طبق برآوردهای مجمع جهانی اقتصاد در سال 2014 معادل 1.22 درصد از انرژی مصرف شده در ایران مربوط به انرژی‌های جایگزین است و ایران از این منظر در جایگاه 114 در میان 124 کشور جهان قرار گرفته است. این در حالی است که یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران اعتقاد دارد قیمت‌گذاری دولتی تاکنون مانع از توسعه زیرساخت‌های تولید انرژی‌های تو در ایران بوده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران با بررسی و تحلیل تازه‌ترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در مورد سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی کشورهای اروپایی، گزارش می‌دهد که کشور سوئد با سهم 53.9 درصدی در صدر کشورهای استفاده‌کننده از انرژی‌های نو قرار دارد. فنلاند، لیتوانی، اتریش و دانمارک نیز کشورهایی هستند که سهم بیشتری در سبد انرژی مصرفی خود به انرژی‌های تجدیدپذیر داده‌اند.

در این گزارش به سهم انرژي‌هاي تجديدپذير از كل مصرف انرژي در اتحاديه اروپا نیز اشاره شده و طبق ارزیابی این نهاد بین‌المللی، سهم مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در اروپا، تقريباً به 17 درصد در سال 2015 رسيده كه این رقم، دو برابر سهم 8.5 درصدي آن در سال 2004 است. دستیابی به این میزان رشد، نشان مي دهد که اين اتحاديه به هدف 20 درصدي سال 2020 نزديك شده است. بررسي‌ها نشان می‌دهد در 22 كشور از 28 كشور عضو اتحاديه اروپا، سهم انرژي‌هاي تجديدپذير طي سال گذشته افزايش يافته است.

به گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران، هر يك از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي سهم مصرف انرژي‌هاي تجديدپذير خود در سال 2020 هدف تعيين كرده‌اند. هم‌اکنون 11 كشور از اتحادیه اروپا، پیش از این به هدف تعيين شده براي سال 2020 رسيده‌اند. اين كشورها عبارتند از سوئد، فنلاند، دانمارك، كرواسي، استوني، ليتواني، روماني، بلغارستان، ايتاليا، جمهوري چك و مجارستان. برخي از كشورهای اروپایی نیز مانند استراليا و اسلواكي به طور اميدواركننده‌اي به هدف تعيين شده نزديك شده و تنها یک درصد تا هدف سال 2020 فاصله دارند. اما برخي كشورها مانند آلمان، فرانسه و انگلستان هنوز از لحاظ مصرف انرژي‌هاي تجديدپذير به هدف ملي تعيين شده دست پیدا نکرده‌اند.

برابر این گزارش سهم ایران از تولید و مصرف انرژی‌های نو در حالی درسطح تقریبی یک درصد باقی مانده است که به اذعان فعالان این حوزه، ایران از پتانسیل بالایی در استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر برخوردار است.

قیمت‌گذاری دولتی مانع اصلی تولید انرژی‌های نو
حمیدرضا صالحی، عضوهیات نمایندگان اتاق تهران به این نکته اشاره می‌کند که برخورداری ایران از سوخت‌های فسیلی ارزان‌قیمت همچون نفت سبب شده است، سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه انرژی‌های نو برای مسئولان دولتی فاقد توجیه اقتصادی باشد. در چنین شرایطی، دولت دست کم باید اجازه می‌داد که بخش خصوصی وارد این عرصه شود اما به دلیل قیمت‌گذاری‌های غیر واقع‌بینانه، فعالان اقتصادی نیز از انگیزه کافی برای تولید انرژی‌های جایگزین برخوردار نبوده‌اند.

این عضو سندیکای برق البته می‌گوید که در سه سال اخیر به دلیل توجه دولت به این بخش و تعیین قیمت‌های واقعی، صنعت تولید انرژی‌های نو، حرکت رو به رشدی را آغاز کرده است.
صالحی با بیان اینکه ایران در شمار هشت کشور دارنده بیشترین تشعشع خورشیدی قرار دارد، افزود: به رغم حرکت رو به رشد این صنعت در کشور، عملکرد ایران در بهره‌گیری از این ظرفیت در قیاس با سایر کشورها، قابل دفاع نیست.
او افزود: پس از اجرایی شدن برجام و ورود هیات‌ها به ایران، اغلب آنها نسبت به سرمایه‌گذاری در این بخش تاکید داشتند. امیدواریم ایران بتواند از این ظرفیت به عنوان فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی بهره‌مند شود.

بنا بر گزارش مجمع جهانی اقتصاد، کاهش گازهای گلخانه‌ای هدف اصلی کشورهای برای مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر معرفی شده است. اروپا می‌خواهد در عین حال از تامین انرژی خود، اطمینانی نسبی داشته باشد و وابستگی خود به واردات انرژی را کم کند. ضمن این که نوآوری‌های صنعتی و فناوری نیز به کمک اروپا آمده تا سهم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را افزایش دهد.

35225

کد خبر 653981

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید خلیل FI ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۳
    2 0
    برخی کشورهای اروپایی مانند استرالیا؟؟؟؟ :
  • امید IR ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۴
    1 0
    لطفا توجه داشته باشید که انرژی های نو و انرژی های تجدید پذیر را به جای یکدیگر به کار نبرید. انرژی حاصل از سد ها یا برق آبی انرژی تجدید پذیر است و ایران درصد قابل توجهی انرژی برق آبی دارد. پس سهم انرژی های تجدید پذیر ایران باید بیش از یک درصد باشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین