رسول راضی از اعضای ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی امروز شنبه اعلام کرد المالکی، نامزد دور بعدی ریاست ائتلاف ملی است که در ماه ژوئیه آینده رهبری این جریان باید از عمار حکیم به نفر بعدی انتقال یابد.
نوری المالکی رهبر حزب الدعوه و معاون فعلی رئیس جمهور عراق، دو دوره، طی سال های 2006 تا 2014 نخست وزیر عراق بود.
رهبران ائتلاف ملی ، سال گذشته برای خروج از بن بست سیاسی و پایان دادن به اختلافات، تصمیم گرفتند که ریاست آن را بصورت دوره ای و سالانه دست به دست کنند و در اولین گام، عمار حکیم را به عنوان رئیس این ائتلاف برگزیدند که در ماه ژوئیه دوره اش خاتمه می یابد.
عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، هفته گذشته در همین راستا ، سران ائتلاف ملی را برای تعیین ریاست دوره آتی ائتلاف ملی فرا خواند.
برخی منابع در بغداد گفته اند که جدی ترین نامزد ریاست دور آتی ائتلاف ملی ، نوری المالکی است و عبدالحسین معلاک الزیرجاوی نماینده ای از فراکسیون بدر در پارلمان عراق دیروز جمعه خبر داد که میان رهبران ائتلاف ملی بر سر ریاست نوری المالکی در دور آینده اجماع ایجاد شده است.
در حال حاضر جریان صدر که در اعتراض به طرح توافق سیاسی عمار حکیم برای آشتی ملی در دوران پسا داعش ، جلسات ائتلاف ملی را ترک کرده است، جدی ترین مخالف نوری المالکی است.
غزوان الشبانی از فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر پنجشنبه گذشته با بالا گرفتن بحث ریاست نوری المالکی برای دور آتی ائتلاف ملی، مدعی شد که انتقال ریاست ائتلاف ملی به مالکی به مثابه بازگشت دیکتاتوری و تصمیمات نسنجیده است.
جریان منتسب به نوری المالکی در دور قبلی انتخابات پارلمانی عراق(2014) ، با کسب بیش از 90 کرسی پارلمان، در صدر گروه های سیاسی عراق قرار گرفت، اما به دلیل دخالت های خارجی و مخالفت های برخی جریان های داخلی، از جمله جریان صدر و حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی و نیز جریان اهل سنت متحدون به رهبری اسامه النجیفی، المالکی از نامزدی پست نخست وزیری کناره گرفت.
اختلافات و تنش ها در انتخابات قبلی، در حالی جریان داشت که داعش موصل را اشغال کرده و بخش های بزرگی از 5 استان عراق را از کنترل دولت مرکزی خارج کرده و به دروازه های بغداد و اربیل رسیده بود و مالکی برای جلوگیری از فروپاشی کشور کناره گیری کرد.
52311
نظر شما