ما را بدبخت کردید ،دزدا و اختلاس گران را بگیرید و نقدشان کنید وگرنه....‌
  • بی نام RO ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    شما چه کاره ای پس؟ به بانک هم دیگه اعتماد نکنیم همه برن بانک مرکزی حساب باز کنن؟
  • بهرام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    من یک شخص عادی با50تا 100تومن پس انداز یک عمر کار باید چطور و اصلا چه کسی اجازه این کار را به من میده که تحقیق کنم که کدام بانک سالم هست که در اونجا سپرده گزاری کنم اگر ریگی تو کفش شما نیست اعلام کنید این صندوق یا این بانک مشکل داره چرا با با یک صحبت های غیر ممکن خودتون را مبرا میکنید
  • بی نام RO ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    بانک مرکزی داره بار مسولیت نظارت و پاسخگویشو درقبال بانکهای مجوز دار از رو دوش خودش بر میداره و به دوش مردم میندازه منظورم موسسات اعتباری نیست منظورم دقیقا بانکهای مجوز دار و زیر نظر بانک مرکزی هستن که باید سپرده های ما در اونجا امنیت داشته باشه وگرنه سنگ رو سنگ بند نمیشه
  • بی نام IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    بانک مرکزی هم دیگه شورشو درآورده خوب وقتی میبینی دارن تخلف میکنن خودت باید برخورد کنی مردم به مجوز شما اعتماد میکنن همیشه همه تقصیرارو میندازن گردم مردم بدبخت که خودت باید هواستو جمع میکردی مملکت قانون داره این جمله باید برای تمام مسائل اجرایی بشه
  • ahmad US ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    مملکت جهان سوم و مدیریت بیعرضه یعنی همین.. جناب آقای سیف یه بار شده تا حالا شرح شغلش رو بخونه ... یعنی چی، من نوعی از کجا بدونم کدوم بانک داره ورشکست میشه کدوم نه ... پس بانک مرکزی این وسط داره چیکار می کنه.
  • بی نام AT ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    این که وضع بانکهاست خدا به داد مردم عادی برسه
  • saeed IR ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    یعنی بعضی خبرهارو میخونم میخوام سرمو بکوبم به دیوار، محتوا و منظور این خبر اینه که اگر حتی بانکهای مجوز دار هم پولتونو خوردن بانک مرکزی مسئولیتی نداره و تقصیر خودتونه که طمع کردین و سود بالا رو با ریسک بالا پذیرفتین. واقعا متاسفم
  • بی نام A1 ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
    مملکت بلبشوی پا در هوا از هر نظر
  • ناشناس IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
    11 75
    اگه اینجوریه در بانک مرکزی را گل بگیرین همه تکلیفمون را خودمون تعیین می کنیم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین